reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja też mimo bólu bardzo dobrze wspominam poród i finał czyli antolka na moich piersiach jeszcze z pepowona . Jak podczas porodu byłam bardzo podekscytowana lazilysmy co chwila do położnych i pytałam co godzinę ile to jeszcze potrwa a one się śmiały czy gdzieś mi się spieszy. Porod naturalny jednak w pewnej chwili jak młody zaczął się cofać indukowany oxy. W sumie to dla mnie gorsze było lyzeczkowanie i te cholerne szwy. Ale to szybko minęło
emoji4.png
także dziewczyny nastawienie pozytywne.
Gofry. ...mniam w te lato hasłami za każdym razem jak byliśmy na plaży. W domu nie mam sprzętu
emoji46.png
. Lubicie kopytka/leniwe? Jak je chce wam się mielic ziemniaków polecam same z twarogu. Kostka twarogu jajo mąka i gotowe. Są obledne posypane cukrem i cynamonem
emoji4.png
emoji7.png

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak leniwe od zawsze robie! I też z cukrem I cynamonem (u mnie w domu robilo sie smietane z cukrem I cynamonem do polewania)
Dziecie mi sie chyba wyszalalo od rana bo teraz w miare spokój.

Ja tez z tych co poród wspominaja lajtowo, szwy po I masaz szyjki kilka dni przed wspominam duzo gorzej.

reklama
Ja jakos porodu samego zle nie wspominam. W sensie pamietam, ze bolalo, ze polozna powiedziala, ze moge pokrzyczec sobie. Zle wspominam ciecie (czulam jakby mnie ktos tepym nozem kaleczyl, wrecz szarpal) i szycie,tez na zywca i lekarza ktory powiedzial, ze to niemozliwe zebym czula. W ogole za mily nie byl i go zlosliwie zapytalam czy to przekonanie ze nic nie czuje to wnioskuje z autopsji czy tak strzela.
Maly mial b. krotka pepowinke, wiec nim go dostalam to juz go odcieli.Mialam go na chwilke, bo byl wyziebiony i polozyli go w jakims grzejacym korytku.
A potem mi sie obraz rozjechal i reszte znam tylko z opowiesci meza, bo obudzilam sie na OIOMie spanikowana, ze nie mam dziecka. Ale jak przyniesli mi malego (mial rozowy kaftanik z kokardkami) to myslalam ze to dziewczynka jakas pomylona :)

@iryski to chyba kwestia nastawienia, może hormonów. Czułam raczej podekscytowanie, że zaraz synek będzie z nami niż sam stres przed bólem itd. I mimo wszystko, chociaż strasznie mnie ta kroplówka wymęczyła, to spróbowałabym urodzić naturalnie. Ale lekarze kręcą nosem na sn po cc.

skąd takie imię ? bardzo ładne.

Na imię będzie miał chyba Julian a Kleofas z filmu Mikołajek super polecam do obejrzenia z dziećmi moje dziewczyny uwielbiają i temat na czasie jak dla nas.. a mówimy Kleofas bo jakoś trzeba mówić do brzucha ale coraz bardziej mi się podoba to dziwne imię

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, czy miałyście może takie bóle brzucha, które troszkę przypominały zakwasy? Dzisiaj rano obudziłam się właśnie z takim bólem i przez cały dzień ciężko mi było chodzić, nie mogłam się nawet wyprostować do końca. A przez to, że miałam to badanie z glukozą, to nie mogłam wziąć żadnych leków przeciwbólowych:( Z resztą jak koło południa wzięłam no-spe to i tak nic nie dało. Dopiero teraz troszkę mnie odpuszcza.
Myślicie, że to ból więzadła obłego macicy?

Gofry. ...mniam w te lato hasłami za każdym razem jak byliśmy na plaży. W domu nie mam sprzętu
emoji46.png
. Lubicie kopytka/leniwe? Jak je chce wam się mielic ziemniaków polecam same z twarogu. Kostka twarogu jajo mąka i gotowe. Są obledne posypane cukrem i cynamonem
emoji4.png
emoji7.png

Hmm ale bym sobie zjadła takie leniwe/kopytka z cukrem i masłem po prostu uwielbiam :) ale niestety mój m może nie ogarnąć tematu jeśli chodzi o wykonanie :-( :(

Dziewczyny, czy miałyście może takie bóle brzucha, które troszkę przypominały zakwasy? Dzisiaj rano obudziłam się właśnie z takim bólem i przez cały dzień ciężko mi było chodzić, nie mogłam się nawet wyprostować do końca. A przez to, że miałam to badanie z glukozą, to nie mogłam wziąć żadnych leków przeciwbólowych:( Z resztą jak koło południa wzięłam no-spe to i tak nic nie dało. Dopiero teraz troszkę mnie odpuszcza.
Myślicie, że to ból więzadła obłego macicy?

też miałam takie odczucia bólu brzucha jak zakwasy albo kolka ale na całym brzuchu, tak może z dwa trzy razy do tej pory. I bardziej w okolicy 20 tyg, nie było to uciążliwe tylko dziwne i nie trwało długo, wytłumaczyłam to sobie tym, że mały w środku robi sobie miejsce

reklama
Ale dołujący dzień, nie dość, że pogoda nie nastraja to jeszcze dostaliśmy przykre wieści ehh:(

Shariotka jak mówisz, że całkiem smaczna ta cytrynowa glukoza to chyba też spróbuję jak dostanę taką gdzieś w aptekach u mnie, a panie które Ci pobierały nie miały do niej zastrzeżeń?

MiMeMi i co wytrzymaliście dzisiaj bez drzemki w ciągu dnia? Mnie też czeka druga cesarka;/

Dziewczyny a próbowałyście może robić gofry w piekarniku? W takich specjalnych foremkach?

To ja widzę, że na moją gin na NFZ nie mogę narzekać, jak poszłam do niej prywatnie na początku, bo nie mogłam się dostać to zaraz mi załatwiła wizytę parę dni później już na NFZ, żeby wszystkie skierowania dać za free i w ogóle, USG też prawie na każdej wizycie, wizyta jest dokładna i co dla mnie ważne jest delikatna przy badaniu:p

Prymulka dobrze, że czas w przychodni szybko zleciał:) fajnie, że można mieć takie miłe wspomnienia z porodu, a ponoć każdy następny łatwiejszy i szybszy;-)

Aniay mam nadzieję, że nie dzwonili ze złymi wynikami i jest wszystko ok:)

Ale kusicie przepisami, nawet jak nie jestem głodna, a zaczynam czytać o jedzeniu to zaraz mi ślinka cieknie co by to nie było:p

MartynaM no to poszalałam z dawką cukru:D

Shear ale miałaś przeżycia porodowe, oby teraz było lepiej:tak:

Weronika wow bardzo oryginalne imię:tak:

Do góry