reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@apap znajdź bloga alantkowe blw. Może znajdziesz inspiracje. Ja jak znajdę chwilkę muszę też go przejrzeć. Widzę, że Twoja córka tylko ciut starsza od mojego synka.
Dziękuję za informacje - na pewno zajrzę w wolnej chwili :) dokładnie tak :) jestem trochę przerażona jak to ogarniemy za trzy miesiące. Takie dwa małe bable :) i do tego parka. Dla mnie chłopak to będzie zupełna nowość. ..
współczuję wszystkim na dietach. Z powodu strasznych kółek u małej przez trzy miesiące jadłam wyłącznie gotowane mięso i warzywa. Plus produkty bez laktozy. Myślałam że oszaleje. Byłam cały czas głodna i zdenerwowana. Jedyny plus to że schudłam błyskawicznie

reklama
Witajcie ja radykalnie pochodziła do żywienia córeczki i opłacało się teraz ma 7 lat i sama wybiera zdrowe rzeczy nawet je troszkę zdrowiej ode mnie . Ja nie podawałem cukru do 3 lat i śniadanie nigdy do tej pory to nie jest słodki posiłek naleśniki gofry itd to w naszym domu deser. Na śniadania dominują i nas jajka, sałatki grillowane warzywa ale najczęściej owsianka i uważam że ona może być codziennie dodajemy różne rzeczy jabłka z cynamonem , orzechy słonecznik i oczywiście sezonowe owoce jak są truskawki itd. Oczywiście też są kpnapeczki itd

@Andziulkag81 mojemu dziecku jak podawałam kaszki owsiane (bez cukru, eko) to dostawał od razu luźnych kup. Więc słabo na owsiankę reagował. Ja owsiankę lubię, zalewam wodą, dodaje łyżeczkę dżemu i płatki fitness. Nie wychodzi słodka, ale ma smak.

Ja bym chciała żeby moje dziecko jadło owsianke ale nie przeszło. Nie zmuszalam go bo mi samej by przez gardło nie przeszla[emoji32]w zadnej postaci. Mój Antek codziennie przed szkoła wcześniej przedszkolem je płatki albo zupę mleczna z kluseczkami lanymi.dlugo miał fazę na te czekoladowe potem cinie minis. Na szczęściem udało mi się przeforsowac mniejsze zlo teraz je tylko zwykle kukurydziane z odrobina miodu cynamonu i nasionami chia.w wekend nie ma płatków na śniadanko.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jestem z mojej najbardziej dumna bo jak widzi rzeczy typu marchewki, brokuły, kalafior (również surowe) czy kukurydze to jej się uszy trzęsą, uwielbia ogórki i pomidory, pieczarki, sałatę, paprykę... (Śmieje się że to dlatego ze zanim się jeść porządnie nauczyła to marchewkę jako gryzak dostawała) :D

Dziękuję za informacje - na pewno zajrzę w wolnej chwili :) dokładnie tak :) jestem trochę przerażona jak to ogarniemy za trzy miesiące. Takie dwa małe bable :) i do tego parka. Dla mnie chłopak to będzie zupełna nowość. ..
współczuję wszystkim na dietach. Z powodu strasznych kółek u małej przez trzy miesiące jadłam wyłącznie gotowane mięso i warzywa. Plus produkty bez laktozy. Myślałam że oszaleje. Byłam cały czas głodna i zdenerwowana. Jedyny plus to że schudłam błyskawicznie
słyszałam od doradców od laktacji że dieta przy kp to mit. nie mówię tu o laktozie na którą może być dziecko uczulone i o alergenach ogólnie bo te mogą dostawać się do krwi matki i wtedy szkodzą dziecku ale chodzi o smażone rzeczy i że wcale nie musi być gotowane. podobno pokarm powstaje z krwi matki a nie z tego co jemy tak więc należy unikać tych alergicznych pokarmów które do naszej krwi mogą się dostac chociaż też mi babka od laktacji mówiła że np truskawki mogę jeść tylko dobrze umyte i obserwować dziecko ewentualnie odstawić jakby się coś działo. kolki to nie tylko ból brzuszka ale o tym już pisalysmy kiedyś. przynajmniej u nas były one nieważne co zjadłam ale może są różne przypadki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam nowe styczniowe mamy.
@Marcje bawcie się dobrze
na weselu.
@malina4444 długo Cię trzyma to przeziębienie. Na pewno nie idź niewyleczona do pracy, żeby się bardziej nie rozłożyć. Lepiej wziąć dalej zwolnienie niż pogorszyć stan. Zdrowiej[emoji5]
@askl25 przeczytałam dzisiaj ,że picie napojów z imbirem dobrze wpływa na obniżenie cukru i pomyślałam o Tobie [emoji5]
@MartynaM też trochę o tym czytałam ale już sama nie wiem co o tym myśleć. Bo przy Antku musiałam trzymać dietę, a każdy mój wybryk od razu było widać po złej reakcji że strony Antka. No i bądź tu człowieku mądry

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM no właśnie ja mam przekichane, bo jestem alergiczką pokarmową i to alergia na dość sporo produktów, więc będę musiała bardzo uważać i przy karmieniu, i przy rozszerzaniu diety Bartoliniego :( Niestety taki jestem egzemplarz, bo uczulają mnie: kakao, pomidory, marchewka, jajka, krowie mleko, seler :O Sporo tego jest i ja już wiem jak sobie radzić z dietą, żeby w miarę funkcjonować, ale przy karmieniu będę musiała być restrykcyjna i będę drżała czy młody nie będzie uczulony na to co ja, albo na inne rzeczy :/ Ze starszym synem i jego alergiami bujałam się do 4 r. ż. bo też był alergikiem, ale mu na szczęście minęło i teoretycznie (wg badań z krwi) nie jest na nic uczulony teraz, tylko ma na niektóre pokarmy niską nadwrażliwość.

reklama
@MartynaM wiem. Też mi tak położne mówiły. Ale bardzo dobra pediatra namówiła na odstawienie. Obstawiala u nas niedojrzalosc układu pokarmowego i stąd taka lekkostrawne dieta. Rzeczywiście jak tylko zjadłam coś innego to wrzask był potworny. Dlatego trzymałam dietę choć było ciężko. U męża w rodzinie większość dzieci miała mniejszą lub większą kolkę także może coś w tym jest. .. poza dietą oczywiście stosowalismy inne metody także służę radą jakby co ;) oby nie ofc :)))

Do góry