reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja mam pytanie :biggrin2: do bardziej uświadomionych Koleżanek...

Mam grupę BRh- więc obowiazkowo badałam odczyn Coombsa. Ponieważ to moje pierwsze dziecko nie występuje konflikt. Jutro idę na powtórkę odczynu Coombsa (27 tc). Lekarz wpisał mi receptę na immunoglobulinę, która kosztuje 500 złotych i ma zabezpieczyć przed konfliktem kolejną ciążę (o ile takowa będzie, mam 34 lata i rezerwa mi się kończy). Nie wiem jaką grupę krwi ma mój mąż. Czy jeśli miałby Rh- konflikt byłby wykluczony?:confused:
Ja tez mam grupę BRhD- więc lekarz kazał zrobić badania na przeciwciała. Już dwa razy. Niby raz na trymestr trzeba zrobić takie badania na przeciwciała jeśli sie ma ujemną grupę. Mi wyszło na szczescie ze jest wszystko ok i nie ma zagrozenia konfliktem serologicznym. tez nie wiem jaką grupę krwi ma mój mąż.
A nie prościej byłoby ci sprawdzic grupe krwi meza? To badanie jest o wiele tansze, a jesli wyjdzie ze mąż ma grupę ujemną to wtedy konfliktu nie bedzie tak czy tak.

reklama
@Slivka ja mam rh-, mąż rh+. Mój syn urodził się z rh+. Od razu po porodzie dostałam immunoglobulinę za darmo. Mnie się wydaje,że to jest standard.Chyba ,że przepisy się zmieniły. Teraz w drugiej ciąży robię badania na przeciwciała. Ale lekarz nie pyta o gr. Krwi męża. Widzi moje Rh- i od razu każe zrobić badanie.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się wieczornie i pozdrawiam ujawniające się stycznióweczki. Gratuluję bobasów, widzę dużo dziewczyn z problemami. Oby do przodu. Jeszcze troszkę i styczeń.
Tak, jak Aniay napisała. Jak będziecie się udzielały to i my będziemy.

Co do rh- to nic nie wiem na ten temat. Oboje z m mamy rh+.
Miłego wieczoru i spokojnej nocy

Witam po wizycie. Wszystko ok, dzidziuś trochę duży jak na 26 tydzień,ale nie mam się martwić. Wazy około 1 kg,główka chwilowo w dole, nisko. Na przyszły tydzień picie glukozy [emoji13]
Szyjka miekkawa,ale ponoć przy luteinie też może być taka, bo wiecznie w tej mazi jest...
A oto stópka co mnie kopie [emoji7] Zobacz załącznik 776856

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje:)

Apel do wszystkich dziewczyn ktore nas czytają ale nie miały odwagi się odezwać, udzielajcie się! Piszcie o sobie, dajcie się poznać, nie gryziemy. :)

Kończe chyba na dziś bo czeka mnie jeszcze zlew pełen naczyń. (Oddałabym dużo za zmywarkę)

reklama
Do góry