reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Dzień dobry dziewczyny.
Nie odzywałam się kilka dni, ale jakoś gorzej się czuję. W piątek robiłam TSH i z ponad 4.3 na 2.45. Dostałam dalej Euthyrox 50 i Jodid. W sobotę dostałam biegunkę i trochę spanikowałam. Myślałam że wody mi się sączą. Od wtedy leżę i jak najmniej sie ruszam.

reklama
Dziewczyny a jak czuc to spinanie macicy? Skurcze te pierwsze? Bo ja kurde nie wiem czy to mam czy nie :) ale czasem mam takie uczucie ze czuje brzuch jakby sie robił ciężki i jakbym czuła wagę opierającego sie bobasa w środku.
Mi tez leci szybko ciąża ale juz powoli chciałabym sie wylaszczyć:) ubrać ro fajnie seksi i buty wysokie i wogole :) trochę taka klucha sie czuje a tu bedzie coraz gorzej...
Kolorowamama dobrze ze maz dojechał cały i zdrowy i rodzina w komplecie.
Katrina gratuluje dziewczynki :)
Miłego dnia
U mnie to jest tak że czuje jakby mi macica tak obciskala dzieciatko do okola I w dol. To nie boli tylko jest nieprzyjemne. (też takie coś czuje czasem po prxytulankach) Albo tak jakby miesnie brzucha mi wciskaly macice w plecy.
Brzuch sie do tego twardy robi na jakieś 30sekund I puszcza.

Dziewczyny a jak czuc to spinanie macicy? Skurcze te pierwsze? Bo ja kurde nie wiem czy to mam czy nie :) ale czasem mam takie uczucie ze czuje brzuch jakby sie robił ciężki i jakbym czuła wagę opierającego sie bobasa w środku.
Mi tez leci szybko ciąża ale juz powoli chciałabym sie wylaszczyć:) ubrać ro fajnie seksi i buty wysokie i wogole :) trochę taka klucha sie czuje a tu bedzie coraz gorzej...
Kolorowamama dobrze ze maz dojechał cały i zdrowy i rodzina w komplecie.
Katrina gratuluje dziewczynki :)
Miłego dnia
Spinanie macicy ja odczuwam jako twardnienie brzucha. Czuje tak jakby skóra mi się skurczała i tak ściągała. I tym samym brzuch sie napina, robi się twardy. Ale to wogole nie boli, jest to takie dziwne uczucie tylko. mi na przyklad sprawiało to taki dyskomfort, trudno dokładnie opisać. Ale Napewno bys zauwazyla. Jak mi się brzuch napina to zawsze starałam sie szybko polozyc, a wtedy po ok minucie napiecie mijało.
U nas pogoda dzisiaj też nie rozpieszcza, pada cały czas. Chyba zaczał sie sezon grzewczy bo zaczeli dzisiaj grzac w mieszkaniu. Już myślałam ze ze mna cos nie tak i mam jakies dusznosci, a to po prostu ciepło z grzejników ;)
wszystkim wizytującym powodzenia :)

Hej dziewczyny [emoji4]
Shaer i Malina życzę dobrej wyników na glukozie :)

Katem gratuluje córci! [emoji322][emoji324][emoji1437]

Kiki powodzenia na wizycie! Mi tez czas leci baaardzo szybko..

Zaczynam ostatni tydzień drugiego trymestru i zaczynam byc przerażona! Jeszcze 3 miesiące i bedzie brzdąc! Co, ja histeryczka, z nim pocznę! Termin mamy na 4 stycznia, jak nic 3 miesiące i bedzie na świecie zewnętrznym [emoji4] dzis o 4:30 pobudka i zasnęłam dopiero koło 7 do 10. W nocy nawet nie walczę z organizmem. Poczytałam forum, książkę ..

Wczoraj kupiliśmy wózek, pochwałę się zdjęciami na wózkowym.
Czoperka jasne, ze w Ikei pełno ciężarówek; ja byłam w sobotę jedną z nich.. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewuszki.

Z naszego szczepienia nici. Dzwoniłam do przychodni i pani mi powiedziała że lekarz odwołał szczepienia w tym tygodniu. Może przez nagłą zmianę pogody? Może przez szalejące wirusy? Nie wiem, ale nie narzekam ;)

Ogólnie mam dzisiaj kiepski dzień. Opowiem Wam co mi się przytrafiło. Pogoda u nas tez słaba, ale wziełam synka do parku. Ten zażyczył sobie pójść nad rzekę, więc założyłam mu kalosze i poszliśmy. Przez chwilę było fajnie, dreptał w wodzie i rzucał kamyki, po czym zachciało mu się iść na środek rzeki i ciągnie mnie za rękę. Więc mu tłumaczę, że nie pójdziemy tam, bo jest głęboko i się zmoczy a woda zimna. To ten oczywiście w ryk. I stoi w tej rzece w kaloszach po kostki i się drze, a ja czekam aż się trochę uspokoi. A tu nagle jakaś "zatroskana" stara baba drze się na mnie z drugiego brzegu, z chodnika. Nie wiem dokładnie co, bo zagłuszał ją szum rzeki i darcie Adasia, ale cos w stylu że jestem okrutną matką, bo każę biednemu dziecku stać w rzece i ono płacze. I jeszcze woła drugą babę i pokazuje na mnie palcem. No myślałam że mnie trafi!!! Byłam tak zła, że się w domu poryczałam.

Co do spinania brzucha, to też czasem odczuwam. Szczególnie przy wysiłku, np gdy niosę synka po schodach.

Ketrinna ojej, aż mnie ciarki przeszły... :(

Happy, o tak, to jest super uczucie, kiedy po porodzie można wskoczyć w seksi kieckę :) mój mąż nigdy nie narzekał na ciążową otyłość i nie przeszkadzał mu mój brzuszek, ale przyznam że jak tylko wyszłam ze szpitala po porodzie to ciężko mi go było utrzymać z daleka od siebie :D

Marcje, super, odpoczniesz :)

Hej dziewczyny [emoji4]
Shaer i Malina życzę dobrej wyników na glukozie :)

Katem gratuluje córci! [emoji322][emoji324][emoji1437]

Kiki powodzenia na wizycie! Mi tez czas leci baaardzo szybko..

Zaczynam ostatni tydzień drugiego trymestru i zaczynam byc przerażona! Jeszcze 3 miesiące i bedzie brzdąc! Co, ja histeryczka, z nim pocznę! Termin mamy na 4 stycznia, jak nic 3 miesiące i bedzie na świecie zewnętrznym [emoji4] dzis o 4:30 pobudka i zasnęłam dopiero koło 7 do 10. W nocy nawet nie walczę z organizmem. Poczytałam forum, książkę ..

Wczoraj kupiliśmy wózek, pochwałę się zdjęciami na wózkowym.
Czoperka jasne, ze w Ikei pełno ciężarówek; ja byłam w sobotę jedną z nich.. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez w sobote byłam jedną z ciężarówek w iIkei :) hahah. No i ja też dziś od 5 do 7:30 nie spałam a potem do 10 jeszcze się udało :) Pokaż wózek koniecznie. I co kupiłas w ikei coś? Bo ja tylko przescieradło i ręcznik dla dzidziucha, reszta fuj.
KIKI powodzenia na wizycie
No tak 4 styczeń to szybko zleci u mnie 26 styczeń to jeszcze prawie miesiąc dłużej czekania.
CZoperka olej głupie baby nie ma co płakać :)
@Ola0590 o biedulka jesteś. No leż jak musisz leż i odpoczywaj. A wczesniej tez mialaś tak z ta tarczycą?

Cześć dziewuszki.

Z naszego szczepienia nici. Dzwoniłam do przychodni i pani mi powiedziała że lekarz odwołał szczepienia w tym tygodniu. Może przez nagłą zmianę pogody? Może przez szalejące wirusy? Nie wiem, ale nie narzekam ;)

Ogólnie mam dzisiaj kiepski dzień. Opowiem Wam co mi się przytrafiło. Pogoda u nas tez słaba, ale wziełam synka do parku. Ten zażyczył sobie pójść nad rzekę, więc założyłam mu kalosze i poszliśmy. Przez chwilę było fajnie, dreptał w wodzie i rzucał kamyki, po czym zachciało mu się iść na środek rzeki i ciągnie mnie za rękę. Więc mu tłumaczę, że nie pójdziemy tam, bo jest głęboko i się zmoczy a woda zimna. To ten oczywiście w ryk. I stoi w tej rzece w kaloszach po kostki i się drze, a ja czekam aż się trochę uspokoi. A tu nagle jakaś "zatroskana" stara baba drze się na mnie z drugiego brzegu, z chodnika. Nie wiem dokładnie co, bo zagłuszał ją szum rzeki i darcie Adasia, ale cos w stylu że jestem okrutną matką, bo każę biednemu dziecku stać w rzece i ono płacze. I jeszcze woła drugą babę i pokazuje na mnie palcem. No myślałam że mnie trafi!!! Byłam tak zła, że się w domu poryczałam.

Co do spinania brzucha, to też czasem odczuwam. Szczególnie przy wysiłku, np gdy niosę synka po schodach.

Ketrinna ojej, aż mnie ciarki przeszły... :(

Happy, o tak, to jest super uczucie, kiedy po porodzie można wskoczyć w seksi kieckę :) mój mąż nigdy nie narzekał na ciążową otyłość i nie przeszkadzał mu mój brzuszek, ale przyznam że jak tylko wyszłam ze szpitala po porodzie to ciężko mi go było utrzymać z daleka od siebie :D

Marcje, super, odpoczniesz :)
Współczuję sytuacji,sama miałam podobną w piątek,poszłam z synem do lekarza, półl nocy mi nie spał, non stop kaszlał, był głodny ale nie mógł zjeść przez kaszel, uciekł z gabinetu z krzykiem,że Pani bije,że boli go - tylko go osłuchała, się położył na ziemi i histeryzował, a biedne schorowane starsze Panie zaczęły na mnie rzucać jadem.. gdybym rzuciła chodź słowo to rozbeczałabym się po calości, przemilczałam, a w samochodzie dałam upust swoim emocjom

Dzisiaj mąż mi przesłał link do tej piosenki z dedykacją dla mnie :)
popłakałam się, bo on nie z tych romantycznych, nigdy nawet nie dostawałam SMS na dobranoc ;) no i disco polo też nie słucha,więc nie wiem jak znalazł taki hit :)

Widziałam, że dzisiaj wizytują, to czekam na dobre wieści! ;)
Za wyniki badań też kciuki!

Mnie też brzuch ciągnie, zaczęłam być ociężała strasznie ;/ coś porobię, przejdę się i zaraz brzuch twardy, ciągnie .. schylanie się też stwarza mi problem, ciężko mi,bo nie mam siły przy synku. Dla mnie również ta ciąża mija baaardzo szybko, w pierwszej czas dłużył się, odliczałam każdego dnia,a teraz muszę się zastanowić,który to tydzień,nie mówiąc o dniu

reklama
@ankamaz super, że taki prezent dostałaś :) Ale niestety nie przebrnęłam przez tą piosenkę, niemniej jednak przekaz jest jeden dla Ciebie <3 Love!

@Czoperka no znam takie sytuacje…Wrwrwr stare kwoki nie mają nic lepszego do roboty :(

Dzięki dziewczny za kciuki! Jeszcze 1,5 h do wizyty :D

Do góry