reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Rano idę na badanie glukozy i trochę trzęsę się przed 3krotnym kłuciem...o_O.
Trzymam kciuki :)

Ja mnie te stoperany itd nie dzialaja
Na biegunke dobry jest Taninal, w szpitalu w zakaznym go podają ale nie mam pojęcia jak to jest u ciężarówek. Powodzenia na glukozie :)

pechowo maluszek był ułożony pleckami do świata i musiała gdzieś się nawet lekko stuknąć
To przerazające, do glowy by mi nie przyszło ze od lekkiego uderzenia w brzuch taki straszny uraz mogłby być :( Ja na brzuszku mam trochę tłuszczyku wiec mam nadzieje że lepsza amortyzacja :(
Ostatnio jak się nachodziłam ( teraz nachodzenie tzn pare kroków zrobić ;) ) to chwycil mnie ból równoczesny brzucha i krzyza az się wystraszyłam. Jak bym miała jeszcze pracować jak niektóre z was dziewczyny to w zyciu bym do 9 miesiąca nie wytrwała.

reklama
Cześć dziewuszki.

Z naszego szczepienia nici. Dzwoniłam do przychodni i pani mi powiedziała że lekarz odwołał szczepienia w tym tygodniu. Może przez nagłą zmianę pogody? Może przez szalejące wirusy? Nie wiem, ale nie narzekam ;)

Ogólnie mam dzisiaj kiepski dzień. Opowiem Wam co mi się przytrafiło. Pogoda u nas tez słaba, ale wziełam synka do parku. Ten zażyczył sobie pójść nad rzekę, więc założyłam mu kalosze i poszliśmy. Przez chwilę było fajnie, dreptał w wodzie i rzucał kamyki, po czym zachciało mu się iść na środek rzeki i ciągnie mnie za rękę. Więc mu tłumaczę, że nie pójdziemy tam, bo jest głęboko i się zmoczy a woda zimna. To ten oczywiście w ryk. I stoi w tej rzece w kaloszach po kostki i się drze, a ja czekam aż się trochę uspokoi. A tu nagle jakaś "zatroskana" stara baba drze się na mnie z drugiego brzegu, z chodnika. Nie wiem dokładnie co, bo zagłuszał ją szum rzeki i darcie Adasia, ale cos w stylu że jestem okrutną matką, bo każę biednemu dziecku stać w rzece i ono płacze. I jeszcze woła drugą babę i pokazuje na mnie palcem. No myślałam że mnie trafi!!! Byłam tak zła, że się w domu poryczałam.

Co do spinania brzucha, to też czasem odczuwam. Szczególnie przy wysiłku, np gdy niosę synka po schodach.

Ketrinna ojej, aż mnie ciarki przeszły... :(

Happy, o tak, to jest super uczucie, kiedy po porodzie można wskoczyć w seksi kieckę :) mój mąż nigdy nie narzekał na ciążową otyłość i nie przeszkadzał mu mój brzuszek, ale przyznam że jak tylko wyszłam ze szpitala po porodzie to ciężko mi go było utrzymać z daleka od siebie :D

Marcje, super, odpoczniesz :)
Wszędzie znajdą sie takie baby.nie trzeba sie nimi przejmować tylko im współczuć że są takie głupie:)

He
Hej dziewczyny [emoji4]
Shaer i Malina życzę dobrej wyników na glukozie :)

Katem gratuluje córci! [emoji322][emoji324][emoji1437]

Kiki powodzenia na wizycie! Mi tez czas leci baaardzo szybko..

Zaczynam ostatni tydzień drugiego trymestru i zaczynam byc przerażona! Jeszcze 3 miesiące i bedzie brzdąc! Co, ja histeryczka, z nim pocznę! Termin mamy na 4 stycznia, jak nic 3 miesiące i bedzie na świecie zewnętrznym [emoji4] dzis o 4:30 pobudka i zasnęłam dopiero koło 7 do 10. W nocy nawet nie walczę z organizmem. Poczytałam forum, książkę ..

Wczoraj kupiliśmy wózek, pochwałę się zdjęciami na wózkowym.
Czoperka jasne, ze w Ikei pełno ciężarówek; ja byłam w sobotę jedną z nich.. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
He he ja mam na 5 stycznia i tez mnie naszły wczoraj takie refleksje ze 3 miesiące tylko i swiat wywróci sue do góry nogami:)

Czoperka olej babiszony. Ja dziś dałam na osiedlu pokaż emocji tych złych i pewne sąsiadki będą miały temat tygodnia . Młody miał dziś lekcje na 12 więc żeby zdążyć na lubię musimy wyjechać max o 11.40. Młode wyszedł wcześniej i miał czekać pod blogiem aż sie ubiore i zejdę. Schodze deszcz pada a galgana nie ma. Chodzę dre się ponpodworku biegnę po 3 schody na 2 piętro bo może poszedł do kolegi godzina 11.50 a jego nie ma. A ten polazl sobie za blok do mega kałuży przetestować nowe kalosze. Jaka ja byłam zła .wydarlam się na niego i prawie na kopach pobiegł z płaczem do auta.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jestem po badaniu jupi[emoji2][emoji2] wszystko jest w jak najlepszym porządku, szyjka tez ok, nic sie nie skraca, nic złego sie nie dzieje. Natomiast wizyta troche za szybka jak dla mnie i nie wiem ile Bartek urósł, ile wazy itd. Profesor miał obsuwę czasowo dzis w zw z protestem bo tez brał udział, wiec mu wybaczę dzis
[emoji12] najwazniejsze ze z dzidzia ok i wszystko w porządku!
Dzieki za kciukasy [emoji8]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
witam po weekendzie. ja mam termin na 31.12 ale z usg :) jednak wróżę sobie początek grudnia na poród ale mam nadzieję że może się mylę. ;)

Kiki gratuluję wizyty i czekam na wieści jeszcze o jednej dzisiejszej.

zdrówka dla chorowitkow wszystkich. my nadal zęby i nocne krzyki także nie mam sily za bardzo pisać.

co do strajku ja czytałam ustawę i dla mnie to jest straszne że ktoś próbuje tak ingerować w życie kobiet. każą rodzic chore dzieci jednak opieki i pomocy od państwa nie ma żadnej po takich narodzinach.zreszta lekarze też zaczną się bać usuwać ciaze nawet jeśli będzie zagrażac życiu kobiety bo zaraz ktoś to podważy. ale tak jak Shaer mówi to pewnie głównie odwrócenie uwagi od innej sprawy.dzis od rana tvn na czarno a TVP na biało poubierane ciekawe czy na 1 wogole wspomna o strajku.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry