reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
marlena:) z tego co pamietam to najwiecej kg dochodzi wlasnie w 3 trymestrze do ktorego powoli wkraczamy : )
dziecko pod koniec z tego co pamietam przybiera tygodniowo ok 250 gram wiec kg latwo sie wtedy mnoza ; )

Mój maluszek tez jest coraz bardziej ruchliwy, albo ja juz czuje ruchy coraz bardziej:)

Jeśli chodzi o dodatkowe kg, to ja tez mam juz jakies8/9 na plusie:( ostatnio mnie nawet ginekolog zbeształ. Teraz staram sie regularnie ćwiczyć rano, bo cellulit mi sie na nogach uwidocznił, nigdy nie miałam z nim problemów...

&happybabymama, jeśli chodziło imbir, to ja kroje w plasterki i dodaje do herbatki na świeżo:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam obejrzeć łóżeczko. Wyglądało przyzwoicie. Jutro mi je przywioza do domu. Wtedy zapłacę. Do łóżeczka jest materac kokos i coś tam ;) poduszka kołdra pościel. Do kupiłam za 20 mate edukacyjna, dostane gratis wanienke. A i o obicie do szczebelek. Wszystko razem 120 .
to super zakup zrobiłaś, wrzuc fotki :) ja sie też przymierzam powoli do kupna łóżeczka i pościeli

MartynaM u nas jak mielismy takie kilka miesiecy ze mlody sie wybudzal w nocy (kolo roczku) to tez wolal konkretnie kogo chce I nie bylo zmiluj. jak chcial tate to plakal dopoki tata nie przyszedl. na szczescie dosyc szybko minelo ;) ale niebawem zacznie sie pewnie z nastepnym potomkiem ;)
brzusio, bridgetjones sama jestem ciekawa czy jedzenie slodkich rzeczy ma wplyw na cukrzyce. mysle raczej ze nie bo nietolerowanie insulin ma podloze hormonalne (dlatego najczesciej uaktywnia sie tylko w okresie ciazy, czyli okresie hustawek hormonalnych). Ja w pierwszej ciazy mialam nieduza cukrzyce ciazowa a slodkiego nie jadlam prawie w ogole (nie lubialam). zreszta potem jak juz mierzylam sobie cukier po posilkach to wcale najwyzszy nie byl koniecznie po slodyczach ale po roznych innych produktach z wysokim indeksem. wiec ta nazwa 'cukrzyca' chyba jest troche mylaca ;)

my dzis poszlismy na latwiize z obiadem, bedzie ryz z jablkami ; )
Pewnie masz racje:)

Płakać mi się chce. Mój synus przyszedł że szkoły z bólem brzuszka do tego dostał rozwolnienia więc odstawiam wirus. Oby się bardziej nie rozkrecilo. Ja przeziebiona i osłabiona więc pewnie dostanę też. Mąż dziś w delegację wyjeżdża a ja sama a na dodatek jutro wizyta u gina. Ciekawe jak tam pojadę jak antkowi nie przejdzie [emoji47][emoji46][emoji26][emoji32]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Zdrówka dla synka.kurcze nie wiem co z tymi choróbskami u nas tez tak panuje wirus "brzuszkowy":(

reklama
@marlena:) a ile masz wzrostu? Bo jak ty taka szczuplutka jesteś to u ciebie jest wskazane trochę więcej przytyć. U mnie na odwrót przy 170 wazyłam 80kg wiec najlepiej jak bym nic nie przytyła a mi waga skoczyła +10. Teraz mam 3 kg mniej i powolutku waga spada z czego się bardzo cieszę.

Do góry