reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

MartynaM u nas jak mielismy takie kilka miesiecy ze mlody sie wybudzal w nocy (kolo roczku) to tez wolal konkretnie kogo chce I nie bylo zmiluj. jak chcial tate to plakal dopoki tata nie przyszedl. na szczescie dosyc szybko minelo ;) ale niebawem zacznie sie pewnie z nastepnym potomkiem ;)
brzusio, bridgetjones sama jestem ciekawa czy jedzenie slodkich rzeczy ma wplyw na cukrzyce. mysle raczej ze nie bo nietolerowanie insulin ma podloze hormonalne (dlatego najczesciej uaktywnia sie tylko w okresie ciazy, czyli okresie hustawek hormonalnych). Ja w pierwszej ciazy mialam nieduza cukrzyce ciazowa a slodkiego nie jadlam prawie w ogole (nie lubialam). zreszta potem jak juz mierzylam sobie cukier po posilkach to wcale najwyzszy nie byl koniecznie po slodyczach ale po roznych innych produktach z wysokim indeksem. wiec ta nazwa 'cukrzyca' chyba jest troche mylaca ;)

my dzis poszlismy na latwiize z obiadem, bedzie ryz z jablkami ; )

reklama
Ja też od wczoraj nie czuję ruchów :( moje dzieciątko ogółem spokojne

My kupiliśmy wózek używany Graco Symbio 3w1w idealnym stanie, gondolka miała być nie używana, fotelik kilka razy i tak wygląda, spacerówka też bez śladów, a jeszcze dali gratis huśtawkę Tako, z której mój starszak jest mega zadowolony, ale ogółem pójdzie na działkę, bo gabaryty wielkie ma.
Łóżeczko też kupiłam używane, stan już gorszy, ale miało szufladę, na której bardzo mi zależało i sprzedawali bez materaca, który mam już.
Więc z większych wydatków już wszystko :)
Ciuszków niestety mam aż na kilku chłopców, zostały pierdoły jakieś kosmetyki, szumisia tego chyba też zakupię, butelkę, smoczek ?? no i nowe pieluszki tetrowe, żeby do lekarza mieć. Po pierwszym synu mam nawet nowy ręcznik z kapturkiem , szkoda mi, że nie mogę zaszaleć z ubrankami.

Zdrówka wszystkim chorowitkom! :)
Dobrych wyników glukozy ;)

ja w poprzedniej ciazy dzien przed porodem mialam 8-9 kg na plusie... teraz bedzie na pewno gorzej.. waze sie tylko u ginki raz na miesiac, nie chce sie codziennymi pomiarami za bardzo ekscytowac ; )

Dzień dobry.
Czekam na wyniki połówkowych.
Powodzenia po słodkościach, ja Idę w przyszłym tygodniu.
Też bym chciała dostęp do zamkniętego, bo tu żadnych zdjęć nie wrzucę.
U mnie dziś pracowity dzień. Zawiozłam młodego do mamy i pojeździłam na mopie. Teraz ma drzemkę, więc szybki prysznic i paznokcie, bo wieczorem kino z dziewczynami.
Miłego dnia

Płakać mi się chce. Mój synus przyszedł że szkoły z bólem brzuszka do tego dostał rozwolnienia więc odstawiam wirus. Oby się bardziej nie rozkrecilo. Ja przeziebiona i osłabiona więc pewnie dostanę też. Mąż dziś w delegację wyjeżdża a ja sama a na dodatek jutro wizyta u gina. Ciekawe jak tam pojadę jak antkowi nie przejdzie [emoji47][emoji46][emoji26][emoji32]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O widzę że temat ustawy aborcyjnej. Ja nie jestem ani za ustawa ani za tym co uważają protestujące kobiety... Ale to temat rzeka.
Co do pokoi to u nas najpierw maluszek z nami a starszak osobno, a potem chłopaki razem w pokoju.
Nutka, też zdarzało mi się mieć taką bolaca kuleczke na pipce . Po kilku dniach powinno samo przejść.

Do góry