reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja mam kaca moralnego.... synek ostatnio mega niegrzeczny... przez tą chorobę nie chodził do przedszkola,a w domu gorzej chyba roznosi i robi co chce... ehh... Może antybiotyk mu szkodzi na zachowanie,nie wiem. Dziś już przesadził, w ogóle nie liczy się z moimi zakładami i prośbami. Zaciągłam co za rękę do łazienki do kąta. Wyrodna matka. Ale mam doła...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Daj spokój musi też znać granicę i Tobie też mogą nerwy puścić ja wogole sobie w ciąży nie wyobrażam zajmować buntownikiem jestem jakąś nerwowa nawet dre się na psa jak już nikogo w domu nie ma a mąż tylko chodzi u się śmieje że mnie ze na ring się nadaje.

reklama
Kamisia tylko ja nie mam takiej pysznej pigwy :( a tez bym z chęcią wciągnęła :)
Kiki o rosołek widzisz sto lat nie jadłam zapomniałam wogole o takim lekarstwie.
Marcje a jak przeprowadzka idzie? Ja piorę w dzidziusiu bo czoperka polecała a ja sie jej słucham ;) Polecała jescze lovelle i płatki mydlane jesli dobrze pamietam.
Danutka nie przejmuj sie no czasem trzeba tez trochę dzieciaczkami wstrząsnąć nic sie małemu nie stanie. Jak poprawi zachowanie to mu wynagrodzisz :) nie jestes wyrodna :)
No to założyłam dwie warstwy ubrań, koc i kołdrę, wypiłam gorąca herbatę i mam zamiar sie wygrzać. Moja mama zawsze mowila ze na takie choroby najlepiej sie wypocić i zawsze działało. Tak wiec moze sie uda. Zastanawiam sie czy takie wypacanie nie przegrzewa bobasa ale lekarze tez polecają sie wypocić w chorobie wiec chyba nie. Mam nadzieje ze zasne o ile mój tuptuś przestanie urządzać impreske w moim brzuchu ;)
Kolorowa mama jak tam u ciebie? Napawasz sie Polska? :) Córa juz poszła do nowej szkoły cY załatwianie dopiero.
Wreszcie oliwka nasza sie odezwała i Maryqska tez długo milczała ale w końcu jest :)
Jeszcze napar z lipy dobrze by ci zrobił na poty.

Słodkie dziewczyny trzymajcie się oby wyniki były ok. A ja właśnie dostałam takiego newsa że omal z krzesła nie spadlam. Zadzwonilabym moja szwagierka z informacją że jest w 5 tyg ciąży [emoji4]biedna jest załamana bo nie planowali.maja już dwóch synów 10 i 16 lat. Płakałam mi do słuchawki. Starałam sie ja pocieszyć. Będzie dobrze oby dzidzia zdrowo rosła. W poniedzialek była u lekarza ale nie było jeszcze serduszka. Na następnej wizycie napewno zobaczy serduszko i przesłanie się martwić [emoji4]ja trzymam za nią kciuki.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje, gato ja tez wlasnie po glukozie dzisiaj z rana : ) nie bylo tak zle, juz jestem po dobrym sniadaniu I kawei zeby zabic ten felerny cukrowy smak ;) oby winiki byly ok, choc pewnie znowu bedzie mnie meczyc to dranstwo tak jak w pierwszej ciazy.. :/

widzialam ze byl poruszany temat pokoi dzieciecych. u nas pierwsze pol roku najmlodszy bedzie z name w sypialni bo to wygodniej dla nas. a po 6 mc kazdy swoj pokoj. jesli jest tylko taka mozliwosc to jestem za tym zeby kazdy mial swoj intymny kacik w domu, chocby najmniejszy : )

Jadę też dziś na zakupy ale bardziej pooglądać większość zamówię z neta nie lubię przepłacać w smyku czy w świecie dziecka mają przebitke ze 30 %. Znowu byłam oglądać wózek używany i zalamana jestem jaki syfiarzami są ludzie i jak dla nich wygląda stan bardzo dobry. Nie wiem może my jesteśmy za bardzo pedantami ale jak sprzedawałam rzeczy to zawsze czyste i pisałam szczerze gdzie rysy itd.

Andziulka to fakt w swiecie dziecka jest bardzo drogo. Ja wczoraj oglądałam rzeczy to naprawde maja duża przebitkę na tych samych rzeczach. Dlatego planuje pooglądać i poszukać gdzies taniej.
Dziewczyny nie da rady nie uleze tak jeszcze 5 minut i wstaje bo fioła dostanę. Jeszcze bardziej mnie glowa boli i kości jak tak leżę. Zrobie sobie lepiej ten rosołek.

Jadę też dziś na zakupy ale bardziej pooglądać większość zamówię z neta nie lubię przepłacać w smyku czy w świecie dziecka mają przebitke ze 30 %. Znowu byłam oglądać wózek używany i zalamana jestem jaki syfiarzami są ludzie i jak dla nich wygląda stan bardzo dobry. Nie wiem może my jesteśmy za bardzo pedantami ale jak sprzedawałam rzeczy to zawsze czyste i pisałam szczerze gdzie rysy itd.
Zalezy od ludzi, ja po synu wszystko wypralam, zeby kupujacy mial ladne i czyste. Teraz jak kupowalismy wozek dziewczyna nam wyprala kazdy element, nawet torba byla jeszcze troche mokra jak zabieralismy. Niestety niektorzy mysla ze jak napisza stan bdb to kazdy sie rzuci na zakup, a ciekawe czy sami by takie chcieli kupic.
Mnie przed weekendem bralo jakies chorobsko, od razu miksturka imbir cytryna, miod i herbata z sokiem malinowym od tesciowej i jakos sie udalo. W niedziele troche gardlo mnie bolalo, mialam syna Uniben, to sobie psiknelam kilka razy i przeszlo. Teraz taki sezon niestety bedzie. Jeszcze dzieciaki przynosza wszelaki tyfus z przedszkoli i szkół, wiec jestesmy jeszcze bardziej narażone.
A ja bylam u fryzjerki-kolezanki, pogadalam sobie z nia troche przy kawce, od razu troche lepiej na duszy.
U nas na razie mowy nie ma o dwoch pokojach. Poki co bedziemy wszyscy w jednym 17m2, oby tylko mala nie budzila brata. A jak sie przeprowadzimy do naszej kawalerki, ale zdecydowanie bedziemy miec wiekszy pokoj i synowi oddzielimy czesc. A potem juz dalej bedziemy sie martwic.

Wy piszecie, ze dzieciaki skacza jak opetane, a moja prawie w ogole sie nie rusza, nie wiem czy sie martwic. W piatek chyba wybiore sie na usg i sprawdze co tam sie dzieje.

reklama
Zalezy od ludzi, ja po synu wszystko wypralam, zeby kupujacy mial ladne i czyste. Teraz jak kupowalismy wozek dziewczyna nam wyprala kazdy element, nawet torba byla jeszcze troche mokra jak zabieralismy. Niestety niektorzy mysla ze jak napisza stan bdb to kazdy sie rzuci na zakup, a ciekawe czy sami by takie chcieli kupic.
Mnie przed weekendem bralo jakies chorobsko, od razu miksturka imbir cytryna, miod i herbata z sokiem malinowym od tesciowej i jakos sie udalo. W niedziele troche gardlo mnie bolalo, mialam syna Uniben, to sobie psiknelam kilka razy i przeszlo. Teraz taki sezon niestety bedzie. Jeszcze dzieciaki przynosza wszelaki tyfus z przedszkoli i szkół, wiec jestesmy jeszcze bardziej narażone.
A ja bylam u fryzjerki-kolezanki, pogadalam sobie z nia troche przy kawce, od razu troche lepiej na duszy.
U nas na razie mowy nie ma o dwoch pokojach. Poki co bedziemy wszyscy w jednym 17m2, oby tylko mala nie budzila brata. A jak sie przeprowadzimy do naszej kawalerki, ale zdecydowanie bedziemy miec wiekszy pokoj i synowi oddzielimy czesc. A potem juz dalej bedziemy sie martwic.

Wy piszecie, ze dzieciaki skacza jak opetane, a moja prawie w ogole sie nie rusza, nie wiem czy sie martwic. W piatek chyba wybiore sie na usg i sprawdze co tam sie dzieje.
Moja oliwka była bardzo spokojna w brzuszku, taka sie urodzila I dlugo była.
Aktualnie czuje sie jak worek treningowy. Noce maleństwo przesypia chociaz zasypia tylko jak leze na lewym boku, jak na prawym to sie wierci.
A w dzien mam xhyba dyskoteke jakas w brzuchu :)

Do góry