reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@HappyBabyMama, to tym bardziej kursowanie musisz wzmocnić. Pij duzo planowi i spij jak najwiecej. To najlepsza regeneracja :)

@askl, pochwał sie co nakupowalas:) ja po przeprowadzce tez ruszam z zakupami. Juz sobie wszytsko wpisałam:)

Dziewczyny, kiedyś był poruszany juz temat prania ubranek niemowlaków. W czym pierzecie? Jak chciałam cos w Niemczech kupić, bo mam zdecydowanie lepieszej jakości produkty u wszystko piorę w proszkach i płynach niemieckich. Szukałam tam czegoś specjalnie dla dzieci, ale nie znalazłam:/ widziałam persil taki delikatny i sie zastanawiam czy tez w nim mozna prac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy pierwszym pralam wszystko w orzechach piorących. Bałam się,że będzie alergikiem,bo mój mąż jest. Ale wszystko było ok i jak minął miesiąc zaczęłam prać w normalnym,tylko więcej plukalam. Teraz mam wyprane w Loveli.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)

@brzusio ekstra wiadomość!

@HappyBabyMama współczuję choróbska, może jakiś rosołek?? Kuruj się tam i nie daj chorobie!

@askl25 powodzenia na zapupach :) Pochwal się później! :)

Jeśli chodzi o wspólny pokój to u nas też będzie, jak maluch już zacznie przesypiać noce, żeby nie obudzić starszego brata :) A do tego czasu będzie z nami w sypialni. Myślę, że u nas to rozwiązanie na jakieś 3-4 lata, bo jednak budowa w planach…

A ja mam kaca moralnego.... synek ostatnio mega niegrzeczny... przez tą chorobę nie chodził do przedszkola,a w domu gorzej chyba roznosi i robi co chce... ehh... Może antybiotyk mu szkodzi na zachowanie,nie wiem. Dziś już przesadził, w ogóle nie liczy się z moimi zakładami i prośbami. Zaciągłam co za rękę do łazienki do kąta. Wyrodna matka. Ale mam doła...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co tam sobie fajnego pozamawialaś? Pochwal się
Jak przesylka dojdzie to wrzuce fotki. A kupiłam :pieluszki flanelowe, rożki x2, laktator, przewijak na łóżeczko, ocieplacz na ręce do wózka :), grzechotki na rzepy zaczepiane do rączek, stelaż do baldachimu i to chyba wszystko :) A dziś jestem z gościem umowiona na zakup łóżeczka za 100,00 sprzedaje +materac+posciel+ochraniacz. Pisze ze wszystko w stanie bdb-zobaczy się :)

Kamisia tylko ja nie mam takiej pysznej pigwy :( a tez bym z chęcią wciągnęła :)
Kiki o rosołek widzisz sto lat nie jadłam zapomniałam wogole o takim lekarstwie.
Marcje a jak przeprowadzka idzie? Ja piorę w dzidziusiu bo czoperka polecała a ja sie jej słucham ;) Polecała jescze lovelle i płatki mydlane jesli dobrze pamietam.
Danutka nie przejmuj sie no czasem trzeba tez trochę dzieciaczkami wstrząsnąć nic sie małemu nie stanie. Jak poprawi zachowanie to mu wynagrodzisz :) nie jestes wyrodna :)
No to założyłam dwie warstwy ubrań, koc i kołdrę, wypiłam gorąca herbatę i mam zamiar sie wygrzać. Moja mama zawsze mowila ze na takie choroby najlepiej sie wypocić i zawsze działało. Tak wiec moze sie uda. Zastanawiam sie czy takie wypacanie nie przegrzewa bobasa ale lekarze tez polecają sie wypocić w chorobie wiec chyba nie. Mam nadzieje ze zasne o ile mój tuptuś przestanie urządzać impreske w moim brzuchu ;)
Kolorowa mama jak tam u ciebie? Napawasz sie Polska? :) Córa juz poszła do nowej szkoły cY załatwianie dopiero.
Wreszcie oliwka nasza sie odezwała i Maryqska tez długo milczała ale w końcu jest :)

W przypadku dzieci jednej płci byłoby łatwiej z wspólnym pokoju ale planuje je pomęczyć maksymalnie do 10lat później to już sama nie wyobrażam sobie żeby córka przy dojrzewaniu miała pokój z bratem ale póki co myślę samolubnie i nie chce mieć sypialni połączonej z salonem

Witam dziewczyny. Ja też właśnie siedzę na glukozie ,możemy sobie przebić piątkę @Marcje [emoji6].
@brzusio super dobre wieści [emoji16]
@DAnutka czasem trzeba sięgnąć po ostrzejszą artylerię z dzieciakami. Nie można sobie pozwolić wejść na głowę.
@julia0903 kciuki są [emoji4]
Co do wspólnego pokoju to ja na razie o tym nie myślę. Na razie mala bedzie z nami w sypialni. A potem to się zobaczy, nie robię takich dalekosiężnych planów . Może mieszkanie zmienimy?, a jak nie będą razem i też im korony z głów nie pospadają. Zobaczymy.

Wszystkie chorowitki kurujcie się.[emoji11]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Gato piatka[emoji113] jak u Ciebie? mi jeszcze niecała godzina została. Najgorsze jest to,ze spac sie troche chce a do pracy muszę jechać po...:/ juz sie nie moge doczekać l4, a jeszcze cały październik mam plan pracować...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze 10 minut[emoji5]. No ja mam to szczęście,że po badaniu lecę do domu na śniadanie. Ale spać mi się też chce z braku porannej kawy [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry