reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@MiMeMi
@HappyBabyMama
Ja raczej jestem z tych co tyja z nerwow. Bo nie spie jak sie stresuje, dodatkowo "pocieszam" sie slodyczami.
Od jakichs 10 dni bola mnie flaki - obstawiam jelita, ostry klujacy bol z rozpieraniem - jak skorzystam z ubikacji (a musze od razu) to mija na troche a poten znow sobie narasta. Ale fakt korzystam czesto ok 20 -30 minut po posilku zaczyna sie bol, wiec jem o okreslonych porach, aby mnie nie 'chwycilo" jak pojde po zakupy czy do pkola.
Poza tym fizycznie czuje sie dobrze, paychicznie jestem raczej obojetna. Ani mnie nic nie smuci, ale tez nic nie cieszy. Odswiezylam ubranka dla bobska, ale wlasciwe pranie zrobie pewnie w listopadzie jakos. Takie przedporodowe.
Czas chyba kupic ubrania ciazowe bo mam tylko dzinsy (mam 3 pary ale dwie sa za wielkie) i koszulke ciazowa na krotki rekaw. Kupowal ktos z Was w Oasi cos?

reklama
a ja mialam strasznie ciezki weekend , bardzo, przeplakany, w totalnej depresji, czasem mnie tak lapie :( ogolnie nic tylko sobie w leb strzelic,
w poniedzialek mialam wizyte juz u specjalisty, ale coz totalnie jestem rozczarowana, brak slow, wizyta 5 min, posluchanie serca, i musze porozmawiac z moim okulista jak sie zapatruje na moje naturalne rodzenie, bo nie dawno mialam przeszczep soczewki, czy to nie bedzie przeciwskazaniem...
Tesciu polecial w poniedzialek do polski, dzis caly dzien prania, Corka dzieki bogu waca do zdrowia, bo powoli kazdy juz "kota" dostawal;
i maluch tak kopie caly czas, niesamowite, nie pamietam takich kapniec z pierwszej ciazy

ide Was troszke nadrobic

aniay a kontrolowane znaczy że bierzesz na to jakieś leki? czy tylko kontrolujesz ciśnienie?

Leki, inaczej bym miala cisnienie 160/120, w pierwszej ciazy też bralam leki cała ciaze.
Różnica jest taka ze ja nadcisnienie mam cały czas I bez ciazy ale z tego Co wiem zasada jest ta sama, no chyba se dochodza dodatkowe elementy zatrucia ciazowego jak zaburzona praca nerek np, wtedy sie robi bardziej skomplikowane I niebezpieczne.
Mimo wszystko wszystko jest do ogarniecia jesli lekarz ma na Ciebie oko I szybko reaguje. Najwazniejsze to nie stresuj sie bo cisnienie skacze przy stresie a u niektórych I przy lekazu :)

Cześć dziewczyny, u nas przeziębienie powoli odpuszcza na szczęście, muszę nadrobić szczepienie córki i trochę zakupów zimowych mnie czeka.
MamusiaToja w h&m mają dosyć fajne kurtki ciążowe a przynajmniej mieli mi została po poprzedniej ciąży więc jeden wydatek mniej :)
Idealka pamiętaj że dwójka dzieci wychowuje się lepiej;) napewno początki będą ciężkie ale od osób doświadczonych wiem że pierwszy rok jest najgorszy później dzieci już się bawią ze sobą więc mamusia nie słyszy co chwile "pobaw się ze mną" lub " nudzi mi się" mimo że w sumie nie wiem co mnie czeka cieszę się że moja córa będzie miała kogoś bliskiego w podobnym wieku i mam nadzieję że będą się nawzajem wspierać:)

A ja mam takie pytanie co myślicie o wspólnym pokoju dla siostry i brata? Mamy 3 pokoje ale jednak nie chciałabym rezygnować już z salonu i tym samym przenosić się na narożnik lub kanapę dlatego chcemy na kilka lat dzieci ulokować w jednym pokoju

A ja mam takie pytanie co myślicie o wspólnym pokoju dla siostry i brata? Mamy 3 pokoje ale jednak nie chciałabym rezygnować już z salonu i tym samym przenosić się na narożnik lub kanapę dlatego chcemy na kilka lat dzieci ulokować w jednym pokoju
Wydaje mi sie ze jak mala różnica wieku to pomysł jest bardzo dobry, ja miałam wspolby pokoj z bratem do 13tego roku zycia. poczatki wspominam bardzo dobrze, ale im bylam starsza tym bardziej potrzebowalam prywatnosci.

Cześc :)

Ja sie na nowo rozchorowałam .. normalnie ledwo zyje od samego rana..
Ale dzisiaj mam wizyte wiec mam nadzieje ze lekarka mi cos doradzi ..

Chcialam dzisiaj isc na zakupy ale odpada .. Jutro mam zamiar isc do Silesii i zakupic cos do malej ale sie teraz wstrzymuje bou mnie ciotki dzwonia po kolezankach i wszystko dostaje jak na razie jesli chodzi o ciuszki .. za 2 tyg jestem umowiona z kolezanka i i niej mam sobie powybierac co bede chcialaa z roznych pierdolkow :)

My będziemy mieli wspólny pokój niezależnie od tego,czy urodzi nam się córeczka,czy synek. Martwić będziemy się dopiero przy dorastaniu.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

nadrobilam Was, ciesze sie, ze u Was dobrze, pomijajac klotnie malzenskie, u nas to ja chyba jestem ta franca, jezyka nie umiem za zebami utrzymac i wywale wszystko wo mysle w danej chwili :/, coz jestesmy tak dlugo ze soba i ciagle nie mozemy sie dotrzec....

@kolorowaMama ciesze sie, ze szczesliwie dolecialas :)

@MamusiaToJa gratuluje udanej wizyty i Coreczki <3

@brzusio mam nadzieje, ze Cie za niedlugo wypuszcza do domku

reklama
u nas na razie wspolny pokoj od pada, mamy tak male te pokoje, ze Corka chyba by sie razem meczyli, i roznica wieku 4 lata, choc ja bym chciala bo to fajnie wplywa na dzieci i rozwija, czytaam gdzies kiedys o tym na jakisms blogu

Do góry