reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mnie bola do tego plecy ale mam taka nadzieje ze to tylko przez grype:(kurde panikuje:(
Moje doswiadczenie z przedwczesmymi skurczami jest takie ze plecy nagle zaczynaja bolec tak mocno ze lecisz na podloge. I bola glownie podczas tego całego skurczu a potem nic.
Wydaje mi sie ze jak bola cały czas to poprostu od ciazy.
Tak miałam przy powaznym zapaleniu pecherza w 30+ tygodniu w zeszlej ciazy.
Jak jestes zaniepokojona zglos lekarzowi,choć bysmy nie wiem jak chcialy to możemy tylko wlasnym ograniczonym doswiadczeniem sluzyc. :)

reklama
Hej,
A ja wyjątkowo wstałam niewyspana. Poszłam spać przed 1, koło 3 obudził mnie kot, który chciał wyjść na zewnątrz, o 4:30 mąż wstawał, bo pojechał do Krakowa, o 5 przebudził się Adaś i o 6 już nie chciał spać. Także ten... kawa mnie ratuje.

Askl, no to dobrze że są plusy diety :) Kojec, masz na myśli takie łóżeczko turystyczne? No my mamy jednopoziomowe i jest solidne i stabilne. Dwupoziomowe widziałam u znajomych i było rozchwiane i skrzypiące. Może to kwestia firmy?

U nas łóżeczko turystyczne sprawdza się lepiej niż drewniane, ale dopiero od kiedy syn zaczął siadać i wstawać (bo wcześniej jednak wygodniej było gdy spał na wyższym poziomie w drewnianym). My dużo jeździmy i fakt że możemy w 15 sekund złożyć łóżeczko i zabrać ze sobą jest nie do prześcignięcia. Poza tym Adaś strasznie się w nocy obijał o szczebelki i to go budziło. No i co noc trzeba było szukać smoczka na podłodze - w turystycznym nie ma tego problemu ;) choć wizualnie oczywiście drewniane są piękniejsze ;)

Gato, czystka nigdy nie stosowałam i niestety nie wiem jak to jest w ciąży :) ale chętnie poczytam jak będę mieć chwilę
Dla zainteresowanych ikea zrobiła teraz łóżeczka które wygląda trochę jak turustyczne

Moje doswiadczenie z przedwczesmymi skurczami jest takie ze plecy nagle zaczynaja bolec tak mocno ze lecisz na podloge. I bola glownie podczas tego całego skurczu a potem nic.
Wydaje mi sie ze jak bola cały czas to poprostu od ciazy.
Tak miałam przy powaznym zapaleniu pecherza w 30+ tygodniu w zeszlej ciazy.
Jak jestes zaniepokojona zglos lekarzowi,choć bysmy nie wiem jak chcialy to możemy tylko wlasnym ograniczonym doswiadczeniem sluzyc. :)
Wizytę mam we środę bardzo bym nie chciała iść do szpitala.ale bolał Cie dół pleców czy cale?mnie boli tak w dole pleców no i do tego bole stawów:(

Witajcie życzę nadal co chwile chodźcie siku?ja staram się pić dużo bo miałam kiepskie wyniki ale chodzę do łazienki co godzinę i już nie wiem czy to normalne niby w nocy tylko raz ale .

Hej dziewczyny,
U nad deszczowo to i mój synek nudzi się trochę także od rana musimy zabawy wymyślać.
Ja mam chyba jakieś zatrucie albo wirusowke bo brzuch mnie bolał i mięśnie.
@brzusio mnie krzyż w plecach boli bardzo,w nocy to myślałam że nie wytrzymam.Rano trochę przeszło także mam wrażenie ze od bólu miesni chorobowego boki mnie bardziej,myślę że Ciebie tez.
A o tym ze dziecko jest nisko to już pisałam kiedyś, nadal tak jest i strasznie dziwne uczucie;) tak sobie myślę że jest tak nisko ze jednak nie dziwię się że dużo dziewczyn boi się seksu bo głowy sobie nie dam uciąć ze dziecko tego nie czuje:-p

Hej dziewczyny,
U nad deszczowo to i mój synek nudzi się trochę także od rana musimy zabawy wymyślać.
Ja mam chyba jakieś zatrucie albo wirusowke bo brzuch mnie bolał i mięśnie.
@brzusio mnie krzyż w plecach boli bardzo,w nocy to myślałam że nie wytrzymam.Rano trochę przeszło także mam wrażenie ze od bólu miesni chorobowego boki mnie bardziej,myślę że Ciebie tez.
A o tym ze dziecko jest nisko to już pisałam kiedyś, nadal tak jest i strasznie dziwne uczucie;) tak sobie myślę że jest tak nisko ze jednak nie dziwię się że dużo dziewczyn boi się seksu bo głowy sobie nie dam uciąć ze dziecko tego nie czuje:-p
Obyś miała kochana racje.mnie niestety nie przeszlo caly czas bólu wzięłam teraz paracetamol bo można oszaleć i dodatkowo brzuch mi się teraz napiął:(łacze sie w bólu z Toba:)oby nas szybko te choróbska puściły:)

reklama
Witam się sobotnie. Byłam dzisiaj na dodatkowym dyżurze w pracy. Trochę się wkurzyłem, bo mogli mi już odpuścić, ale cóż.

Wydaje mi się, że to odczucie dziecka przy dnie macicy jest związane z odwróceniem się małego do pozycji główkowej. To nie nogi czujemy ale główkę i rączki. Ja często np. Czuję tam jak dziecko czka:), na górze brzucha po bokach czuję jak się rozciąga. Kolanko czasem wbija po prawej stronie.

@KIKI83 śliczne rzeczy zakupiłaś. Ja nagrzałam się na zestaw kocyk ręcznik i rożek też z Colorstories. Wyglądają ślicznie, ciekawe jaka jakość. Jak dojdą do Ciebie daj proszę znać jak oceniasz wykonanie;)

Wracam do malowania mebelków. Miłej soboty styczniówki:biggrin2:

Do góry