reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Jak już o podkładach poporodowych to:
Link do: Wyprawka Bobasa: Jakie podkłady poporodowe kupić?
Miałam te wielkie Hartana na początek. Jak chcecie cienkie i wysokochłonne to fajne były Canpol (lekko profilowane). Babyono słabiej chłonęły i zdarzyło mi się pobrudzić bieliznę. Jeszcze popularne są bella mama, ale ja nie używałam. Ja po cesarce byłam to i szybko przeszłam na zwykle podpaski a poźniej na wkładki.

reklama
@marlena:) .....To hormony nad którymi nie panujemy i prawda jest taka ze faceci mają prawo nie wiedzieć o co chodzi bo ja sama nie wiem o co mi chodzi;)Byle do porodu i byle hamować się na tyle żeby nie powiedzieć o dwa słowa za dużo
Mała poprawka,
Po porodzie huśtawka hormonów może być jeszcze większa ;-)

@marlena:) może to ciąża i stres przed ślubem tak na Ciebie wpływa. Ja przed swoim ślubem pamiętam, że bardzo nerwowa byłam. Niedługo kończysz pracę, ślub, będzie lepiej.

@HappyBabyMama mi w końcu włosy przestały wypadać i chyba się w końcu gęstrze zrobiły. Niby fryzjerka mi kiedyś mówiła że witaminy ciążowe dobrze wpływają na włosy. Ale nie wiem czy to prawda.

@KIKI83 o ile pamiętam to w Smyku dopiero w koszyku redukują ceny. Ale w jednym mailu piszą -20% w sklepach i online, w innym ze w sklepach a online darmowa dostawa...

Po tym jak smyk zmienił właściciela to też zmienili stronę. nowej wersji nie cierpię. Albo błędy albo po rozmiarach nie wyszukuje i działa mega wolno...

Ja poprzednią torbę szpitalną kompletowałam na Allegro.

Piszecie, że macicę macie wysoko. Ja na poprzednich badaniach 2 tyg temu miałam ciut nad pępkiem. Ale jak Młoda dzisiaj rano kopać zaczęła to się zdziwiłam, że bardzo wysoko czuję. I przestałam się dziwić, ze wczoraj żołądek mnie bolał po kolacji i duszności miałam - tak klatkę miałam ściśnietą...

he,he ja tak się zniechęciłam do firan w mieszkaniu (prasowanie 7m bieżących w ciasnym mieszkaniu to było wyzwanie), że w domu nie mam wcale. Tylko rolety rzymskie od frontu (ale te się szybko prasuje). Moj m marudzi, że od ogrodu nie ma firan. Ale tłumaczę mu, że prawie nikt w te okna nie zagląda. To go nie przekonuje. Przekonuje brak budżetu na rolety rzymskie bo przy tej ilości przeszkleń trzeba byłoby wyskoczyć pewnie z 2,5-3 tys ;-) A ja wolę ogród przez okna widzieć a nie firany...

@Czoperka niezły patent z zimną wodą.
Działa?

Witajcie.A u mnie masakra cala noc nie spalam tak sie zle czułam katar gardło i straszny bol pleców kości.dzidzia strasznie szalala tez w nocy może też odczuwa to moje grypsko.a ja jak zwykle panikuje.tak mnie skrobalała jakby w samej pochwie

Moja młoda też tupta dołem i dziwne odczucie jakby przy pochwie ;-)
A często Wam się maluszki obracają? Bo ja tego samego dnia czuję kopniaczki i dołem i w górą... wierci się strasznie.

@Shaer jak dłonie i stopy swędzą to też proponowałabym sprawdzić te enzymy wątrobowe, żeby cholestazę wykluczyć.

Hmm, nie wiem czy styl Ikea Wam pasuje, ale w najnowszym katalogu pojawiło się łóżeczko z materiałowymi ściankami. Nie widziałam na żywo. Może to alternatywa dla turystycznego? Chociaż turystyczne bardziej kolorowe.

Weszłam właśnie na facebooka i powaliła mnie ilość smutnych rzeczy na świecie. Tu zbiórka pieniędzy dla jakieś malucha chorego na serce, tu zbiórka dla kobiety która zapadła w śpiączkę z powodu krwotoku po cięciu cesarskim, tu znowu skatowany pies przywiązany do drzewa... ech :(

Co do bóli, to u mnie jest dobrze, choć ostatnio odczuwam czasem lędźwia, trochę może nawet rwę kulszową. Czuję że wieczorna joga przynosi mi ulgę :)

Andziulka, z częstotliwością sikania będzie tylko gorzej... :p

Gato, pobieżnie przepatrzyłam kilka informacji na temat czystka i nigdzie nie natknęłam się na doniesienia o szkodliwości w ciaży. Oczywiście nie ma takich oficjalnych danych, ale "ludzie gadają" ;) podobno mogą go pić nawet dzieci od 3 miesiąca życia.

MiMeMi, popieram. Ja teraz też Adasia nie smaruję niczym, nawet po kupie, nawet na noc i jest ok. Czasem, jak go w upał przeciągnęłam za długo w pieluszce mokrej i miał czerwonawy tyłek to czymś tam posmarowałam albo dałam troszkę mąki.

reklama
Dobry wieczór!

Mnie tez strasznie plecy bolą w okolicy lędźwi, zwłaszcza wieczorem tak po całym dniu...
Bolą mnie rownież stopy, mam takie nabrzmiałe i jak dłużej postoje, to strasznie pieką:/ Mam nadzieje, ze to tylko efekt upałów i przejdzie jak juz wrócę do normalnych temperatur.

Dzis Kubus tez imprezował w brzuszku, juz sie martwiłam bo ostatnie 3 dni nie czułam. Dzis nadrabiał chyba za ostatnie dni ciszy[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry