reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Jak już o podkładach poporodowych to:
Link do: Wyprawka Bobasa: Jakie podkłady poporodowe kupić?
Miałam te wielkie Hartana na początek. Jak chcecie cienkie i wysokochłonne to fajne były Canpol (lekko profilowane). Babyono słabiej chłonęły i zdarzyło mi się pobrudzić bieliznę. Jeszcze popularne są bella mama, ale ja nie używałam. Ja po cesarce byłam to i szybko przeszłam na zwykle podpaski a poźniej na wkładki.

reklama
@marlena:) .....To hormony nad którymi nie panujemy i prawda jest taka ze faceci mają prawo nie wiedzieć o co chodzi bo ja sama nie wiem o co mi chodzi;)Byle do porodu i byle hamować się na tyle żeby nie powiedzieć o dwa słowa za dużo
Mała poprawka,
Po porodzie huśtawka hormonów może być jeszcze większa ;-)

@marlena:) może to ciąża i stres przed ślubem tak na Ciebie wpływa. Ja przed swoim ślubem pamiętam, że bardzo nerwowa byłam. Niedługo kończysz pracę, ślub, będzie lepiej.

@HappyBabyMama mi w końcu włosy przestały wypadać i chyba się w końcu gęstrze zrobiły. Niby fryzjerka mi kiedyś mówiła że witaminy ciążowe dobrze wpływają na włosy. Ale nie wiem czy to prawda.

@KIKI83 o ile pamiętam to w Smyku dopiero w koszyku redukują ceny. Ale w jednym mailu piszą -20% w sklepach i online, w innym ze w sklepach a online darmowa dostawa...

Po tym jak smyk zmienił właściciela to też zmienili stronę. nowej wersji nie cierpię. Albo błędy albo po rozmiarach nie wyszukuje i działa mega wolno...

Ja poprzednią torbę szpitalną kompletowałam na Allegro.

Piszecie, że macicę macie wysoko. Ja na poprzednich badaniach 2 tyg temu miałam ciut nad pępkiem. Ale jak Młoda dzisiaj rano kopać zaczęła to się zdziwiłam, że bardzo wysoko czuję. I przestałam się dziwić, ze wczoraj żołądek mnie bolał po kolacji i duszności miałam - tak klatkę miałam ściśnietą...

he,he ja tak się zniechęciłam do firan w mieszkaniu (prasowanie 7m bieżących w ciasnym mieszkaniu to było wyzwanie), że w domu nie mam wcale. Tylko rolety rzymskie od frontu (ale te się szybko prasuje). Moj m marudzi, że od ogrodu nie ma firan. Ale tłumaczę mu, że prawie nikt w te okna nie zagląda. To go nie przekonuje. Przekonuje brak budżetu na rolety rzymskie bo przy tej ilości przeszkleń trzeba byłoby wyskoczyć pewnie z 2,5-3 tys ;-) A ja wolę ogród przez okna widzieć a nie firany...

@Czoperka niezły patent z zimną wodą.
Działa?

Witajcie.A u mnie masakra cala noc nie spalam tak sie zle czułam katar gardło i straszny bol pleców kości.dzidzia strasznie szalala tez w nocy może też odczuwa to moje grypsko.a ja jak zwykle panikuje.tak mnie skrobalała jakby w samej pochwie

Moja młoda też tupta dołem i dziwne odczucie jakby przy pochwie ;-)
A często Wam się maluszki obracają? Bo ja tego samego dnia czuję kopniaczki i dołem i w górą... wierci się strasznie.

@Shaer jak dłonie i stopy swędzą to też proponowałabym sprawdzić te enzymy wątrobowe, żeby cholestazę wykluczyć.

Hmm, nie wiem czy styl Ikea Wam pasuje, ale w najnowszym katalogu pojawiło się łóżeczko z materiałowymi ściankami. Nie widziałam na żywo. Może to alternatywa dla turystycznego? Chociaż turystyczne bardziej kolorowe.

Weszłam właśnie na facebooka i powaliła mnie ilość smutnych rzeczy na świecie. Tu zbiórka pieniędzy dla jakieś malucha chorego na serce, tu zbiórka dla kobiety która zapadła w śpiączkę z powodu krwotoku po cięciu cesarskim, tu znowu skatowany pies przywiązany do drzewa... ech :(

Co do bóli, to u mnie jest dobrze, choć ostatnio odczuwam czasem lędźwia, trochę może nawet rwę kulszową. Czuję że wieczorna joga przynosi mi ulgę :)

Andziulka, z częstotliwością sikania będzie tylko gorzej... :p

Gato, pobieżnie przepatrzyłam kilka informacji na temat czystka i nigdzie nie natknęłam się na doniesienia o szkodliwości w ciaży. Oczywiście nie ma takich oficjalnych danych, ale "ludzie gadają" ;) podobno mogą go pić nawet dzieci od 3 miesiąca życia.

MiMeMi, popieram. Ja teraz też Adasia nie smaruję niczym, nawet po kupie, nawet na noc i jest ok. Czasem, jak go w upał przeciągnęłam za długo w pieluszce mokrej i miał czerwonawy tyłek to czymś tam posmarowałam albo dałam troszkę mąki.

reklama
Dobry wieczór!

Mnie tez strasznie plecy bolą w okolicy lędźwi, zwłaszcza wieczorem tak po całym dniu...
Bolą mnie rownież stopy, mam takie nabrzmiałe i jak dłużej postoje, to strasznie pieką:/ Mam nadzieje, ze to tylko efekt upałów i przejdzie jak juz wrócę do normalnych temperatur.

Dzis Kubus tez imprezował w brzuszku, juz sie martwiłam bo ostatnie 3 dni nie czułam. Dzis nadrabiał chyba za ostatnie dni ciszy[emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry