reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mnie bola do tego plecy ale mam taka nadzieje ze to tylko przez grype:(kurde panikuje:(
Moje doswiadczenie z przedwczesmymi skurczami jest takie ze plecy nagle zaczynaja bolec tak mocno ze lecisz na podloge. I bola glownie podczas tego całego skurczu a potem nic.
Wydaje mi sie ze jak bola cały czas to poprostu od ciazy.
Tak miałam przy powaznym zapaleniu pecherza w 30+ tygodniu w zeszlej ciazy.
Jak jestes zaniepokojona zglos lekarzowi,choć bysmy nie wiem jak chcialy to możemy tylko wlasnym ograniczonym doswiadczeniem sluzyc. :)

reklama
Hej,
A ja wyjątkowo wstałam niewyspana. Poszłam spać przed 1, koło 3 obudził mnie kot, który chciał wyjść na zewnątrz, o 4:30 mąż wstawał, bo pojechał do Krakowa, o 5 przebudził się Adaś i o 6 już nie chciał spać. Także ten... kawa mnie ratuje.

Askl, no to dobrze że są plusy diety :) Kojec, masz na myśli takie łóżeczko turystyczne? No my mamy jednopoziomowe i jest solidne i stabilne. Dwupoziomowe widziałam u znajomych i było rozchwiane i skrzypiące. Może to kwestia firmy?

U nas łóżeczko turystyczne sprawdza się lepiej niż drewniane, ale dopiero od kiedy syn zaczął siadać i wstawać (bo wcześniej jednak wygodniej było gdy spał na wyższym poziomie w drewnianym). My dużo jeździmy i fakt że możemy w 15 sekund złożyć łóżeczko i zabrać ze sobą jest nie do prześcignięcia. Poza tym Adaś strasznie się w nocy obijał o szczebelki i to go budziło. No i co noc trzeba było szukać smoczka na podłodze - w turystycznym nie ma tego problemu ;) choć wizualnie oczywiście drewniane są piękniejsze ;)

Gato, czystka nigdy nie stosowałam i niestety nie wiem jak to jest w ciąży :) ale chętnie poczytam jak będę mieć chwilę
Dla zainteresowanych ikea zrobiła teraz łóżeczka które wygląda trochę jak turustyczne

Moje doswiadczenie z przedwczesmymi skurczami jest takie ze plecy nagle zaczynaja bolec tak mocno ze lecisz na podloge. I bola glownie podczas tego całego skurczu a potem nic.
Wydaje mi sie ze jak bola cały czas to poprostu od ciazy.
Tak miałam przy powaznym zapaleniu pecherza w 30+ tygodniu w zeszlej ciazy.
Jak jestes zaniepokojona zglos lekarzowi,choć bysmy nie wiem jak chcialy to możemy tylko wlasnym ograniczonym doswiadczeniem sluzyc. :)
Wizytę mam we środę bardzo bym nie chciała iść do szpitala.ale bolał Cie dół pleców czy cale?mnie boli tak w dole pleców no i do tego bole stawów:(

Witajcie życzę nadal co chwile chodźcie siku?ja staram się pić dużo bo miałam kiepskie wyniki ale chodzę do łazienki co godzinę i już nie wiem czy to normalne niby w nocy tylko raz ale .

Hej dziewczyny,
U nad deszczowo to i mój synek nudzi się trochę także od rana musimy zabawy wymyślać.
Ja mam chyba jakieś zatrucie albo wirusowke bo brzuch mnie bolał i mięśnie.
@brzusio mnie krzyż w plecach boli bardzo,w nocy to myślałam że nie wytrzymam.Rano trochę przeszło także mam wrażenie ze od bólu miesni chorobowego boki mnie bardziej,myślę że Ciebie tez.
A o tym ze dziecko jest nisko to już pisałam kiedyś, nadal tak jest i strasznie dziwne uczucie;) tak sobie myślę że jest tak nisko ze jednak nie dziwię się że dużo dziewczyn boi się seksu bo głowy sobie nie dam uciąć ze dziecko tego nie czuje:-p

Hej dziewczyny,
U nad deszczowo to i mój synek nudzi się trochę także od rana musimy zabawy wymyślać.
Ja mam chyba jakieś zatrucie albo wirusowke bo brzuch mnie bolał i mięśnie.
@brzusio mnie krzyż w plecach boli bardzo,w nocy to myślałam że nie wytrzymam.Rano trochę przeszło także mam wrażenie ze od bólu miesni chorobowego boki mnie bardziej,myślę że Ciebie tez.
A o tym ze dziecko jest nisko to już pisałam kiedyś, nadal tak jest i strasznie dziwne uczucie;) tak sobie myślę że jest tak nisko ze jednak nie dziwię się że dużo dziewczyn boi się seksu bo głowy sobie nie dam uciąć ze dziecko tego nie czuje:-p
Obyś miała kochana racje.mnie niestety nie przeszlo caly czas bólu wzięłam teraz paracetamol bo można oszaleć i dodatkowo brzuch mi się teraz napiął:(łacze sie w bólu z Toba:)oby nas szybko te choróbska puściły:)

reklama
Witam się sobotnie. Byłam dzisiaj na dodatkowym dyżurze w pracy. Trochę się wkurzyłem, bo mogli mi już odpuścić, ale cóż.

Wydaje mi się, że to odczucie dziecka przy dnie macicy jest związane z odwróceniem się małego do pozycji główkowej. To nie nogi czujemy ale główkę i rączki. Ja często np. Czuję tam jak dziecko czka:), na górze brzucha po bokach czuję jak się rozciąga. Kolanko czasem wbija po prawej stronie.

@KIKI83 śliczne rzeczy zakupiłaś. Ja nagrzałam się na zestaw kocyk ręcznik i rożek też z Colorstories. Wyglądają ślicznie, ciekawe jaka jakość. Jak dojdą do Ciebie daj proszę znać jak oceniasz wykonanie;)

Wracam do malowania mebelków. Miłej soboty styczniówki:biggrin2:

Do góry