reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

A ja mam okropny ból głowy, dziadek z Julka na dole sie bawią, a ja zaraz obiad
Dzis zaplanowałam racuchy
Ale tak mi sie nie chce ich piec
Cóż wyjścia nie mam
Ciagle tylko mieso, ryż itd.,
I na 5 do pracy
Nie chce mi sie;
Moj M mógłby juz wrócić, on od rana do wieczora pracuje, nawet nie mam kiedy sie z nim zgadac ;/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Shariotka
Ja rodzilam SN i raczej wyboru nie mialam za duzego :) jak sie zaczelo to sie musialo skonczyc.

Ale ja nigdzie nie napisałam, że Ty sobie wybierałaś termin, tylko że znam dziewczyny, które tak robią. To, że się różne zbieżności zdarzają, to normalne:) Po prostu ostatnio jest dziwna moda na cesarki nawet na miesiąc przed terminem porodu, bo matka ma taki kaprys. Osobiście nie potrafię tego zrozumieć.

@aniay mi wlasnie a oni mi twgo nie wysłali tylko list, ze sie zakwalifikowałam co jest bzdura i nie wiem co robic

@Shaer ja mam termin z usg na 14.01 z om na 21.01 a teraz tak 18.01 imieniny mojego taty, 19.01 moje urodziny, 22.01 urodziny mojej mamy [emoji16]

Ja dzis cały dzien pakowania jestem padnięta ale został do spakowania tylko Majki pokój ;)

Jestem załamana macierzyńskim [emoji849] nie wiem jak to bedzie wyjechać juz musimy a to miał byc na początek nasz główny dochód, totalna załamka [emoji52]

@Danutka24 wlasnie mi chodziło o to zeby sie z nia skontaktować co ona o tum myśli. Albo bierz ta luteinę do wizyty u niej i wtedy zdecydujecie.
@gato biedulko nie płacz na pewno wszystko dobrze.
Dziewczyny ja tez wam pisałam ze dzis cały dzien bez ruchów juz miałam szpital tu odwiedzać. Po obiedzie maluch zaczal fikać i buszuje teraz pięknie :) TakZe po prostu ma tak ze sobie spi w dzien i nic nie jest w stanie go obudzić nawet mowię ie do brzucha ruszanie kłucie i wszystkie inne manewry jakie uprawialiśmy dzis z mężem zeby kopał:).

@aniay mi wlasnie a oni mi twgo nie wysłali tylko list, ze sie zakwalifikowałam co jest bzdura i nie wiem co robic

@Shaer ja mam termin z usg na 14.01 z om na 21.01 a teraz tak 18.01 imieniny mojego taty, 19.01 moje urodziny, 22.01 urodziny mojej mamy [emoji16]

Ja dzis cały dzien pakowania jestem padnięta ale został do spakowania tylko Majki pokój ;)

Jestem załamana macierzyńskim [emoji849] nie wiem jak to bedzie wyjechać juz musimy a to miał byc na początek nasz główny dochód, totalna załamka [emoji52]

Bardzo Ci wspołczuje, ten twoj pracodawca to jakis poje*any jest.
Idz do Citizenship Advice Beauro albo do Job Centre i powiedz im jaka jest sytuacja, oni powinni pomoc.
Jak chcesz mozesz mi podeslac zdjecie tego listu od pracodawcy.
Najwczesniej kiedy mozesz zejsc na macierzynski to jest koniec pazdziernika. Na zgloszenie checi zejscia na macierzynski masz czas do konca wrzesnia.(Musisz mu dac fome MAT B1, Twoj pracodawca ma bodajrze miesiac na poinformowanie Cie czy sie kwalifikujesz czy nie i jakie macierzynskie bedziesz dostawac.
Tak powinno byc, a ze twoj pracodawca widac ma w dupie jakiekolwiek zasady to nie mam pojecia co on wymyslil. Idz do madrzejszych ode mnie, oni pewnie pomoga bardziej niz ja.

Czoperka
Udanego wypadu!

Danutka
Moze sie uda jakos wkrecic na wizyte? Jesli sie zle czujesz itd?

Shariotka
Ja tego tez nie pojmuje. Cesarki na miesiac przed terminem, zeby nie utyc, zeby zdazyc przed jakas data itd.Nie rozumiem jak mozna fundowac dziecku wczesniactwo na zyczenie, z kaprysu. Wiem, ze duzo ciaz jest konczonych przed terminem - ciaze mnogie, u mateknz nadcisnieniem, w przypadku zatruc,wypadkow urazow. Ale to sa wazne wskazania a nie kaprys. Kiedys pisalam Wam o oannie co sie domagala cc w 34 tyg zeby nie uyc za duzo.... Koszmar
U nas po prostu tak sie zlozylo - zbieznosc dat i poczatkowo bylammz tego powodu bardzo zla, ale teraz jakos sobie wytlumaczylam, ze jest ok. Oby 12.09 dla syna okazal sie lepszy nizli dla mnie :)

reklama
Ale jakos w pracy czuje sie sfrustrowana
Nie ogarniam sama wszystkiego
Ech chce wszystko zrobic a nie mam czasu i sie denerwuje, ech musze w głowie zmienić myślenie ;) i olać sprawę, wiem wiem cały czas to sobie powtarzam....

Co do ruchów, nie czułam nic, martwiłam sie, zaczęłam czuć i nie czuje tez sie martwię, kółko sie zamyka ;((( i teraz tez , czuje rzadko
Nie wiem uff jak nie poczuje przez chwile bede panikować
Jak juz panikuje bobas mnie kopie eeeeee
Wariactwo

Do góry