reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@MiMeMi no wlasnie czuje sie ok tylko czuje bardzo rzadkie i słabe ruchy bobasa i juz trochę zaczynam sie denerwować. Wczoraj w nocy szalał a od wczoraj bardzo mało sie rusza w nocy chyba pól godziny brzuch uciekałam zeby cos poczuć w końcu kopnął mocno ale raz i dalej spokój. Wiecie ja mam dopiero 20 tydzień i kilka dni ale dziwi mnie ze wczoraj w nocy taki aktywny a teraz taki spokój. Moze sie jakos próbował wgrzebac głębiej w brzuch j teraz ruchy sa tłumione albo cos. Dobrze ze 13.09 mam wizytę ale mam nadzieje ze wieczorem sie nasila te ruchy. Jak wam mija sobota? My zeszliśmy z plaży bo gorąco i idziemy na obiad.

reklama
@MiMeMi no wlasnie czuje sie ok tylko czuje bardzo rzadkie i słabe ruchy bobasa i juz trochę zaczynam sie denerwować. Wczoraj w nocy szalał a od wczoraj bardzo mało sie rusza w nocy chyba pól godziny brzuch uciekałam zeby cos poczuć w końcu kopnął mocno ale raz i dalej spokój. Wiecie ja mam dopiero 20 tydzień i kilka dni ale dziwi mnie ze wczoraj w nocy taki aktywny a teraz taki spokój. Moze sie jakos próbował wgrzebac głębiej w brzuch j teraz ruchy sa tłumione albo cos. Dobrze ze 13.09 mam wizytę ale mam nadzieje ze wieczorem sie nasila te ruchy. Jak wam mija sobota? My zeszliśmy z plaży bo gorąco i idziemy na obiad.
Ja mam 22 tydzien I czasem mi az brzuch faluje a czasem ledwo co czuje ruchy, chociaz jak mi tancuje wieczorem to sie zawsze uspakajam.:)
Mi bobo noce przesypia po godzinnym szalensrwie okolo 21-22 potem spi do około 11 I do wieczorka co troche budzi sie I zasypia. Zeby mu tak po urodzeniu zostalo.:)

mi w nocy strasznie syn w brzuchu szalał a od rana praktycznie nic wić to chyba tak jest po prostu :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Kremy z wit C, do tego chyba miesieczna albo dwumiesieczna kuracje raz na jakiś czas, ale u nas witamina c wiecznie w obrocie jak tylko jakieś zaziebienie.
Najlepiej w aptece zapytac o lewoskretna witamine c bo najlepiej przyswajalna.

Ja tam nawet nie wiem co z ta moja szyjka I z tego Co widze nikt tego nie sprawdza. Z jednej strony mniej paniki bo zadna angielka nie wpadnie zeby sie czyms takim przejmowac. Z drugiej, jak dziewczyna przyzwyczajona do opieki w polsce to panikuje. Nie wiem co lepsze.
Narazie nie mam powodow narzekac, jakbym nie znala polskiej opieki to bym byla zadowolona. Tak czy inaczej Zapytam o ta sxyjke nanastepnej wizycie. Dlaczego wpolsce to takie wazne a tutaj nikt tego nie sprawdza, moze nie ma to az takiego znaczenia...
może po prostu nic nie mówią bo jest ok.moja koleżanka też pierwsze słyszy o szyjce w ciąży w sensie ze krótka czy długa zamknięta miękka czy twarda po prostu było ok więc lekarz nic nie mówił.

może po prostu nic nie mówią bo jest ok.moja koleżanka też pierwsze słyszy o szyjce w ciąży w sensie ze krótka czy długa zamknięta miękka czy twarda po prostu było ok więc lekarz nic nie mówił.

Też o tym pomyslalam ale twrdosci nie sprawdzaja, moze tylko dlugosc na usg. W Irlandii gdzie rodzilam oliwie też dopiero ostatni miesiac badali mnie ginekologicznie.
Zobaczymy.

MiMeMi
Dzieki choc my tak naprawde urodzinkujemy 12.09 :)
Jakbym sie postarala i dotrwala do 15.01 z tym dzidziuchem to mielibysmy urodziny dwa razy w roku - raz ja ze starszym,a drugi raz m z mlodszym:)

reklama
Ja mam urodziny 5.01 ale wątpię żebym aż tyle przed terminem urodziła, skoro przypada na 29.01. Chociaż znam osobiście przypadki dziewczyn co sobie wybierały termin porodu (przy pomocy cesarki). Pierwsza żeby dziecko miało konkretny znak zodiaku a druga tylko dlatego,że jakaś numerolożka wyliczyła, że jak się urodzi któregoś tam to będzie człowiekiem sukcesu... Mamy XXI wiek a tu takie kwiatki.

Do góry