reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@malina4444 cudne zdjęcie, śliczna rodzinka:)
Kiki zazdroszczę;) moje libido nadal w takim dole, że już się na siebie wkurzam. Czuję się jak stara baba bez polotu:wściekła/y:.
@idealka dobrze, że sprawdziłaś i skończyło się na strachu. Synuś śliczny:)
@marlena jeśli masz dodatki w innym kolorze to śmiało wybieraj buty pod ich kolor.
@katem86 jak słyszę o opiece medycznej w uk to mnie ściska ze złości, sama jestem panikarą więc gdybym miała z nimi do czynienia to chyba bym zeszła ze strachu. Bądź dzielna :biggrin2:

Dziewczyny czy Wam lekarze podają konkretne długości szyjek po usg przez brzuch? Czy dodatkowo sprawdzają usg dopochwowym?

@gato U mnie probowala ogladac przez brzuch i slabo bylo widac, wiec przelaczyla sie na chwile na dopochwowe...

Hejo,

Ja po glukozie - przeżyłam. Babeczka pozwoliła mi wcisnąć cytrynę i o niebo lepiej! Żałuję że w 1 ciąży nie znałam tego patentu. Ale ogólnie osłabiło mnie jakoś to badanie. Jeszcze wzięłam synka na spacer do nosidła na plecy i poszliśmy do lasu. I kurcze chyba muszę się teraz położyć :p

MiMeMi, to u nas dokładnie tak samo - tata jest super bo się bawi, goni, wygłupia, podrzuca wyżej niz mama itd :D więc najlepiej jak jest mama i tata :)

Ankamaz, a mierzyłaś sobie godzinę po? Bo to że Ci cukier skoczył zaraz po zjedzeniu to chyba normalne, tak mi się wydaje...

@MartynaM i to jest bardzo dobre podejście, bo denerwowanie się potrafi wiele krzywdy zrobić. Ja sobie ciągle powtarzam, że muszę mieć więcej spokoju w sobie , bo potrafię się tak sama nakręcić z jakiejś pierdoły, że szok.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

a jak Anula i pessar?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
@MartynaM a wiec sprawa ma sie tak, wczoraj bylam u mojego gina, zrobil jeszcze raz usg szyjki, zbadal i stwierdzil, ze wg niego szyjka ma 26 mm, a nie 23 i pol i ze jest twarda i zamknieta i nie ma co panikowac. Pobralam mi wymaz z szyjki na wszelki wypadek, bo to ponoc koniecznosc przed zalozeniem pessaru i dostalam no spe i magnez 3 razy 1 oraz luteine dopochwowo 2 razy po 100 mg... Za tydzien w czwartek szyjka do kontroli na usg... W razie jakis skurczy, plamien i niepokojacych objawow IP. No i oczywiscie odpoczywac.. Jestem dobrej mysli...

3bb71b088e688eeeb0e3f94969c5592605dd1fb3.png

@Czoperka ja zawsze mam w pamięci ten tekst jak mam kryzys wychowawczy - a miałam niejeden ;p i zawsze mnie do łez doprowadza ten tekst.
Cukier właśnie po godzinie nie mierzyłam, tylko od razu i się nie przejęłam, ale jak powiedziałam mężowi to zaczął histeryzować. Też oczywiście wszystko łączę, jak nasza koleżanka trafiła z cukrzycą i , że słabo ruchy czuła to od razu pod siebie dopasowuje ;p

Załączniki

• 3bb71b088e688eeeb0e3f94969c5592605dd1fb3.png
    3bb71b088e688eeeb0e3f94969c5592605dd1fb3.png
    64 KB · Wyświetleń: 705
Witajcie,
@ankamaz ja bym poszła do laboratorium zbadać cukier.jak masz wysoki to lepiej kontrolę zrobić dokładniejsza.
Ja mam dzisiaj zjazd energii,upał mnie dobija.
Coś się @Shaer nie odzywa,mam nadzieje ze wszystko u niej ok.napisz coś do nas:)

reklama
Do góry