reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej dziewczyny! Ja trochę mniej się odzywam ale w pracy dostaliśmy duże zlecenie i jeżdżę teraz codziennie pomagać dziewczynom. Odprowadzam tylko Zuze do szkoły i prosto do pracy.
@MiMeMi gratuluję córeczki :happy2: i nic na zapas się nie martw dopóki nie będzie badania... @askl25 trzymaj się w tym szpitalu!!!
Ja na temat gotowania się nie wypowiadam bo już mam dość w pracy :-D

reklama
Kolorowa mama nie mozesz isc prywatnie? Nie macie takich płatnych przychodni gdzie sie toba zajmą jak człowiekiem a nie ze pól przytomna kobietę w ciazy ze spuchniętym polikiem odsyłają? Nóż sie w kieszeni otwiera! Masakra.
Ja tez miałam wlasnie jeden dzien prawie całkiem bez ruchów bobasa i zjadłam pól nutrlli i leżałam i nasłuchiwałem i nic juz miałam panikę straszna ale na drugi dzien od rana maluch fikał. Także nie ma co od razu miec stracha ale jak jest opcja to sprawdzić bo sie martwisz to mozna isc. Ja prwnie w ten dzien co sie nie ruszał jakbym była w domu to poszłabym do lekarza :) ale przeczekalam i bobasek szaleje miał leniwy dzien poprostu.
Miłego dnia

@MiMeMi, gratulacje córeczki, a wada sie nie przejmuj narazie. Na pewno wszystko bedzie dobrze:)

@DAnutka, powodzenia dzis na wizycie[emoji110]

U mnie duzo pracy przed urlopem, ale juz nie moge sie doczekać [emoji16][emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podobno z ruchami niema co przesadzac do 24 tygodnia. W sensie ze do tej pory moga byc nieregularne. Ale ja sama już panikuje jak nie czuje malenstwa. Tak sie przez te dwa tygodnie przyzwyczailam ze bez wieczornych kopniaczkow nie zasne a I rano zawsze na nie czekam.

Też tak mam z ruchami, że są dni gdzie czuję mniej. Nasze bobasy mają jeszcze sporo miejsca i nie każde ruchy czujemy. Kopniaki to dopiero się zaczną :)

@MiMeMi gratuluję :)

@kolorowaMama współczuję, bo mnie na początku ciąży też dopadł problem zębowy. Udało się na szczęście bez antybiotyku mimo, że miałam tam już ropę :( Mam nadzieję, że Ci szybko pomogą, bo tak to żyć się nie da :(

@HappyBabyMama kiedy wracacie z urlopu? Brakuje tu Ciebie :)

MiMeMi na pocieszenie powiem Ci że moja 14letnia siostra też ma nie domkniętą dziurkę w sercu i w niczym to jej nie przeszkadza uprawia sporty ćwiczy na wf żadnych leków jedynie wcześniej musiała co pół roku jeździć na kontrolę teraz już raz w roku. Trzymam kciuki żeby z twoją córeczką okazało się wszystko ok i dziurka się domknie:)

MiMeMi z tego co zauważyłam to właśnie dużo jest takich wad które w okresie płodowym zanikają.moj syn np miał torbiele w mózgu które w czasie ciąży zniknęły tak więc trzymam kciuki :)
dziewczyny ja to chyba jestem bardzo wyluzowana w tej drugiej ciąży ciągle mnie coś kluje boli ciągnie ale teraz już wiem że to po prostu tak jest w ciąży raz lepiej raz gorzej.teraz np zaczął mi się etap zgagi wcześniej kilka dni miałam ciągle bóle żołądka ale to wszystko towarzyszylo mi też w pierwszej ciąży dlatego uznaje że po prostu to uroki ciąży.mam nadzieję że nie jestem jakoś za bardzo wyluzowana bo mówi że lepiej wszystko kilka razy sprawdzić niż coś przegapić.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

ja też noc jena z gorszych, jak nie najgorsza. Strasznie bolał mnie żołądek, ból promieniował na cały brzuch i się nakręcałam strasznie. Wykąpałam się i chciałam do szpitala, ale jak patrzyłam na mojego synka, żeby go zostawić :((( Miałam tabletki Gealcid syna , zjadłam i o dziwo pomogło trochę, zasnęłam ale o 3 wstałam i powtórka .. siedzieć źle, leżeć źle, chodzić źle ..
Poza tym słabo czuję ruchy, wieczorem i w nocy w ogóle i nakręciłam się. Wczoraj zmierzyłam cukier, od razu po zjedzeniu kawałka ciasta i winogron, wyszedł 210 . Może któraś się zna na tym? Powinnam się przejmować ? na internecie są normy ale na czczo, albo godzinę lub 2 po jedzeniu.
210 to sporo... Kiedy idziesz na kontrolę? Skonsultuj to koniecznie.

MiMeMi z tego co zauważyłam to właśnie dużo jest takich wad które w okresie płodowym zanikają.moj syn np miał torbiele w mózgu które w czasie ciąży zniknęły tak więc trzymam kciuki :)
dziewczyny ja to chyba jestem bardzo wyluzowana w tej drugiej ciąży ciągle mnie coś kluje boli ciągnie ale teraz już wiem że to po prostu tak jest w ciąży raz lepiej raz gorzej.teraz np zaczął mi się etap zgagi wcześniej kilka dni miałam ciągle bóle żołądka ale to wszystko towarzyszylo mi też w pierwszej ciąży dlatego uznaje że po prostu to uroki ciąży.mam nadzieję że nie jestem jakoś za bardzo wyluzowana bo mówi że lepiej wszystko kilka razy sprawdzić niż coś przegapić.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
a ja wręcz przeciwnie, w pierwszej miałam komplikacje, nie spałam całe noce, ale myślałam, że tak musi być, a teraz osrana po pachy chodzę ;/

210 to sporo... Kiedy idziesz na kontrolę? Skonsultuj to koniecznie.
Jutro z rana na czczo pojadę do mamy,bo ma glukometr, czy lepiej jechać do laboratorium i krew oddać ? czy tą glukozę już wypić ?

reklama
Do góry