MiMeMi właśnie ja po tych wakacjach jeżdżeniu po pogotowiach itp itd za bardzo boję się zagranicznych wakacji jednak w Polsce łatwiej się dogadać i ewentualnie wrócić szybko do domu ale napewno dla dzieci lepiej spędzić urlop w cieplejszych warunkach bo u nas to jednak woda kości wygina nie wspominając tego wietrzyska na plaży
reklama
MiMeMi
Fanka BB :)
@gato (chyba Ty pytałaś) szyjka na usg dopochwowym.
A dzisiaj na połówkowym lekarz się pytał czy ostatnio mierzona. Powiedziałam, ze dwa dni temu prawie 4,5 cm. Powiedział, że dobrze i norma to 2,5.
Też kojarzę, ze kolorowamama ma fajny przepis na sałatkę gyrosową.
@MartynaM ja przed pobraniem myje się ze 3 razy i pobieram środkowy mocz to jałowego pudełka. Niby ogólne badanie ale jak do posiewu.
@askl25 kciuki za unormowanie cukru i szybki powrót do domu.
A dzisiaj na połówkowym lekarz się pytał czy ostatnio mierzona. Powiedziałam, ze dwa dni temu prawie 4,5 cm. Powiedział, że dobrze i norma to 2,5.
Też kojarzę, ze kolorowamama ma fajny przepis na sałatkę gyrosową.
@MartynaM ja przed pobraniem myje się ze 3 razy i pobieram środkowy mocz to jałowego pudełka. Niby ogólne badanie ale jak do posiewu.
@askl25 kciuki za unormowanie cukru i szybki powrót do domu.
MiMeMi
No i w końcu co u nas.
Młoda ma prawie 450 gram. Wszystkie wymiary adekwatne do wieku (nawet termin porodu zgodny z OM ;-)). Za 3 tygodnie mamy jeszcze echo serduszka. Jest podejrzenie, że jest malutka dziurka, ale jeszcze nic pewnego. Narazie nie zaprzątam sobie tym głowy, żeby się nie denerwować. Badanie trwało ok 40 minut i lekarz dokładnie opisywał co sprawdza i mierzy.
No i drugi lekarz zaleca cc. Blizna nie zmierzona, bo trzeba mieć pełny pęcherz. Ale ryzyko z blizną jest dopiero na końcówce ciąży, więc teraz nie mierzą.
Miłego wieczoru
Młoda ma prawie 450 gram. Wszystkie wymiary adekwatne do wieku (nawet termin porodu zgodny z OM ;-)). Za 3 tygodnie mamy jeszcze echo serduszka. Jest podejrzenie, że jest malutka dziurka, ale jeszcze nic pewnego. Narazie nie zaprzątam sobie tym głowy, żeby się nie denerwować. Badanie trwało ok 40 minut i lekarz dokładnie opisywał co sprawdza i mierzy.
No i drugi lekarz zaleca cc. Blizna nie zmierzona, bo trzeba mieć pełny pęcherz. Ale ryzyko z blizną jest dopiero na końcówce ciąży, więc teraz nie mierzą.
Miłego wieczoru
maryqska
MiMeMi super, mam nadzieje, ze z serduszkiem nic poważnego i dobrze, narazie nie mysl za duzo o tym
Moze sie okazać, ze nic nie bedzie i wszystko bedzie dobrze z serduszkiem
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Moze sie okazać, ze nic nie bedzie i wszystko bedzie dobrze z serduszkiem
maryqska
A ja powiem Wam, ze w pierwszej ciazy nie pamietam, żebym tak czuła ruchów, teraz co chwile
Nawet teraz jak siedzę
Ja w ciągłym ruchu wiec moze chłopak sie burzy, ze usiadłam hahaha
Nawet teraz jak siedzę
Ja w ciągłym ruchu wiec moze chłopak sie burzy, ze usiadłam hahaha
maryqska
I zastanawiam sie jak to zrobic, zeby wieczorem miec wiecej siły
Zeby choc cos zrobic
Bo produktywna jestem tylko rano, a czasu nie mam
Moze w następnym tygodniu jak Julka bedzie dwie godziny w przedszkolu to cos porobie
Choc znając życie bede odpoczywać
Zeby choc cos zrobic
Bo produktywna jestem tylko rano, a czasu nie mam
Moze w następnym tygodniu jak Julka bedzie dwie godziny w przedszkolu to cos porobie
Choc znając życie bede odpoczywać
maryqska
Co robicie na obiady?? Dajcie pomysł
Bo mi juz wszystko obżydlo
A kurczak to na sama mysl mnie mdli
Ostatnio mieliśmy gulasz, teraz ogórkowa
I nie wiem co dalej
I nie wiem co dalej
Bridget Jones
Andziulkag81
Może hamburgery własnej roboty lub pizza zawsze to przełamuje u mnie nudę w kuchni może jeszcze spaghetti a ostatnio robiłam też pierogi z soczewicaCo robicie na obiady?? Dajcie pomysł
I nie wiem co dalej
reklama
shariotka
Co robicie na obiady?? Dajcie pomysł
I nie wiem co dalej
To zależy co lubisz Ja ostatnio robiłam łososia w sosie śmietanowo-musztardowo-miodowym, proste, bo się samo robi w piekarniku. Jak mam lenia to robię naleśniki z białym serem albo z żółtym serem i parówką. A jak mam jeszcze większego lenia to robię makaron z jakimś włoskim sosem. Z takich typowo polskich dań to polecam polędwiczki z pieczarkami w sosie śmietanowym z estragonem (+ kluski śląskie), taki rondel mam na dwa dni. Kurcze ja o gotowaniu to mogłabym pisać i pisać, także nie prowokujcie