reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja obudziłam sie cała połamana
Wszystko mnie boli
Zaraz idę piec chlebek bananowy obiecałam córci, pózniej kąpiel i dzis zaczynamy przedszkole
Idziemy razem na godzinę, a pózniej pędzę do pracy
O matko jakby mnie teraz zwolnili całowałabym ich po stopach
Nie mam sił
Ale cóż wiem ze potrzebne nam sa pieniądze, nimi ten ekspres sama namówiłam Meza [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo przecież zarabiam Hahaha
Cóż najgorzej wyjsc a jak juz jestem w pracy to sie rozkręcam ;)

Czoperka (chyba Ty pytałaś, czytam inzapominam, ale mam miazgę z głowie), ekspres kupiłam Jura, uuyomatyczny, za poleceniem Kiki nie żałuje, jak juz sie dostroi na swoją kawe jest pyszna i jak szybko sie robi,
Nie mam czasu ale musze doczytać jak czyścić i jaka kawe używać, jak Maz był to w pierwsze dni wytestowalismy pol kilo kawy [emoji23][emoji23][emoji23], ale wyjechał wiec ja tylko jedna dziennie, a Teściu espresso ;)
Musze jeszcze Kiki wypytać, a nawet nie mam kiedy napisać ;))))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@askl25 a może trzeba chwileczkę poczekać aż dieta zacznie działać, może uda się bez leków? A nawet jeśli nie to po to są lekarstwa żeby pomagać. Będzie dobrze [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@kolorowaMama współczuję zęba, jakaś masakra z tymi mroczkami, dobrze, że trzymasz rękę na pulsie. Też niestety zaczynam czuć ząb, głównie jak styka się z czymś gorącym. Najdziwniejsze, że to siódemka po leczeniu kanałowym i zatruciu, więc teoretycznie dawno ukatrupiona, a tu taka niespodzianka...

Miałam dzisiaj trochę czasu po pracy, więc udałam aię na małe zakupy. Przywlokłam do domu pościel+ border do łóżeczka oraz 2 mini smoczki, jesień z króliczkiem i marchewką, drugi z chmurką- śliczne.

@marlena:) jak już zakupisz buty wrzuć fotkę, najlepiej już w konfiguracji z sukienką. Bardzo jestem ich ciekawa.

@kolorowaMama płukanie ust bardzo pomaga na dziąsła. Możesz też próbować płynami z chlorchyksydyną (eludril- w aptekach w pl). Lub ssać Sebidin. Mi do końca nie wyszły dwie ósemki i jedna z nich potrafi dać czadu. Ostatnio przy karmieniu. Nie zdąrzyłam ich wyrwać przed ciążą. A bez rtg nawet nie podchodzę.

@Ketrinna ciąża, małe dziecko mnie z lekka wystraszyły przed dalszymi podróżami poza PL, ale chyba w przyszłym roku się skusimy jednak.

@KIKI83 he, he, to m miał niespodziankę :-)

Ja kilka razy nawet myślałam w nocy, ale rozsądek wziął górę. Rano do pracy ;-)

@marlena:) popieram dziewczyny, choć z bordowymi też łatwo nie będzie. Poszukaj w Internecie. Ryłko miał chyba kolekcję ślubną.

@Czoperka a czy Twój starszak nie wchodzi w etap lęku separacyjnego. U nas całkiem długo trwało trzymanie się nogawki mamy. I w sumie nadal najlepiej jak jestem w zasięgu wzroku.

Też kiedyś byłam na diecie niskowęglowodanowej, ale dwa razy zaliczyłam duży spadek cukru (brak sił żeby wstać z łóżka i prawie dygotanie), więc trzeba uważać.

reklama
@kolorowaMama współczuję zęba i omdlenia.odpoczywaj i nie zaprzataj sobie głowy przepisem.Mi od kiedy jestem w ciąży po kolei zęby zaczęły się sypać.pisałam wam jakiś czas temu że miałam wyrywanego zęba i znowu mnie to czeka.mój dentysta mówi ze bardzo często w ciąży właśnie się zęby odzywają.
Chorą macie tą służbę zdrowia swoją drogą,my tak narzekamy ale w Polsce jednak jak się człowiek uprze to w miarę szybko można się przebadać. A że na nagly ból zęba nie przyjmą Cię szybciej to jestem w szoku.
Na hemoroidy w pierwszej ciąży tez mi coś lekarz przepisał,napewno kazał dużo pić,mało glutenu żeby do zaparć nie doprowadzić.i oczywiście bardzo pilnować higieny.

Do góry