reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja obudziłam sie cała połamana
Wszystko mnie boli
Zaraz idę piec chlebek bananowy obiecałam córci, pózniej kąpiel i dzis zaczynamy przedszkole
Idziemy razem na godzinę, a pózniej pędzę do pracy
O matko jakby mnie teraz zwolnili całowałabym ich po stopach
Nie mam sił
Ale cóż wiem ze potrzebne nam sa pieniądze, nimi ten ekspres sama namówiłam Meza [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] bo przecież zarabiam Hahaha
Cóż najgorzej wyjsc a jak juz jestem w pracy to sie rozkręcam ;)

Czoperka (chyba Ty pytałaś, czytam inzapominam, ale mam miazgę z głowie), ekspres kupiłam Jura, uuyomatyczny, za poleceniem Kiki nie żałuje, jak juz sie dostroi na swoją kawe jest pyszna i jak szybko sie robi,
Nie mam czasu ale musze doczytać jak czyścić i jaka kawe używać, jak Maz był to w pierwsze dni wytestowalismy pol kilo kawy [emoji23][emoji23][emoji23], ale wyjechał wiec ja tylko jedna dziennie, a Teściu espresso ;)
Musze jeszcze Kiki wypytać, a nawet nie mam kiedy napisać ;))))

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@askl25 a może trzeba chwileczkę poczekać aż dieta zacznie działać, może uda się bez leków? A nawet jeśli nie to po to są lekarstwa żeby pomagać. Będzie dobrze [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

@kolorowaMama współczuję zęba, jakaś masakra z tymi mroczkami, dobrze, że trzymasz rękę na pulsie. Też niestety zaczynam czuć ząb, głównie jak styka się z czymś gorącym. Najdziwniejsze, że to siódemka po leczeniu kanałowym i zatruciu, więc teoretycznie dawno ukatrupiona, a tu taka niespodzianka...

Miałam dzisiaj trochę czasu po pracy, więc udałam aię na małe zakupy. Przywlokłam do domu pościel+ border do łóżeczka oraz 2 mini smoczki, jesień z króliczkiem i marchewką, drugi z chmurką- śliczne.

@marlena:) jak już zakupisz buty wrzuć fotkę, najlepiej już w konfiguracji z sukienką. Bardzo jestem ich ciekawa.

@kolorowaMama płukanie ust bardzo pomaga na dziąsła. Możesz też próbować płynami z chlorchyksydyną (eludril- w aptekach w pl). Lub ssać Sebidin. Mi do końca nie wyszły dwie ósemki i jedna z nich potrafi dać czadu. Ostatnio przy karmieniu. Nie zdąrzyłam ich wyrwać przed ciążą. A bez rtg nawet nie podchodzę.

@Ketrinna ciąża, małe dziecko mnie z lekka wystraszyły przed dalszymi podróżami poza PL, ale chyba w przyszłym roku się skusimy jednak.

@KIKI83 he, he, to m miał niespodziankę :-)

Ja kilka razy nawet myślałam w nocy, ale rozsądek wziął górę. Rano do pracy ;-)

@marlena:) popieram dziewczyny, choć z bordowymi też łatwo nie będzie. Poszukaj w Internecie. Ryłko miał chyba kolekcję ślubną.

@Czoperka a czy Twój starszak nie wchodzi w etap lęku separacyjnego. U nas całkiem długo trwało trzymanie się nogawki mamy. I w sumie nadal najlepiej jak jestem w zasięgu wzroku.

Też kiedyś byłam na diecie niskowęglowodanowej, ale dwa razy zaliczyłam duży spadek cukru (brak sił żeby wstać z łóżka i prawie dygotanie), więc trzeba uważać.

reklama
@kolorowaMama współczuję zęba i omdlenia.odpoczywaj i nie zaprzataj sobie głowy przepisem.Mi od kiedy jestem w ciąży po kolei zęby zaczęły się sypać.pisałam wam jakiś czas temu że miałam wyrywanego zęba i znowu mnie to czeka.mój dentysta mówi ze bardzo często w ciąży właśnie się zęby odzywają.
Chorą macie tą służbę zdrowia swoją drogą,my tak narzekamy ale w Polsce jednak jak się człowiek uprze to w miarę szybko można się przebadać. A że na nagly ból zęba nie przyjmą Cię szybciej to jestem w szoku.
Na hemoroidy w pierwszej ciąży tez mi coś lekarz przepisał,napewno kazał dużo pić,mało glutenu żeby do zaparć nie doprowadzić.i oczywiście bardzo pilnować higieny.

Do góry