reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Uuuuh ile wizytujących! :) Same dobre wieści dzisiaj będą na forum :) Kciuki zaciśnięte!

Mój mały ładnie w nocy, rano też, więc poszedł do przedszkola, ale jak już go ubrałam to był płacz, że nie idzie do przedszkola :( Uspokoiłam go i jakoś on bez płaczu poszedł, nawet w szatni się śmiał, bo tam lody tekturowe wiszą i zawsze udaje , że je zjada wszystkie :) a ja płakałam jak bóbr jak oddałam go. U nas to mi sprawniej idzie zaprowadzanie synka, ja zagaduje go, zawsze sposób znajdę i przy synku się nie rozklejam, a mąż panika w oczach, mocniej ściska rękę syna niż syn jego itd. Chociaż mąż też ok 8 wychodzi z domu i idealnie by mógł go zaprowadzać, ale przynajmniej ja mam powód, żeby się ogarnąć i wyjść :)

reklama
Hej dziewczyny!

Uff ile było do nadrobienia..

MartynkaM, Marlena i Shaer gratuluje wizyt [emoji4] dwóch imponujących chłopców i dziewczynka ! [emoji171][emoji171]

Zycze powodzenia i trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące! Oby dzidziusie były zdrowe i żebyście mogły je zobaczyć na ekranach :)

HappyBaby udanej rocznicy :)

Ja miałam wizytę tydzień temu ale lekarz nie robił usg, tylko słuchaliśmy serducha. Wkurzyło mnie to, bo juz dawno nie widziałam brzdąca.. No nic, kolejna wizyta za dwa tygodnie. Bardzo cieszę sie, ze mój bobasek aktywny, duzo się rusza i uwielbiam jego nocne imprezki w brzuszku [emoji4]

Shaer na badaniu wyszło Ci chyba to, co i mi. Powiekszenie miedniczek w nereczkach. Lekarka zanotowała mi nazwę -pielektazja. To nie jest wada, wiec nie zostało to wpisane na wynikach połówkowych. Ale ja mam pamietać i kontrolować sytuacje, na usg w III trymestrze i ( jesli jeszcze to powiększenie bedzie) po porodzie. Ponoć zdiagnozowany problem nie niesie żadnego ryzyka. Powiększenie w 80% sytuacji znika samoistnie. Jesli nie, to potrzebny jest zabieg. Niebezpieczne jest to tylko wówczas, Gdy nieprawidłowości u dziecka nie stwierdzono wcześniej, a powoduje ona cofanie moczu. Wtedy dziecko ma różne infekcję, rodzice nie wiedzą co jest ich przyczyną I nie podejmują właściwego leczenia. Może się to nawet zakończyć uszkodzeniem Nerek. Ale my już wiemy, na co zwracać uwagę i do takiej sytuacji nie dopuścimy [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a ja powoli panikuje, nie iwem jeszcze jaki porod bede miala, czy sn, czy cc, pierwsze nie planowane cc, ale lekarze suber sobie poradzili, moge smialo powiedziec, ze 10/10
a teraz, jak akcja zacznie sie w nocy?? kto zostanie z moja Coreczka, mysle, ze moze sama pojade, a Maz dojedzie uffff jakas masakra,

i wogole zero ciuszkow, czekam az kolezanka swoje przegladnie i bede mogla dostac/odkupic od niej..... coz moze w nastepnym tygodniu wybiore sie na zakupy i cos zamowie,

wogole u nas juz zimnawo jest, az sie boje, bo mowia, ze to ma byc najzimniejsza zima, ostatnie dwa lata bylo superowo, lekkie, czasem zdarzalo sie odczuwalne -30C, mam nadzieje, ze nie bedzie zle boje sie

wogole mam jakies katastrficzne mysli i leki,
Mam dokładnie te same obawy. Co do wszystkiego.

Kciiki za wizyty dziewczyny :)

Hej dziewczyny powodzenia na wizytach:) co do porodu ja będę miała tym razem zaplanowaną cesarke pierwsze cc było nieplanowane w 42tyg ale wymęczyli mnie strasznie cewnik na wywołanie rozwarcia przez który dostałam krwotoku bo mam bardzo wąska i kręta szyjke a lekarka zrobiła to na siłę efektów po całym dniu żadnych dwa dni później oksy od 6 do 13 jedna kroplówka za drugą nawet siku nie mogłam wstać skurcze straszne co min jednak rozwarcie nadal na 1cm ordynator zawzięty stwierdził że dam radę naturalnie i przebił pęcherz co oczywiście też nic nie dało dzięki Bogu po nim dyżur miała moja pani doktor i wzięła mnie na CC teraz sama zaproponowała że umówimy się na CC żeby znowu mnie tyle nie wymęczyli chyba że wcześniej synuś postanowi sam wyjść

reklama
Do góry