reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
My juz w domu. W nocy mnie tak dusilo, ze az mi brzuch deba stawal.Niby lepiej ale czuje drapanie w gardle. Wieksze mlode nieznosne i obrazone od samego rana. Ja zgubilam pendrive (bradzo waznego) i modle sie tylko aby nie zostal na mazowszu (bo wtedy przepadl).

Wanne to bym myla pasta z wody i sody. Ale ja ogolnie wszystko soda myje

Link do: Soda oczyszczona - dom bez chemii

Tylko do lba jakos nie przyszlo mi, ze moge z nia prac. Dzieki Marcje

Popieram Shaer, pasta z sody dziala cuda , mozna też uzyc w polaczeniu z octem.
Ocet pieknie odkamienia a soda wybiela.

Witam sie porannie.zycze wszystkim udanej niedzieli.

Hej dziewczyny, mam pytanko, może któraś polecić jakiś probiotyk dla dziecka (2,5 l) ?? Mój synek ma słaby żołądek, są okresy (np. jesień, czyli lada chwila :) ) kiedy jest osłabiony szczególnie i zalecono nam podać probiotyk. Nigdy nie mieliśmy antybiotyku, a wtedy zaleca się zazwyczaj probiotyk, więc kompletnie się nie orientuję.

I jeszcze jedna prośba :) czym czyścicie wannę? mam straszne zacieki żółte , Cif nie daje rady

Jutro zaopatrzę się też w ten syrop Immulina jak tak zachwalacie :) Tym bardziej, że mały dostał kataru dzisiaj ( a tylko wczoraj powiedziałam siostrze, że dawno nie miał :) ).
@ankamaz ja tez z tych immulinowych, kiedys pusalam, a co do probiotyku to stosujemy acidolac najpierw baby, a teraz junior, taki w ksztalcie misiow o smaku bialej czekolady. Sa tez inne smaki... Jest skuteczny i smaczny, zdecydowanie polecam...@shariotka tez slyszalam, ze z cwiczeniami trzeba bardzo uwazac, nawet przez pierwsze pol roku, ze wzgledu na wiazadla miednicowe itd... Mozna sobie podobno zrobic bardzo powazna krzywde na cale zycie... Gdzies czytalam dobry artykul na ten temat, jak znajde to podesle linka...

@betina79 to wygląda jak rwa
Ja kiedyś miałam i dało się chodzić,po prostu taka łagodniejsza wersja mnie dopadła.
@HappyBabyMama udanego wypoczynku [emoji4]
@Shaer mnie też się tak wydawało co do płci. U mojego męża w rodzinie sami chłopcy. Ja na każdy usg pytam lekarza czy potwierdza płeć , bo też byłam przekonana, że u nas dziewczyna się nie zdarzy. Mam nadzieję, że ten lekarz się nie myli [emoji6]
@julia0903 trzymaj się!

Gratulacje udanych wizyt, córeczek i synków! Duże te Wasze brzdące, ta moja to kruszyna :)ale ciągle rosą z tygodnia za tydzień, 14 września mam połówkowe u innego lekarza i zobaczymy ile teraz będzie ważyć.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane

@aniay gdzie mam dzwonić doradź, moja Majka przyszła dzis, ze boli ja dziąsło i patrzę a jaj jakby odchodzi od zabka [emoji15] jestem przerażona

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jak nie wiesz gdzie dzwonic to dzwon na 111. Jesli oni ci nie pomoga to dadza namiary gdzie dzwonic.

tylko przygotuj sie na tone pytan ktore musza zadac a ktore niekoniecznie maja cos wspolnego z problemem.

A stale zeby jej nie ida?

reklama
@ankamaz nie pamiętam w jakim wieku jest Twoje dziecko, ale jak będzie już starsze to polecam gotowany len. Ja z moim bratem mam refluks od dziecka i zawsze pomagał. Mama gotowała nam co drugi dzień. Jak na początku nie chcieliśmy jeść to nam słodziiła i mówiła, że to taki kisiel :D

Do góry