reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
A co do ćwiczeń po porodzie. Jeśli tylko jest siła i nic nie dolega to ja myślę, że delikatne treningi można uskuteczniać już ok.6-8 tygodnia po. A poza tym dziewczyny, opieka nad takim maluchem to już jest porządny trening;). Mój Antek w pierwszych miesiącach życia miał całodzienną kolkę i ryczał przez cały dzień. Usypiał w wózku na spacerze. no to chodziłam....prawie cały czas:p. Z oczami na zapałaki ale chodziłam, bo inaczej ryczał. 8 tygodni po porodzie ważyłam 2 kg mniej niż przed ciążą. Na pewno nie pomyślałabym wtedy o treningach, bo zwyczajnie padałam na twarz, zresztą same wiecie jak to jest.
Natomiast ja tak jak @Czoperka myślę, że jeśli jest wszystko dobrze podczas ciąży to trzeba się ruszać. Aktywność bardzo dodaje energii:)

Gato witaj w klubie ja tez prawdopodobnie bede miec polowkowe 14.09;) bedzie wtedy skonczony 22 tc

Kochane wlasnie dostalam wiadomosc ze moja kuzynka urodzila! May ma 5500 gram ja pierdziele!;)

Anula0000 jeny kieszen jest straszna, ja mialam zapalenie ile sie wycierpialam na fotelu...brrrr;( bo ropa mi sie zebrala tam

Id
@ankamaz nie pamiętam w jakim wieku jest Twoje dziecko, ale jak będzie już starsze to polecam gotowany len. Ja z moim bratem mam refluks od dziecka i zawsze pomagał. Mama gotowała nam co drugi dzień. Jak na początku nie chcieliśmy jeść to nam słodziiła i mówiła, że to taki kisiel :D
Mój syn ma 2,5 roku, a od jakiego wieku mniej więcej można ? Kisiel uwielbia, więc myślę, że poszłoby łatwo

Gato witaj w klubie ja tez prawdopodobnie bede miec polowkowe 14.09;) bedzie wtedy skonczony 22 tc

Kochane wlasnie dostalam wiadomosc ze moja kuzynka urodzila! May ma 5500 gram ja pierdziele!;)

Anula0000 jeny kieszen jest straszna, ja mialam zapalenie ile sie wycierpialam na fotelu...brrrr;( bo ropa mi sie zebrala tam
@julia0903 czy ja dobrze widzę , że waga noworodka to 5,5 kg ???:baffled: o matulu!!!

Witam w niedzielę :)

Jak samopoczucie u Was? No ja muszę powiedzieć, że energii mam za troje, ale to tak do 18, bo później spadek ;) Wczoraj zrobiliśmy grilla na pożegnanie lata, było trochę znajomych z dzieciakami i siedzieliśmy 6 h! Myślałam, że mi się kość ogonowa złamie, ale fajnie się siedziało, dzieciaki same się ogarniały,a my mieliśmy spokój:) Dziś myślałam, że będzie dzień nicnierobienia, ale od rana mnie wzięło na przegląd ciuszków po starszaku i trochę ubranek zostawiłam, ale większą część oddam do PCK, bo albo zmechacone, albo już mi się nie podobają (minęło 6 lat!), albo pamiętałam, że były np niewygodne do ubierania i po prostu się nie nadają. Mam już więc rozeznanie ile ciuszków mam, a jutro usg połówkowe, mam nadzieję dowiem się kto u mnie mieszka i ruszam już na konkretne zakupki w końcu i kupuję wyprawkę, wózek itd :D

Miłego dnia dziewczynki!

Witajcie niedzielnie!

Mamy wreszcie typy imion. Najpierw padło: może Szymon? Potem doszedł Staś. A ostatnio pytamy naszego synka "Jak będzie miał na imię Twój braciszek: Staś czy Szymon?" a Adaś na to: "Jaś" - i tym sposobem jest typ trzeci i na razie przewodni :D

@ankamaz , nie wiem kurcze, bo moje dziecko młodsze i na razie nie podaję probiotyków, bo nie chodzi do żłobka. Wprowadzę pewnie więcej jogurtów i kiszonek.
Ja też czyszczę łazienkę pastą ze startego szarego mydła, wody, sody oczyszczonej i olejki herbacianego. @aniay soda i ocet się neutralizuja, więc razem się ich nie stosuje (chyba że alternatywa kreta) ale jedno po drugim jak najbardziej :) Ja robię psikacz octowy - woda + ocet (do którego ze 2 tyg wcześniej wrzucam skórki z cytryny żeby tak nie śmierdział) + olejek cytrynowy.

@KIKI83 ładny zestaw, próbowałaś takie coś u siebie?

reklama
@julia0903 przybijam połówkową piątkę;) . No powiem Ci , że waga tego malucha nieprawdopodobna!

Kurcze dziewczyny zobaczyłam reklamę ciastek Milka parę dni temu i taka mnie na nie wzięła ochota, że teraz jeżdżę po mieście i ich szukam. I znaleźć nie mogę:mad:. Im bardziej ich nigdzie nie ma, tym bardziej chce je zjeść:-) :). Gorzej ze mną niż z dzieckiem:wink:.

Do góry