reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

U nas ostatnie dni ciepła, a my na urodzinach, rozłożyliśmy dzieciom basen i szaleją

Ech dzis sie okazało, ze kolejna koleżanka w ciazy to dopiero początek
Ale juz jej 3 ma dwóch synów odstępstwo 2 lat i tak mi dziwnie sie zrobiło bo ja tyle sie starałam a innym bez wysiłku nawet jak nie chcą
Nie odbierzcie mnie zle, cieszę sie bardzo ale jakos tak dziwnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas ostatnie dni ciepła, a my na urodzinach, rozłożyliśmy dzieciom basen i szaleją

Ech dzis sie okazało, ze kolejna koleżanka w ciazy to dopiero początek
Ale juz jej 3 ma dwóch synów odstępstwo 2 lat i tak mi dziwnie sie zrobiło bo ja tyle sie starałam a innym bez wysiłku nawet jak nie chcą
Nie odbierzcie mnie zle, cieszę sie bardzo ale jakos tak dziwnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
wiesz moja przyjaciółka która stara się od grudnia o drugie dziecko jak dowiedziała się o mojej ciąży nie planowanej to miesiąc się do mnie nie odzywała do dzisiejszego dnia nie spytała ani razu jak się czuje ja czy dziecko tak więc to dość przykre bo inna znajoma która stara się dwa lata i raczej nie jest mi bardzo bliska cieszyla się razem ze mną i cały czas podpytuje jak się czujemy

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane, podczytuje Was ale pogoda dzis mi nie sprzyja ehhh... glowa caly dzien mnie boli;(
Do tego znow cos mi zaszkodzilo;( bol brzucha i czysci mnie ehhhh;(

Dziewczyny jak Was czytam to się uśmiecham, bo chyba wszystkie mamy podobne historie :D u nas jak babcia przebiera to też leży spokojniutki jak trusia :p

Martyna, u nas na szczęście na razie nie ma rękoczynów ani zęboczynów ani w stosunku do nas ani do dzieci. Ale niektóre maluchy tak mają po prostu i to chyba przechodzi. Wydaje mi się że dobrze że zwracacie na to uwagę.

MiMeMi, ja jeszcze na ciążowe nie przeszłam, ale co kilka dni odkładam kolejne spodnie/spodenki/spódnice do wora z podpisem "pociążowe" :p

Dziewczyny jak Was czytam to się uśmiecham, bo chyba wszystkie mamy podobne historie :D u nas jak babcia przebiera to też leży spokojniutki jak trusia[emoji14]

Martyna, u nas na szczęście na razie nie ma rękoczynów ani zęboczynów ani w stosunku do nas ani do dzieci. Ale niektóre maluchy tak mają po prostu i to chyba przechodzi. Wydaje mi się że dobrze że zwracacie na to uwagę.

MiMeMi, ja jeszcze na ciążowe nie przeszłam, ale co kilka dni odkładam kolejne spodnie/spodenki/spódnice do wora z podpisem "pociążowe" :p
hahahaha ja się zastanawiam czy zestawy pociazowe jeszcze mi się przydadzą ;)

tak u nas tez babcie twierdzą że jak rodzice znikają z horyzontu zupelnie inne dziecko jest :)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej wieczorne:)
@HappyBabyMama bawcie się dobrze na urlopie i dawaj znać jak Wam mija romantyczna podróż;)
Co do dzieci to u nas jak synek był młodszy to było gryzienie,kopanie,afera o wszystko,wymuszanie płaczem także znam ten ból.Niestety nasz mały nie nabiera się na triki z poradników a radom super niani zaśmiałby się w twarz;)ale nie poddawalismy się i konsekwentnie walczyliśmy z wykładaniem się na ziemi w supermarketach,histerii jak trzeba było do fotelika wpiąć i jakoś wyszliśmy na prostą także dziewczyny nie poddawać się w walce;)
Najbardziej mnie wkurzalo jak matki dzieci które są aniołami od urodzenia miały dobre rady wychowawcze tak jakby to była ich zasługa ze maja super grzeczne dzieci.Moja koleżanka miała pierwsza córkę anioleczka,która była tak grzeczna ze nigdy nie słyszałam jak płacze i parę razy komentowała naszego szaleńca;)ale karma powraca i drugie które im się urodziło jest wcieleniem szatana,kiedyś zadzwoniła do mnie i powiedziała ze nie daje rady i cofa wszystko co powiedziała;)
Mam nadzieje ze drugie będzie nieco grzeczniejsze u nas bo nie wiem czy miałabym cierpliwość żeby drugi raz taki hardcore przechodzić. Chociaż teraz synek jest super,wiec może było warto się tak szarpać.
Gratuluję udanych wizyt i czekamy na kolejne jutro:*

Ja już po wizycie :) To co dał radę sprawdzić jest w porządku, siurak jak się patrzy :) za 3 tygodnie wizyta i zapisał, że musi sprawdzić serce i żołądek chyba, bo synek tak się układał, wiercił, że nie dał rady, a leżałam tak długo i na plecach i na boku , aż niedobrze mi się zrobiło. To dopiero niecały 21 tydzień, więc na kolejnej jeszcze jest czas :) Łożysko z przodu, dlatego tak późno ruchy poczułam :)
Na początku mały miał zarzucone nogi na głowę ;p taki cyrkowiec ;)
Dostałam Urosept czy coś takiego 3x1
A zdjęcia kiedyś wam wstanie, pokazać jakie kiepskie foty można dostać ;p W sumie to ja na nich nic nie widzę, chyba, że to zdjęcia nerek czy coś ;p

@MartynaM "babcie twierdzą że jak rodzice znikają z horyzontu zupelnie inne dziecko jest" no identyczny tekst zawsze słyszymy :):):) aż się zaśmiałam jak przeczytałam :)
@Bridget Jones Moja koleżanka ma siostrę, która mu dwójkę dzieci, które są (może nie powinno się tak mówić ..) ale ciepakowate, flamazarne , chodzą tylko ze sobą, za rączkę, żadnych zabaw,biegania, krzyków, radości .. jak koleżanka urodziła 'normalnego' chłopca, biega, beczy jak coś chce, czasem ucieka w drugą stronę - to poprostu został przez jej siostrę nazwany małym diabłem, do psychologa wysyłała ich

reklama
MartynaM Czoperka ja tez juz powywalalam z szafy wszystko w co sie zmieszcze dopiero po ciazy. luzno w szafie sie zrobilo ;)
BridgetJones to u nas wlasnie jest aniolek kochany od zawsze ale ze jestesmy swiadomi ze drugie moze nam psikusa zrobic i byc wcieleniem diabelskim to zawsze sie hamujemy z komentarzami jak widzimy jakies nieznosne maluchy. zeby ta karma o ktorej mowisz nie wrocila ; )
ankamaz gratuluje udanej wizyty!

Do góry