reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

hahahaha ja się zastanawiam czy zestawy pociazowe jeszcze mi się przydadzą ;)
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj tam, oczywiście, że nie przydadzą. Tak nam tyłki spadną, że pasek do spodni nie pomoże ;-)

A tak na serio miałam tak po pierwszym. Tylko boję się myśleć co będzie po drugim ... Zakładam przeciwieństwo, aby się depresji nie nabawić ;-)

Do pracy zostało mi tylko 2 pary spodni. No i jeansy ciążowe. Więc chyba pora na zakupy....

W sumie na starszaka nie narzekam. W ciągu pierwszego roku nie płakał w sumie wcale. A że teraz pokazuje charakterek, to chyba dobrze, że wie czego chce. Tacy maja lepiej w życiu :-)
Tylko to jest duże wyzwanie dla nas jako rodziców.

reklama
@ankamaz ha, ha, ja byłam bardzo grzecznym dzieckiem. Gdzie mnie posadzili, tam siedziałam. Jak się postawiłam ojcu, bo nie chciałam spać w łóżeczku, to moja mama w duszy pomyślała, że będą ze mnie ludzie ;-)
Gratki wizyty :-)

Po moim urlopie, w czasie którego moje dziecko latało jak małe tornado, non stop mama wołało, pytam się babci jak tam maluch. Bardzo grzeczny... Postawił się kilka razy ale generalnie zero problemów :-)

Kochane gratuluje wizyt;) bardzo sie ciesze ze sa bardzo dobre wiesci!!!

Niestety nie sadzilam ze tak rozlaka z M mnie bedzie meczyc, kazdy kontakt konczy sie placzem;(

No właśnie to też miałam pisać - że te uparciuchy i złośniki wyrastają później na fajne, ciekawe świata i odważne dzieci :) Ja bardzo się cieszę mimo wszystko że Adaś jest jaki jest. Uwielbiam patrzeć jak sobie radzi, jaki jest sprytny, zwinny, energiczny i ciekawski.

@Bridget Jones mnie strasznie irytują "pomocne" starsze panie, które rzucają komentarze w stylu "taki duży chłopiec a płacze"... jakby płakać nie było wolno.

Apropos buntów, czy któraś z Was ma tę książkę "Najszczęśliwsze dziecko w okolicy"? Bo się na nią czaję.

Ja już po wizycie :) To co dał radę sprawdzić jest w porządku, siurak jak się patrzy :) za 3 tygodnie wizyta i zapisał, że musi sprawdzić serce i żołądek chyba, bo synek tak się układał, wiercił, że nie dał rady, a leżałam tak długo i na plecach i na boku , aż niedobrze mi się zrobiło. To dopiero niecały 21 tydzień, więc na kolejnej jeszcze jest czas :) Łożysko z przodu, dlatego tak późno ruchy poczułam :)
Na początku mały miał zarzucone nogi na głowę ;p taki cyrkowiec ;)
Dostałam Urosept czy coś takiego 3x1
A zdjęcia kiedyś wam wstanie, pokazać jakie kiepskie foty można dostać ;p W sumie to ja na nich nic nie widzę, chyba, że to zdjęcia nerek czy coś ;p
Super ze wszystko w porządku:)

Dziewczyny gratuluje wizyt! Super super super [emoji7]

Tak przy okazji to tez mam małego szoguna w domu i odkąd nauczył sie raczkować to nie usiedzi na miejscu [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kochane gratuluje wizyt;) bardzo sie ciesze ze sa bardzo dobre wiesci!!!

Niestety nie sadzilam ze tak rozlaka z M mnie bedzie meczyc, kazdy kontakt konczy sie placzem;(
Współczuje:(i niedługo dołączę do Ciebie i będziemy płakać razem:(mój mąż na 2 miesiące wyjeżdża nie wiem jak to bedzie:(a twój na ile wyjechal?

Hej wieczorne:)
@HappyBabyMama bawcie się dobrze na urlopie i dawaj znać jak Wam mija romantyczna podróż;)
Co do dzieci to u nas jak synek był młodszy to było gryzienie,kopanie,afera o wszystko,wymuszanie płaczem także znam ten ból.Niestety nasz mały nie nabiera się na triki z poradników a radom super niani zaśmiałby się w twarz;)ale nie poddawalismy się i konsekwentnie walczyliśmy z wykładaniem się na ziemi w supermarketach,histerii jak trzeba było do fotelika wpiąć i jakoś wyszliśmy na prostą także dziewczyny nie poddawać się w walce;)
Najbardziej mnie wkurzalo jak matki dzieci które są aniołami od urodzenia miały dobre rady wychowawcze tak jakby to była ich zasługa ze maja super grzeczne dzieci.Moja koleżanka miała pierwsza córkę anioleczka,która była tak grzeczna ze nigdy nie słyszałam jak płacze i parę razy komentowała naszego szaleńca;)ale karma powraca i drugie które im się urodziło jest wcieleniem szatana,kiedyś zadzwoniła do mnie i powiedziała ze nie daje rady i cofa wszystko co powiedziała;)
Mam nadzieje ze drugie będzie nieco grzeczniejsze u nas bo nie wiem czy miałabym cierpliwość żeby drugi raz taki hardcore przechodzić. Chociaż teraz synek jest super,wiec może było warto się tak szarpać.
Gratuluję udanych wizyt i czekamy na kolejne jutro:*
moja przyjaciółka ma dziecko anioł. przysiegam że wogole nie płacze śpi ładnie jest taka ciapa w sumie mój syn potrafi go uderzyć a tamten ma 3lata a ten nawet nie pisnie. oczywiście jego mama uważa że jestem najgorsza matka na ziemi że sobie z nim nie radzę itp. łatwo tak mówić jak ma się dziecko które idzie do ludzi ma 3lata i przez 3h nawet się z miejsca nie ruszy i dźwięku nie wyda.

@MartynaM to właśnie uwielbiam,takie koleżanki mają przekonanie ze to ich zasługa ze dzieci takie grzeczne.zgadzam się ze wychowanie ma znaczenie ale największe znaczenie ma jakie dziecko sie urodzi,jaki ma charakter i tyle a my musimy te charaktery okiełznać. To tak jakby powiedzieć mamie dziecka które płacze w nocy bo ma kolke albo ząbkuje to jej porażka wychowawcza.Wychowanie takich urwisów to jest wyzwanie,ale wierzę że czeka na nas za to nagroda jak juz będą dorosłymi ludźmi :tak::-p

reklama
moja przyjaciółka ma dziecko anioł. przysiegam że wogole nie płacze śpi ładnie jest taka ciapa w sumie mój syn potrafi go uderzyć a tamten ma 3lata a ten nawet nie pisnie. oczywiście jego mama uważa że jestem najgorsza matka na ziemi że sobie z nim nie radzę itp. łatwo tak mówić jak ma się dziecko które idzie do ludzi ma 3lata i przez 3h nawet się z miejsca nie ruszy i dźwięku nie wyda.

Jeszcze może się odwrócić. :) Ja jestem mamą "idealnego dziecka" które im starsze tym mniej "idealne" :D
Owszem miała swoje gorsze okresy, w tym etap gryzienia i bicia ale bez problemu się z tego wybijała.
Niestety teraz pojawiają się humory, wybuchy, i akcje zakończone trzaskaniem drzwiami i coś czuje że łatwo nie będzie im będzie starsza.

Do góry