reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja musze pilnowac picia. Staram sie duzo pic bo w poprzedniej ciazy nie pilam odpowiednio duzo i mi nerka zaczela szwankowac. Nie chce powtorki z rozrywki, wiec staram sie pictylko na noc mniej.

Aa i na miesnie kegla to jak ktos cwiczyc nie lubi to kulki gejszy. Bardzo fajny wynalazek

Gratuluje udanych wizyt:)

U nas z odciaganiem bylo tak, ze pediatra na kazdej wizycie szczepiennej, czy jak bylismy po prostu po cos. Patrzyl czy siurek sie odciaga, ale delikatnie i doslownie minimalnie. Raz jak syn mial ok 9 mcy zebrala mu sie ropa doslownie z godziny na godzine i nie mogl siku zrobic, pojechalismy na npl a tam jakas szurnieta lekarka odciagnela mu cala skorke, tak sie darl, ze myslalam ze ja zatluke w tej przychodni. Na drugi dzien rano pojechalismy do naszego pediatry i on nam objasnil, ze zwlaszcza w kapieli troszeczke odciagnac ta skorke i umyc. Ale synek sobie nie pozwalal tego robic. A jak siurek mu stawal, mowil, ze go boli. Teraz w wakacje syn znow mial problem z sikaniem. Dostal masc i od tamtego czasu daje sobie juz bez krzyku troche odciagac, ale na kontroli pediatra powiedziala, ze jak jeszcze nie bedzie schodzila ta skorka, to da nam skierowanie do chirurga, zeby to obejrzal. Syn ma 4.5 roku. A skorka schodzi tylko troche , ale nie widac gdzie sie zoladz konczy, tak jak u meza ;) mam porownanie;)
Z dziewczynkawcale latwiej nie jest. Mojej kolezanki corka miala zarastajaca sie psitke, to podobno przypadlosc wielu dziewczynek, musialy jezdzic do ginekologa dzieciecego dostaly jakies masci do smarowania. Ta mala czesto ma drobne infekcje drog moczowych, np szczypie ja przy siusianiu, co podobno jest w miare normalne u dziewczynek.
Z drugim chlopcem wiedzialabym co robic, a tak z dziewczyną bede miec same nowosci:)

Ja ostatnio przebieralam moja chrzesniaczke malutką ale zanim założyłam pieluche musiałam się dopytać jej mamy jak ja wytrzeć i co posmarować czy sama dupcie czy pipke też [emoji4]Czarna magia. Lepiej sobie radzę z siusiakami.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja ostatnio przebieralam moja chrzesniaczke malutką ale zanim założyłam pieluche musiałam się dopytać jej mamy jak ja wytrzeć i co posmarować czy sama dupcie czy pipke też [emoji4]Czarna magia. Lepiej sobie radzę z siusiakami.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Jezu... Nie wiem... Co się smaruje, bo zgłupiałam? Faceci są tacy prości w obsłudze. A ja muszę być gotowa na obie opcje ;-)

U nas stres przed jutrem... Wzięłam synka na plac zabaw, żeby go wymeczyc, może zaśnie wcześniej... Bo jutro pobudka po 6 do przedszkola ... Muszę się jakoś trzymać i nie płakać przy nim [emoji85] ciężkie są emocje ciężarnej matki [emoji28]

Dziewczyny, kiedy zamierzacie rozejrzeć się za wózkiem? Ja poczekam na połówkowe. Jak będzie wszystko ok,to będę bombardować Allego i olx [emoji39]

reklama
Do góry