reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

No i mam stracha jak ja sobie rade dam z chłopakiem
Znam "obsługę" dziewczynki
Jak tu sie zając tym przyrodzeniem, jak czyścić
Czarna magia
[emoji33][emoji33][

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pomagałam siostrom i przy chłopcach i dziewczynkach i akurat lepiej z obsługa chłopca moim zdaniem bo mniej ma zakamarków :) łatwiej wytrzeć i nie ma ryzyka infekcji tak jak u dziewczynki jak cos sie nie doczyścić. Także spoko dasz rade. I strasznie sie cieszę z udanej wizyty. A fotka naprawde super:) mały ludzik:). I Adam i Gabriel mi sie podoba:)

reklama
Dzien dobrek dziewczynki... Ciesze sie, ze poki co wszystko z Waszymi maluszkami dobrze... Gratuluje slicznych i zdrowym maluszkow... Ja czekam do 5 wrzesnia na polowkowe i juz swiruje... Moj Wojtus lezy ostatnio podloznie, miednicowo, po czuje jak napiera mi glowa na zoladek i kopie w pecherz... Mam do Was takie pytanie dotyczace pielegnacji chlopaka... Pamietam jak moi chlopcy byli mali to lekarze mowili, ze takim maluch przy myciu, pielegnacji nie sciaga sie napletka, wiec tak nie robilam... Niestety ponad okazalo sir, ze zarowno u jednego i drugiego mielismy stulejke, jak to jest naprawde?

Shaer ja myśle ze wlasnie tu duzo daje życie w koszarach na codzień. Jakby maz pobył dłużej w domu to by sie przestawił, a takie cheilowe zmiany miejsca to prwnie jeszcze bardziej go rozpraszają. Nie przejmuj sie nim. Mój maz tez sie drze jak czegoś nie ogarniam tak szybko jakby on chciał :) Rób po swojemu jak ci dobrze. Chcesz zeby cie zawiózł to niech cie zawiezie a jak chcesz jechac tramwajem to pojedź tramwajem. Z drugiej strony moze zabierz gona badanie bo chyba nie był moze go to zmiękczy ;)
Miłego dnia

Jak moi siostrzeńcy byli mali to ściągaliśmy od razu bo łatwiej jest taka mała błonkę przerwać i ściągać i czyścić niz potem jak jest grubsza bo dziecko płacze i nie chce. Ale nie wiem jak jest prawidłowo moze nie powinno sie od razu ale wtedy cieżko dbać o higiene. Pewnie dziewczyny maja lepsze doświadczenie ja sie siostrzeńcem zajmowałam dwa lata a drugim sporadycznie :)

No wlasnie nie wiem jak postępować, ale konsultowaliśmy te odciąganie z wieloma lekarzami i każdy NIE ODCIĄGAĆ. Ale nie wiem sama...takze jak któraś ma inne doświadczenia to napiszcie prosze [emoji106]

No wlasnie nie wiem jak postępować, ale konsultowaliśmy te odciąganie z wieloma lekarzami i każdy NIE ODCIĄGAĆ. Ale nie wiem sama...takze jak któraś ma inne doświadczenia to napiszcie prosze [emoji106]

No ja wlasnie wtedy tez konsultowalam i wszyscy jak jeden maz twierdzili nie odciagac... Tez licze na dziewczyny nasze, ze podpowiedza i doradza w tej jakze waznej kwestii...

Dzień dobry.
@KIKI83, @Anula0000 my niestety zaliczyliśmy trzech dobrych urlologów i chirurgów dziecięcych że względu na spodziectwo. Każdy z nich wyznawał tą samą szkołę- naciągać od urodzenia, ale tylko tyle, ile nie czuć oporu. Inaczej mogą powstać mikrouszkodzenia, które niosą groźne konsekwencje i zwiększają ryzyko zakażenia.
Jest też druga szkoła, która mówi, żeby nie ruszać w ogóle napletka. Decyzja należy do rodziców. My odciągamy od urodzenia.

reklama
A wracając do szczepień to Nikoś jako wcześniak miał za darmo 5w1 plus pneumokoki. Wbrew pozorom 5w1, czy 6w1 jest "łagodniejsza" od tradycyjnych i wcześniaki dostają taką. Dodatkowo dokupiłam rota. U nas na szczęście bez żadnych NOPów.
@Czoperka po 12mc jest pierwsza szczepionka żywa- Odrą, świnka, różyczka- są dwa rodzaje- starsza mnr lub nowsza Priorix. Obie zrobione na kurzych jajach. Mój synek ma alergię na jaja i mleko, dlatego również był szczepiony w krakowskim szpitalu na oddziale- oczywiście priorixem, bo ma zdecydowanie lepszy skład.
Tak jak któraś to napisała. Szczepionki nie są problemem, najgorzej podać szczepionkę osłabionemu, choremu dziecku. Wtedy może dojść do tragedii. Ja nie szczepię, jak nasz pediatra jest na urlopie itp

Do góry