Już wrzucałam tego linka, ale poczytajcie. Naprawdę facet mądrze pisze:
Link do: Czy szczepić dziecko? 35 najbardziej popularnych mitów na temat szczepień.
Link do: Czy szczepić dziecko? 35 najbardziej popularnych mitów na temat szczepień.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja przy starszej córce tez za dużo o niej nie wiedziałam. Wchodziła ona dopiero na rynek. Lekarz bardzo mnie namawial aby nią szczepić. Więc płaciłam i szczepiłam. Przy drugiej córce szczepionka była już darmowa i obowiązkowa. Troche się jej bałam, ale obyło się bez powikłań. Mam nadzieje że teraz będzie podobnie. Na rotawirusa szczepic nie będę. Moje córki chorowały, leżały w szpitalu z powodu odwodnienia ale mimo wszystko wole chorobę niż za dużo szczepien.W ogóle przyznam się Wam że prawie nic nie wiem o tych szczepieniach... MiMeMi co to jest MMR?
Gratuluje cudne wieści , fotka synka piekna.uwaga uwaga, nie da sie ukryc, ze pomiedzy nozkami cos jest CHLOPAK !!!!! jestem w szoku bardzo sie cieszymy,
Ja syna nie miałam ale mój brat musiał prywatnie w dorosłym życiu robić zabieg bo nie mógł z tego powodu współżyć . I to samo było u brata mojej koleżanki. Ja słyszałam że przy każdej kąpieli należy opuszczać napletek. Ale nigdy w temat się nie zagłębiałam.Niestety ponad okazalo sir, ze zarowno u jednego i drugiego mielismy stulejke, jak to jest naprawde?
u nas pediatra też się tak wypowiadał że do roku ściągać tylko tyle ile się da nic na siłę po roku ładnie już schodzi.tez się nasluchalam że lekarz dziecku ściągal na siłę i było zapalenie. masakra.A wracając do szczepień to Nikoś jako wcześniak miał za darmo 5w1 plus pneumokoki. Wbrew pozorom 5w1, czy 6w1 jest "łagodniejsza" od tradycyjnych i wcześniaki dostają taką. Dodatkowo dokupiłam rota. U nas na szczęście bez żadnych NOPów.
@Czoperka po 12mc jest pierwsza szczepionka żywa- Odrą, świnka, różyczka- są dwa rodzaje- starsza mnr lub nowsza Priorix. Obie zrobione na kurzych jajach. Mój synek ma alergię na jaja i mleko, dlatego również był szczepiony w krakowskim szpitalu na oddziale- oczywiście priorixem, bo ma zdecydowanie lepszy skład.
Tak jak któraś to napisała. Szczepionki nie są problemem, najgorzej podać szczepionkę osłabionemu, choremu dziecku. Wtedy może dojść do tragedii. Ja nie szczepię, jak nasz pediatra jest na urlopie itp