reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Happy
Wydarl sie bo nie umialam wskazac drogi i trzymalam krzywo nawigacje, ktora sie nie laczyla z satelita. Wiec powiedzialam, ze pojde na tramwaj. On ze w ciazy nie powinnam jezdzic tramwajem. Ja ze w poprzedniej jezdzilam i nie umarlam, a stres jest dla mnie gorszy niz jakis pieprzony tramwaj. Poza tym od deoch dni czulam idaca migrene.
Moj maz nie radzi sobie ze zmiana trybu zycia koszary - cywil i sam uznal, ze mu zaczyna odbijac. Niby wieczorem bylo ok, ale nie da sie ukryc, ze kiepsko sie dogadujemy. W sumie przestalam go zaczepiac, zeby pobyl ze mna, pogadal itd.
W piatek wole jechac sama, bo jak ma wrzeszczec to wole nawet stracic pol dnia, zreszta nigdzie sie nie spiesze.
Zaraz zacznie sie przedszkole i znow trzeba bedzie nadac nowy rytm dnia i tak.
Moje kolezanki uwazaja, ze ja jak taki kameleon bardzo szybko sie adaptuje. I tym szybciej, im ciezej. Moze sobie czasem poplacze, pomarudze, ale zawsze dam rade.Zreszta jakie mam wyjscie?

Czoperka
Twoj synek zapewne mial refluks, tak jak moj. I przestal ulewac bo albo mu sie domknela zastawka, uniemozliwiajaca cofanie pokarmu albo przeszlas na mm ktore jest zageszczone i sie nie cofa.
My przed kazdym karmieniem cycem podawaliwmy strzykawka ok 20 ml enfamilu AR aby zagescil moje mleko w zoladku maluszka. Musze Wam odszukac fote jak on sie krzywil na widok strzykawki.... Jak sie darl i plul taki 2mies bobasek. Masakra. U nas po 4-5tym mcu nie ulewal i odstawilismy to mleko. Ulga dla wszystkich.

A szcsepienia nieco opoznialam przez np pogode. Szczepilam tylko na NFZ. Mlody tylko raz mial lekki stan podgoraczkowy.
Na rota, pneumokoki, meningokoki nie szczepilam bo nie mielismy za co. I czulam sie jak wyrodna matka.
Rotawirusa zaliczylismy w Plocku - 10 dni w szpitalu. Lezala z nami dwojka dzieci,ktora byla szczepiona. Szczepionka dziala gdy szczepi sie zdectdowana wiekszosc populacji,ale pkus taki, ze rota juz nam nie grozi - zaliczone.

Ja jestem zwolenniczka szczepien. Jestem na tyle stara,ze pamietam np. osoby po polio. Znam cztery, ktorym ta choroba zniszczyla zycie. Doslownie.
Wiem tez, jak ogromnym zagrozeniem sa nieszczepione dzieci dla dzieci (i doroslych tez) np. na immunosupresji.
Ale nie przekonuje nikogo na sile do woich przekonan. W Polsce zbyt czesto szczepi sie dzieci zainfekowane, za slabe itd bo lekarzom zalezy aby "odbebnic" jak najszybciej.

Aj tak ze zdjęciami wyszło
Z Julka nie mam fajnych
Tak sie sam dzieciak ułożył
Co do parametrów nie wiem bo dopiero lekarz rodzinny dostaje opis wiec bede wiedzieć za tydzien
Ale powiem Wam, ze niesamowicie sie cieszę
[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i mam stracha jak ja sobie rade dam z chłopakiem
Znam "obsługę" dziewczynki
Jak tu sie zając tym przyrodzeniem, jak czyścić
Czarna magia
[emoji33][emoji33][emoji33]

reklama
Cieżko mi sie wypowiedzieć na temat szczepień
Sama szczepie, i jestem za
Udało sie bez komplikacji, i tez wydaje mi sie ze dzieci nie szczepione bardziej zagrażają szczepionym
W Kanadzie szczepią pierwszy raz po 3 mcu
Zaś z drugiej strony jak czytam i czytam to namacalnie czasem co przy drugim zrobię;
A na grupę nie szczepie, ani my, ani dziecka

Do góry