reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@kolorowaMama jeśli chodzi o piersi, to mnie ciągle swędzą, są bardzo wrażliwe i cały czas rosną. Jak na mnie to mam już giganty. Ale nie mam jeszcze siary. W pierwszej ciąży też nie miałam, pojawiła się dopiero po porodzie.

Mój syn w przedszkolu miał koszmarną katechetkę i ciągle przynosił wiadomości typu Hello Kitty to symbol szatana:wściekła/y:. W pierwszej klasie SP uczyła go siostra zakonna, która zasypiała na lekcjach:yes:. Natomiast w drugiej klasie uczyła ich katechetka, która bardzo zaciekawiła go tematem. Opowiadała w taki sposób, że młody przychodził po religii i np. wyszukiwał sobie w Internecie informacji o Łazarzu, bo zaciekawiła go lekcja. Tak więc nie ma reguły czy to szkoła, czy przedszkole, wszędzie są dobrzy i słabi nauczyciele.

reklama
Czesc, ja po poloznej. Sprawdzila bicie serca maluszka, popytala, odpowiedziala na wszystkie pytania, wyjasnipa ze ze sprawdzaniem wagi poprostu stwierdzili ze nie ma sensu bo jak pacjentce sie zwroci uwage to może sie obrazic a I tak bedzie jadła to co bedzie chciała.
Nastepna wizyte u niej mam na koniec września.
@katem86 zapytalam o to co Ci polozna powiedziala ze teraz dopiero w styczniu wizyta. Jest to niedopuszczalne, mozesz nie miec wizyty w 25 tyg ale powinnaś miec nastepna w 28. W karcie ciazy powinnaś miec rozpiske wizyt co kiefy I jak, tego sie trzymaj.

@askl25 co do reakcji mojego A to mi nie uwierzyl, zreszta ja tez nie moglam uwierzyc, zrobiłam jeszcze kilka testow I dopiero po tygodniu do nas dotarlo ze jestem w ciazy. Cieszyl sie ale spodziewalismy sie ze nasze statania potrwaja dluzej przy moich problemach. Udali sie za drugim razem.

Ale mialam dzis tragiczna noc, co pol godz budzily mnie karetki na sygnale, potem maz wstawal o 3 do pracy, a ja juz zasnac nie moglam. Zjadlam banana i zaczelam zasypiac przed 5 a o 6 obudzil sie moj syn. Bylam tak nieprzytomna, ze nie pamoetam jak go wyszykowalam do przedszkola :) za to jak wrocilam w ogole zasnac nie moglam.

U nas przedszkolu pieciolatki maja religie z katechetka, ale nic o niej nie wiem. Ksiazki do nauki w zeszlym roku trzeba bylo kupic, takie karty pracy adekwatne do wieku, calkiem fajne. teraz tez pewnie trzeba bedzie kupic ksiazki.

Czuje sie juz jak wieloryb, ciazy mi ten brzuch, pecznieje jakby mial eksplodowac, jakas tragedia. Jeszcze ogolic musialam sie dzisiaj, myslalam ze ducha wyzione. No i przestaje miescic sie w zwykle bluzki, musialam ciazowa zalozyc, kiedys w lidlu byla na promocji;)

Trzymam kciuki za wizyty:)

@maryqska ciężko coś doradzić. Może praca wieczorami i bycie z dala od męża tez może mieć wpływ na dogadywanie się...

@betina79 Gratuluję synka :-)

@Danutka24 podręczniki dla przedszkolaka? Jakaś paranoja...
A zgadzacie się na religię w przedszkolu? Moje znajome miały słabe doświadczenia - osoby były kompletnie nieprzygotowane do pracy z małymi dziećmi. Dzieci miały traumy (ukrzyżowanie itd).
Wiem,paranoja... Małego na razie osiągamy z literkami,parę zna,ale bez przesady...
Co do religii,to jestem za, chodzi z nami do kościoła,chciałabym,by coś więcej rozumiał. Chcielibyśmy go wysłać do wczesnej. Zobaczymy jak zareaguje na ukrzyżowanie,szczerze mówiąc nie pomyślałam o tym... [emoji52]

Hej

Ja dzisiaj byłam oddać krew i mocz do badań, jutro połówkowe :)
Dziś też po raz pierwszy założyłam spodnie ciążowe ale jeszcze lecą.

Co do kłamstwa to jak dla mnie nie ma usprawiedliwień. W ten sposób każde kłamstwo można wytłumaczyć. A może on niechcący zrobił to dziecko a kocha ponad wszystko tę drugą kobietę? No nie, po prostu nie ma usprawiedliwień. On się zachował poniżej godności ludzkiej jak dla mnie i ona również wymyślając takie kłamstwo.

Maryqska o coli czytałam coś podobnego w książce "Jedz i biegaj". Podobno jest to tak duża dawka cukru dla organizmu że człowiek powinien od razu wyrzygać. Może po to te środki? ;)

Askl haha :D u nas było tak, że przestaliśmy się zabezpieczać bo chcieliśmy już drugie dziecko ale nie spodziewaliśmy się że tak szybko pójdzie. I przed panieńskim siostry zrobiłam sobie test na wszelki wypadek (bo nie miałam okresu po odstawieniu synka), patrzę a tu dwie krechy. I mówię do męża "no to nie popiję na panieńskim" a mąż zdziwiony o co mi chodzi. Też na początku nie mógł uwierzyć że to już :D A pierwsz ciąza to była dla nas totalnie niezaplanowana niespodzinka. I gdy zobaczyłam dwie kreski to, wstyd się przyznać, ale płakałam z rozpaczy a mąż ze szczęścia :p

Happy, dobrze wiedzieć że pracujesz w księgowości :D mnie też mogą czekać kontrole z zusu tak myślę, bo mam swoją działalność i odprowadzam wyższe składki. Choć na razie byłam na 2 tygodniowym zwolnieniu i nikt mnie nie wzywał, zasiłek wpłynał po miesiącu.

Yoan u nas podobnie, też chcielismy jakoś po wakacjach, ale stwierdziliśmy że trzeba wcześniej zaczać i już po tygodniu byłam w ciąży :D

Urszulka, ja nie płacę za poród i nikt mnie nie ma w d... Za szczepionki też nie płacę.

Kolorwa, o rany co za sen! Co do piersi to mam wrażliwe brodawki.A Tobie pewnie leci siara :)

Ja odebrałam wyniki wygląda że wszystko ok. Mocz ok jedynie hemoglobina że strzałka w dół z wynikiem 11.7 (norma wpisana od 11.9) więc tragedii nie ma. Kilka strzałek minimalnie w dół ale to jakieś pierdolki pewnie. Witamin w tym mcu nie brałam żadnych a wynik lepszy od ostatniego minimalnie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odebrałam wyniki wygląda że wszystko ok. Mocz ok jedynie hemoglobina że strzałka w dół z wynikiem 11.7 (norma wpisana od 11.9) więc tragedii nie ma. Kilka strzałek minimalnie w dół ale to jakieś pierdolki pewnie. Witamin w tym mcu nie brałam żadnych a wynik lepszy od ostatniego minimalnie

u mnie zawsze na wynikach norma to 11.2 więc każde lab ma chyba swoje normy ;)

Czesc, ja po poloznej. Sprawdzila bicie serca maluszka, popytala, odpowiedziala na wszystkie pytania, wyjasnipa ze ze sprawdzaniem wagi poprostu stwierdzili ze nie ma sensu bo jak pacjentce sie zwroci uwage to może sie obrazic a I tak bedzie jadła to co bedzie chciała.
Nastepna wizyte u niej mam na koniec września.
@katem86 zapytalam o to co Ci polozna powiedziala ze teraz dopiero w styczniu wizyta. Jest to niedopuszczalne, mozesz nie miec wizyty w 25 tyg ale powinnaś miec nastepna w 28. W karcie ciazy powinnaś miec rozpiske wizyt co kiefy I jak, tego sie trzymaj.

@askl25 co do reakcji mojego A to mi nie uwierzyl, zreszta ja tez nie moglam uwierzyc, zrobiłam jeszcze kilka testow I dopiero po tygodniu do nas dotarlo ze jestem w ciazy. Cieszyl sie ale spodziewalismy sie ze nasze statania potrwaja dluzej przy moich problemach. Udali sie za drugim razem.
Nie mam juz wizyty z polozna ale mam wizyte z lekarzem i usg w 28 tyg teraz i potem co miesiac. W dupie mam ta polozna.... jak sie cos bedzie dzialo to pojade na triage. Teraz mam jeszcze usg za 3 tyg polowkowe ale bez wizyty lekarskiej [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

A co do tej mojej kolezanki.... oni byli szczesliwa para i slub brali z milosci i dziecko tez chcieli z tego co wiem... ale on sie nagle zakochal. Ona ta ciaze miala ciezka bo i wymioty i libido zerowe to se poszedl pobzykac gdzie indziej.... nie mam dla niego usprawiedliwienia. A ona... bez honoru calkowicie ale to jej zycie. A wogole na miejscu tego jej meza to bym ja chyba powiesila. Jak mogla mu tak naklamac. Zachowal sie jak dupek ale z tego do wiem to zalezalo mu na tym dziecku i nigdy sie go nie wyparl czy cos.... bardzo to przezyl. A ta dziewczyna z ktora zdradzil zone oczywiscie nic o niej nie wiedziala....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to jak już padło o szczepieniach to 'stare' mamusie, jak szczepiłyście, a 'nowe' jak planujecie już coś ?

My pierwszego syna tylko podstawowymi darmowymi , tak jak my byliśmy, ale że urodził się malutki i zdecydowanie za wcześnie dostał darmową na pneumokoki i jakoś tak naturalnie i tą na pneumokoki.
Syn nie miał antybiotyku ani razu, a kaszel łapał go często, zawsze osłuchowo czysty, no i mąż stwierdził, że to dzięki tej szczepionce na pneumokoki, a wszystkie dzieci dookoła zapalenie oskrzeli, płuc itd. i teraz jedyne co dokupimy to tą właśnie szczepionkę.
Z drugiej strony rota wirus też nigdy nie miał, a nie był szczepiony dodatkowo. Na pewno odpadają szczepionki 3w 1, 5 w 1 czy uj wie ile w jednym.

Do góry