reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Andziulkag81 wiesz co ja aplikatorem bym sie bala...prze chwile mam pod jezyk ale niedlugo bede musiala przejsc na dopochwowa, gdzies czytalam ze na pol palca wlozyc wystarczy...
Ale pamietaj by dbac o higiene jak sie wklada bo latwo podobno o infekcje...
Dziękuję bardzo właśnie lekarka odpisała żeby palcem

reklama
A ja luteine mam od 4 tygodnia 2x dziennie i zawsze aplikatorem. Wszystko jest ok co wizytę lekarka zagląda ale zawsze mówi że czysto i bardzo ładnie. Także myśle że aplikator nie jest jakis szkodliwy. Może bardziej chodzi o to ze można sobie nim szyjkę podraznic. Bo faktycznie kiedyś coś mi się tam zaklinowalo i tak krecilam, wiercilam aż w koncu wszedł ale było trochę krwi na nim jak wyciagnelam . Zawsze go trzymam w osobnej szufladzie razem z tabletkami na ręczniku papierowym. Myje pod ciepła woda i tyle.

Ja biorę luteine od 5 tygodnia, zawsze tylko palcem, tak jest zalecane w przypadku ciężarnych na ulotce,bo miejsce jest bardziej ukrwione i rozpulchnione, a co za tym idzie, łatwiej o uraz. No ale decyzja należy do nas:-)

Chyba ze przez pół ciąży robie coś nie tak, kurcze sama teraz nie wiem... [emoji15] Ale póki co jest wszystko ok [emoji6]

Myślę że każdy sposób jest dobry ja mam miękką szyjkę i pewnie aplikatorem większe prawdopodobieństwo że ja podrażnie a palcem jest opór chociaż i większe uczucie co do higieny to myślę że bez znaczenia w jednym i drugim przypadku trzeba dbać .

@Nutka w takim razie trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę.
Ja wybieram się na jutrzejsze zakupy ciuszków w Lidlu, któraś z Was też się szykuje? Mam nadzieję, że będzie spokojnie, bo nie czuję się absolutnie gotowa na bój [emoji13]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Matko znów czytania
Jak Wy to ogarniacie?
Ok w pierwszejciazy
Siedziałam non stop, ale teraz praca, dziecko,
Wlasnie wróciliśmy z zoo i zaraz do pracy[emoji33]
Moze jak Maz wyjedzie bede miec wiecej czasu [emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bede palcem aplikowac bo tym bardziej mam tam szew i niechce sobie niec nagrzebac;)

Nutka kciukasy za wizyte[emoji4]

Gato ja sie niewybieram...napewno bedzie mnostwo ludzi

reklama
@shariotka jeśli można zapytać to czemu twój synek ma przedszkole terapeutyczne?jeśli już pisałaś to wybacz ale musiało mi umknąć.

Chyba nie wspominałam. Mój młodszy synek ma autyzm dziecięcy. Przed wakacjami zaczął terapię w przedszkolu dla dzieci z autyzmem i muszę powiedzieć, że nie spodziewałam się takich spektakularnych rezultatów w tak krótkim czasie. No a dzisiaj pierwszy raz został na cały dzień i troszkę się denerwowałam, oczywiście niepotrzebnie.

Do góry