reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@Bridget Jones ja zapisałam się na połówkowe 4d do innego lekarza niż chodzę, bardziej ze względu na to, że to b. dobry specjalista. Ale obejrzeć dzidzię w 4d będzie fajnie:)
@katem86 jestem w szoku jak słyszę o tej opiece medycznej. A kto robi usg jeśli nie widzisz się po nim z lekarzem? Ja zastanawiam się też nad moim lekarzem, chodzę do niego prywatnie i co prawda mam usg co miesiąc , ale ginekologicznie badał mnie tylko raz! Powiedziałam, że pobolewa mnie brzuch i stwierdził, że musimy sprawdzić czy jest ok. Dziewczyny jak jest tymi badaniami u Was? Samo usg wystarczy?
@kolorowaMama super , że z wyniki są dobre:)
@Danutka24 no ja też osiągnęłam ten moment;)
@MamusiaToJa historia naprawdę niesamowita;) Gratuluję ! Myślę, że skoro lekarz powiedział Ci, że wszystko jest ok to możesz się tego trzymać i przestać się denerwować. U mnie jest 18 tydz. i ruchy są bardzo delikatne, w pierwszej ciąży czułam je wcześniej i mocniej. Zacznij się cieszyć!!!

Ja wczoraj wybrałam się na zakupy, kupiłam sobie parę ciążowych ciuchów, jestem strasznie zadowolona. Ale całodniowe bieganie po sklepach odbiło się niestety, bolał mnie brzuch wieczorem i w nocy. Postanowiłam dziś odpocząć, ale słabo mi to idzie, bo ciągle coś do zrobienia.
Kurcze Wy już robicie zakupy dla maluchów, a ja zupełnie w lesie. Nawet wczoraj nie spojrzałam w kierunku półek z ciuszkami dla dzieci. Ciągle wydaje mi się, że mam dużo czasu.
W uk wogole nie badaja ginekologicznie. Tylko usg robia. Po polowkowym usg nie mam lekarza. Usg robi technik. Lekarza mam dopiero po usg w 28tyg. I potem juz co miesiac

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty. Ja zobacze swoją kluseczke za 7 dni i juz odliczam i nie moge sie doczekać [emoji7][emoji7][emoji7][emoji173]️

@katem86 ja bede miała lekarza tylko zeby ocenił bliznę po cc przed 25 tyg a tak położna :/ nienawidzę z Uk za opiekę nad ciężarna

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty:)u mnie troche lepiej z tym brzuszkiem trochę się spina ale już nie tak jak przedwczoraj to sie wystraszyłam już miałam jechac
do szpitala

A tak w ogóle zostawiłam syna na 2 godzinki w przedszkolu na dniach adaptacyjnych, mam nadzieję, że nie płacze i jutro pójdzie bez problemu tam znowu .. a ja nie mogę znaleźć miejsca sobie!
Przypomniałaś mi jak to jest kiedy dziecko idzie do przedszkola, teraz będę to przerabiać drugi raz ;) Dużo spokoju życzę:)
@katem86 a to usg potem widzi i omawia lekarz, czy ten technik może Ci coś wyjaśnić podczas usg?
Kurde wiedzę, że mój lekarz przyjmuje system angielski, usg zamiast badania. Zaczynam się tym martwić:confused:
Ja muszę w końcu przyszykować syna do szkoły, bo nic jeszcze nie mamy:shocked2:. Szewc bez butów chodzi, a dziecko nauczycielki bez zeszytów ;)

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, dawajcie znać jak poszło!
Miłego dnia:-D

Trzymam kciuki za wizytujące !! [emoji4][emoji170] zazdroszczę widoczków [emoji7]

Ja po badaniu krwi i jutro wyniki [emoji4]

Dzis pierwsza nieprzespana ciążowa noc. Najpierw głód, bo od 22 nie chciałam jeść a ja ostatnio do samego snu cos wcinam, a pózniej wariacje dzidziusia, ból pleców i chrapanie narzeczonego. Koszmarna noc wiec teraz nadrabiam i idę na drzemkę.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i odwróciło się, moje dziecię coś dzisiaj się wybudza podczas drzemki. Chyba za dużo wrażeń miał do południa, bo była u nas moja kumpela z synkiem który miał fajowy samochód z muzyczkami, a do tego traktor orze pole obok domu - WOW! :D

@Anula0000 pokrzywami to sobie nie będę ogrodu zaśmiecać, w lesie ich rośnie wystarczająco dużo ;)

Życzę powodzenia na wizytach i czekam na relacje! :)

Do góry