reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@julia0903 też myślę, że lekarze chcą Cię po prostu trochę " przestraszyć", żebyś dbała o siebie i uważała. Nie ma innej opcji, niż ta, że będzie dobrze. Trzymaj się ciepło i odpoczywaj.
@Czoperka udanej randki:)

My jutro ruszamy na działkę do znajomych na weekend, nie ma tam zasięgu, więc pewnie w poniedziałek będę miała sporo do nadrobienia. Życzę Wam pozytywnego weekendu:-) :)

reklama
@malina4444 ja do polski glownie po corke pojechalam, zobaczyc sie z przyjaviolkami I rodzicami I babcia. Ale mnie gna zawsze do domu tutaj, tak sie smieje ze serce zostawilam w Anglii :)
Ja dzis na pelnych obrotach a na koniec dnia pół godzinki basenu z oliwka, już dzisiaj lepiej sie czulam.

Dziekuje za rady co do pozycji, mi sie tylko wydaje ze na lyzeczke to mam troche "tylny zderzak" za duży ale sprobuje. Ta pozycje.na rogu luzka też.

Julia trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze.
Co do dziewczyn z uczuciem ciezkosci, u mnie zalezy jak sie bobas ulozy. Czasem sie wypchnie tak do przodu ze mam wrażenie ze worek kamieni nosze przed.soba, czasem sie wbije w miednice I sie wyprostowac nie moge, czasem zrobie.zly ruch I mnie ciagnie w jakimś dziwnym miejscu. Teraz juz duzo zalezy od pozycji dziecka i macica coraz wieksza, statam sie z moimi bolami nie panikowac.
Dobranoc wszystkim.

Uffffffff, ale się rozpisałyście, trudno nadrobić. Cały prawie dzień spędziłam z moim tatą, siostra męża zabrała dzieciaki. Kupiłam też prezent na 7 urodziny mojego synka- już w niedzielę.

@Anula0000 strasznie się cieszę, że z Wojtusiem wszystko ok. Wreszcie możesz bez nerwów na niego czekać:-D.

Witam serdecznie nowe mamusie.

@julia0903 oszczędzaj się, skorzystaj z chwili samotności i poprostu odpoczywaj:)

@aniay myślalam, że na dłużej przyjechałaś do Polski a to zaledwie parę dni:confused:

Od godziny mamy w domu 4 dzieciaków. W rewanżu za dzisiejszy dzień siostra męża przywiozła ich wszystkich do nas na nocowanie. Na szczęście już śpią;). Dobranoc
Moj syn tez ma urodziny w niedziele. Konczy 5 lat [emoji6] jutro robimy imprezke...

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry:) dzis ja pierwsza z tego co widze[emoji5] oczywiście standardowa sytuacja, dzień wolny a ja spac nie moge:/

@Lindia, ja mam co jakiś czas sytuacje, ze jak sie schylam to mnie pobolewa lekko, ale myśle, ze to zależy od ułożenia dzidzi no i brzuch coraz większy sie robi, wiec robi sie troche trudniej [emoji5]

My dzis jedziemy obejrzeć jedna sale weselna a pózniej wózki pooglądać :)
Miłej soboty życzę dla wszystkich mamusiek [emoji295]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

hej, mnie dziś pare razy koszmary wybudzily, a jeszcze niedawno się chwaliłam dobrym snem :( Mam nadzieje ze to szybko minie. Musze sobie wymyslic jakies zajecie bo mnie zaczyna nosic w domu. Kupilam nowa gre na xboxa bo książek i seriali mam już dosyć. Maszyna do szycia stoi zakurzona, od dłuższego czasu brak weny. Od paru dni zaczyna przeszkadzać mi brzuch. Dłuzsze siedzenie na krześle mogę wybic sobie z glowy. I zakładanie skarpetek tez zrobilo się kłopotliwe, a gdzie tu kolejne 20 tygodni? Ale dziś ponarzekałam hehe

Hej dziewczyny witam sie tez z rana :)
Ja już niestety w pracy ale jestem mega zmęczona i już mi się tu siedzieć nie chce tez wam pomarudze troche
Robie akurat w domku przemalowanie a do tego jestem uczulona i strasznie sie w nocy namęczyłam

Brzuch tez zaczyna mi przeszkadzac np w zapinaniu pasków z butów. Dzisiaj po pracy jade na urodzinki babci od mojego więc trzeba było się wystroic ale problem ze wszystko za małe bądz wydawało mi sie ze wygladam jak wieloryb :)

Co do pozycji to u nas góruje łyżeczka ale ja tak tez lubiłam przed wiec duzo sie nie zmieniło :)

Miłej soboty kobitki :*

hej, mnie dziś pare razy koszmary wybudzily, a jeszcze niedawno się chwaliłam dobrym snem :( Mam nadzieje ze to szybko minie. Musze sobie wymyslic jakies zajecie bo mnie zaczyna nosic w domu. Kupilam nowa gre na xboxa bo książek i seriali mam już dosyć. Maszyna do szycia stoi zakurzona, od dłuższego czasu brak weny. Od paru dni zaczyna przeszkadzać mi brzuch. Dłuzsze siedzenie na krześle mogę wybic sobie z glowy. I zakładanie skarpetek tez zrobilo się kłopotliwe, a gdzie tu kolejne 20 tygodni? Ale dziś ponarzekałam hehe
Zakładanie skarpetek jeszcze jakoś idzie,ale jak mam malować paznokcie u stóp... Wyczyn z zadyszką [emoji6]

U mnie libido sięgnęło dna. Boję się w znów mnie będzie tak boleć po. Ale o męża i tak trzeba zadbać [emoji28]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień doberek :-)

Od rana mam dobry humor, chociaż noc miałam średnio przyjemną. Na dodatek po 3 się obudziłam i przez godzinę się rzucałam na łóżku. W końcu zaczęło mi burczeć w brzucholu, więc poczlapalam do kuchni po suchą kromkę. O 5 w końcu zasnęłam ;-)

Ale to teraz nie ważne. Za niedługo trzeba się brać za szykowanie imprezki urodzinowej :D

reklama
Dzień dobry,

Hmm, już Wam brzuchy przeszkadzają? Chyba muszę odwiedzić wątek brzuszkowy bo od wyjazdu go zaniedbałam ;-) Mi pomagało wychylanie się do skarpetek lub butów bokiem, lub siadanie i zakładanie nogi na drugie kolano i też ubieranie bokiem. Ale powiem Wam, że miałam takie ambicje w poprzedniej ciąży zakładać skarpetki do końca, że w ostatni dzień założyłam, ale chyba mi puścił pęcherz płodowy i poźniej wody zaczęły mi się sączyć.

@Marcje miłego oglądania

@marlena spokojnej pracy i miłej imprezki u babci.

U nas dzisiaj coś od rana pochmurno. Zbieramy się z synkiem na śniadanko. Ostatni weekend urlopowy i powrót do pracy :-(

Miłego dnia wszystkim

Do góry