reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@betina79 dokładnie tak jak piszesz wielki plus to rodzina ktorej tutaj tak bardzo brakuje :(

@aniay u nas ostatnio króluje łyżeczka

@julia0903 oszczędzaj sie, bedzie wszystko zobacze zobaczysz [emoji173]️

U nas pogoda pod psem leje boli mnie głowa na maxa :/ byłam na zakupach kupiłam mundurki do szkoły dla Majki i sobie spodnie ciążowe pierwsze :) w h&m była wyprzedaż i kupiłam je za całe 10£. Zaraz jadę robic tego gyrosa koleżance choć wcale nie mam mocy [emoji24] na obiad u mnie dzis śledzie w śmietanie jadłam jak głupia a teraz mam zgagę jak cholera jasna [emoji52]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@julia0903 tak, jak już dziewczyny pisały. Lekarze tak mają, że nie pokazują optymizmu. Pamiętam jak prawie 10 lat temu moj wujek miał rozległy zawał. Moja bardzo dobra znajoma lekarka powiedziała, że ma mało szans na przeżycie. To był cios, nikomu tego nie powiedziałam. I dobrze, bo przeżył i dalej jest wśród nas. A jak z pierwszym dzieckiem poszłam z pozytywnym testem do lekarki z kliniki też była bardzo zdystansowana. Powiedziała, że pęcherzyk jest, ale różnie może być i kazała poinformować jak moja lekarka prowadząca potwierdzi płód. Potwierdziłam jej tydzień po urodzeniu dziecka .... wcześniej się bałam....
Także słabo z empatią wśród lekarzy....

@aniay U nas brzuch jeszcze nie przeszkadza. W poprzedniej ciąży w stanie zaawansowanym łyżeczka była ok.

Apropo terminów porodów. Pamiętajcie, że referencyjna data jest na podstawie om lub usg 1 trymestru. Późniejsze nie mają znaczenia i nie są brane pod uwagę. Ja na usg 3 trym miałam termin ponad 2 tygodnie przed tym z karty a i tak pęcherz płodowy pękł dokładnie w terminie.
Maluszki w różnym tempie rosną i rodzą się o różnej wadze i długości (i tak jest prawidłowo) a terminy z poźniejszych usg to raczej statystyka (podejrzewam że odniesienie się do 50 centyla)

Rety ledwo was nadrabiam...
Wotam was wszystkie i wszystkie caluje.
Julka trzymaj sie i musi byc dobrze. Lez i oszczedzaj sie.
Co do libido to ja moge sie bzykac caly czas... jak tylko moj maz przechodzi to juz bym go zlapala i zbalamucila. Ale niestety on wiecznie zmeczony albo sie boi.... my sie kochamy od tylu i jest fajnie ale ja i prsed ciaza tak lubialam....
Co do terminu porodu to ja mam z om na 29 stycznia a z 1 usg na 10 lutego i tego lutego trzymam sie bardziej bo syn tez sie urodzil bardziej wg usg....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny od paru dni czuje taki ucisk w podbrzuszu. Zwłaszcza jak się schylam albo śmieję. Nie boli tylko jakby mnie coś gniotło od środka. To normalne? Czy któraś też tak ma?

Uffffffff, ale się rozpisałyście, trudno nadrobić. Cały prawie dzień spędziłam z moim tatą, siostra męża zabrała dzieciaki. Kupiłam też prezent na 7 urodziny mojego synka- już w niedzielę.

@Anula0000 strasznie się cieszę, że z Wojtusiem wszystko ok. Wreszcie możesz bez nerwów na niego czekać:-D.

Witam serdecznie nowe mamusie.

@julia0903 oszczędzaj się, skorzystaj z chwili samotności i poprostu odpoczywaj:)

@aniay myślalam, że na dłużej przyjechałaś do Polski a to zaledwie parę dni:confused:

Od godziny mamy w domu 4 dzieciaków. W rewanżu za dzisiejszy dzień siostra męża przywiozła ich wszystkich do nas na nocowanie. Na szczęście już śpią;). Dobranoc

Dziewczyny od paru dni czuje taki ucisk w podbrzuszu. Zwłaszcza jak się schylam albo śmieję. Nie boli tylko jakby mnie coś gniotło od środka. To normalne? Czy któraś też tak ma?

Jak dla mnie normalne. Czasem tak się zdarza. Może też coś zakuć jak się nagle zmienia pozycję spania albo rano jak się za szybko z łóżka wstaje. Mnie ostatnio uciskało przy kaszlu.
No ale każdy przypadek może być inny. W ciąży to lepiej dmuchać na zimne. Jak czujesz niepokój, to lepiej oszczędzić sobie nerwów, zmartwień i skonsultować z lekarzem.

reklama
Do góry