reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Betina79 tak do konca ciazy oszczedny tryb musze prowadzix, ja sie pytam M wyjezdza za granice za pare dni kto mi pomoze sprzatac w domu? Ehhh:/

Ja jednak dzis zostaje w szpitalu, jutro mam miec zabieg ehhh, czekam na meza ma mi torbe spakowac...

Gato zawsze cos sie znajdzie by sie martwic tak to juz jest heh:/
Ja staralam sie byc spokojna ale troszke mnie martwi cala ta sytuacja...ehhh
Moje malenstwo dosc czesto jest aktywne, co jakis czas xzuje szturchniecie, nawet jak kieruje dzia poczulam;)

Shaer no to fajny faktycznie gabinet;)
Ja niemusze korzystac bo gin mi zrobi w gabinecie , ma uprawnienia do tego...
Skierowanie na NFZ tez dostalabym bez problemu, ale niechce mi sie latac... gince doplace 50zl i mam porzadna wizyte polowkowa;)

Olivka gratki z wizyty;)
Oj to chyba wykrakalam :(
Trzymaj sie dzielnie i pisz na bierząco :)

reklama
W ogóle myślałam, że w drugiej ciąży będę spokojniejsza i mądrzejsza, a tu guzik. Chyba jeszcze bardziej się denerwuję! Ale może, że upłynęło 10 lat i niewiele już pamiętam:rolleyes2: także wszystko od nowa:tak:
Też tak myślałam, że druga ciąża będzie spokojniejsza, bo przecież wiadomo juz co i jak... Ale niestety tak nie jest. Od samego początku przeżywam ją bardziej intensywnie i niestety więcej się niepokoję :hmm: I chyba czas, jaki upłynął od pierwszej ciąży ma niewielkie znaczenie, bo u mnie to 2 lata...
@olivka85 super, że wizyta udana i wszystko w najlepszym porządku :-) :)Tylko te wczorajsze nerwy niepotrzebne były, ale teraz możesz być już spokojna. No i ogromne gratulacje, że będzie córeczka :-) :)

Gratulacje :)

A ja drugą ciążę przechodzę baaaardzo spokojnie. Aż sama się dziwię. Z pierwszą też nie miałam jakichś wielkich nerwów, ale przez naszą podróż trochę się stresowałam różnymi rzeczami - dengą, jazdą na rowerze, jedzeniem, mocno ciepłą kąpielą nawet ;) A teraz luzik.

O i 20 tc u mnie, dopiero teraz zauważyłam :)

@olivka85 super, że dzisiejsza wizyta była udana. Zapomnij o wczorajszej i już o niej nie myśl. Gratuluję córeczki ;)
@julia0903 trzymam kciuki za zabieg. Jak będziesz mogła to pisz do nas.
Ja drugiej ciąży wcale nie przeżywam spokojniej. Bardziej się wszystkim martwię. Poza tym nie celebruję tej ciąży tak jak pierwszej ale to dlatego że muszę się zajmować synkiem i nie mam czasu.

@HappyBabyMama udanej podróży w takim razie.
@olivka85 dobre wiadomości, gratuluję córki:). Powiem Ci, że niezłą kumulację macie z tymi terminami urodzin :) Mój syn ma fajną datę urodzin: 1 kwietnia. Jak mój mąż dzwonił, żeby się pochwalić, że urodziłam to wszyscy myśli, że żartuje.
@julia0903 trzymam kciuki, żeby jutro wszystko sprawnie poszło.

@olivka85 ale super, że dziś badanie takie szczegółowe. No i wiesz że będzie już córa :) Nastawisz się odpowiednio i przekonasz do dziewczynki :) Ja bym chciała małą kobietkę w domu, ale coś mam coraz większe przeczucie, że będzie drugi chłopak…

@julia0903 trzymaj się kochana, trochę stresu na pewno jest, sam pobyt w szpitalu nie napawa optymizmem, ale na pewno jutro już po zabiegu sobie odsapniesz. Będziesz zabezpieczona do końca ciąży :) Trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo.

@maryqska współczuję zarwanej nocy :( Tak sobie myślę, że ja już taka się wygodna ze spaniem zrobiłam, w końcu mój 6latek od dawna przesypia noce (chyba ze jest chory), a tu zaraz znowu zarwane noce i oczy na zapałki <szok>

U mnie dziś słabszy dzień, ale nie pod względem zdrowotnym ani ciąży, tylko jakieś problemy dziś służbowe i inne przyszły i mi spsuły humor. W dodatku dziś pogoda do kitu w Szczecinie, praktycznie jesienna. Weekend niby ma być jeszcze ciepły to może jeszcze naładuję baterie na zimę. Wyprawki jeszcze nie kupuję, czekam na płeć i usg połókowe. Jakoś ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyle czasu ;) Poza tym w pierwszej kolejności muszę uszykować Młodego do szkoły, bo zaraz rusza do 1. klasy :D

reklama
@olivka85 ale super, że dziś badanie takie szczegółowe. No i wiesz że będzie już córa :) Nastawisz się odpowiednio i przekonasz do dziewczynki :) Ja bym chciała małą kobietkę w domu, ale coś mam coraz większe przeczucie, że będzie drugi chłopak…

@julia0903 trzymaj się kochana, trochę stresu na pewno jest, sam pobyt w szpitalu nie napawa optymizmem, ale na pewno jutro już po zabiegu sobie odsapniesz. Będziesz zabezpieczona do końca ciąży :) Trzymam kciuki za Ciebie i za maleństwo.

@maryqska współczuję zarwanej nocy :( Tak sobie myślę, że ja już taka się wygodna ze spaniem zrobiłam, w końcu mój 6latek od dawna przesypia noce (chyba ze jest chory), a tu zaraz znowu zarwane noce i oczy na zapałki <szok>

U mnie dziś słabszy dzień, ale nie pod względem zdrowotnym ani ciąży, tylko jakieś problemy dziś służbowe i inne przyszły i mi spsuły humor. W dodatku dziś pogoda do kitu w Szczecinie, praktycznie jesienna. Weekend niby ma być jeszcze ciepły to może jeszcze naładuję baterie na zimę. Wyprawki jeszcze nie kupuję, czekam na płeć i usg połókowe. Jakoś ciągle mi się wydaje, że jeszcze tyle czasu ;) Poza tym w pierwszej kolejności muszę uszykować Młodego do szkoły, bo zaraz rusza do 1. klasy :D
a kiedy u Ciebie wizyta? zaraz się chyba te połówki zaczną.ja mam za jakieś dwa tyg czyli to będzie 22tydzien.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry