reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Marlena gratuluje zakupu;)

Bittersweet wiesz co ja mysle o tej bazie ale!!! Niestety u mnie niema tego isofixu grrrrrr,
Jesli nie uda mi sie namowic meza na zmiane auta to kupie baze ale montowana na pasy bo zle wspomniam wpinanie i wypinanie mlodej brrrrr

Anula0000 ja czekama za wynikami nawet 5 tygodni ehhh, mam nadzieje ze szybko je dostaniesz!!!!
No ja juz mam zakaz seksu do konca ciazy .... choc powiem ze moje libido bylo ponizej zera:/
@julia0903 uszy do gory... Wszystko bedzie dobrze... Tylko spokoj nas uratuje...

A wlasnie dziewczyny, wyczytalam, ze bodajze od 27 sierpnia w Lidlu bede pajacyki, bodziaki, spodenki, bluzy, sweterki i posciel dla maluszka. Fajne ceny i ja osobiscie bardzo lubie ubrania z lidla, dobrze uszyte i z fajnych materialow...

@olivka85 , @shariotka przykre , że akurat trafiłyście na takich gburów. Ja wiem, że lekarz to też człowiek i na pewno ciężko rozpływać się nad każdą ciężarną, ale myślę, że powinni przynajmniej udzielać rzeczowych odpowiedzi na pytania.
Pij dużo tej melisy:)i staraj się nie denerwować. Dobrze, że masz zaufaną lekarkę, powtarzaj sobie , że ona wie co robi.
@julia0903 powodzenia w szpitalu:)

Jeśli chodzi o ruchy, to ja też czasami dostaję kota;) Wyczekuję, denerwuję się jak nie ma, ehhh. Ale rzeczywiście w ciągu dnia, jak jestem aktywna to mała się nie odzywa, najczęściej wieczorem lub rano. W ogóle myślałam, że w drugiej ciąży będę spokojniejsza i mądrzejsza, a tu guzik. Chyba jeszcze bardziej się denerwuję! Ale może, że upłynęło 10 lat i niewiele już pamiętam:rolleyes2: także wszystko od nowa:tak:
Też myślę, żeby ruszyć do Lidla po te ciuszki, tylko trochę się boję ;). Tam jest naprawdę sajgon jak coś fajnego jesto_O

Siemanko!

Młody mi dzisiaj spadł ze zjeżdżalni, ale się wystraszyłam... Na szczęście nic mu się nie stało, tylko buzia obita. Na obiad dziś robię CHINOLA! :D

@Danutka24 ja w pierwszej ciąży, po powrocie z podróży miałam miękką szyjkę (jakoś 6 miesiąc) i przez 2 tyg się oszczędzałam, ale potem już normalnie funkcjonowałam i nie było żadnych problemów. Urodziłam w 39 tc.

@HappyBabyMama ja bym pewnie wybrała samolot :) w samochodzie by mnie trafiło... chociaż do Chorwacji nie jest znowu tak daleko.

@bittersweet my mamy sam fotelik z pasami bez isofixa. Isofix podobno wygodniejszy i bezpieczniejszy.

@julia0903 współczuje zakazu seksu...

@Anula0000 już pisałam na wyprawkowym, o tych ciuszkach i też się na nie szykuję :D

Zaraz mnie trafi ;( nie śpię od dłuższego czasu, a jest 5; Maz wrócił śpimy razem
Corka sie budzi idę uśpić
Przeważnie to Ona u mnie ładuje śpimy razem, przysnęli mi sie wracam do siebie, ona zaraz człapie, Maz poszedł do innego pokoju, ja juz rozbudzona sie mecze [emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]
Chyba musimy większe łóżko kupić
Ogólnie wydaje mi sie, ze nie czuje ruchów, ale czasem jak chodzę, to cos poczuje i pochwili sie zastanawiam, cholera czy to było to?? Ale pędzę dalej wiec nie wiem :/

I jakos przeraża mnie ten Virus zika, jak mnie konar ugryzie mam schizy
;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Julia
Mialam skierowanie od mojej tam na prenatalne.
Na miejscu sie dowiedzialam ze z racji na wiek nie musze miec skierowania, bo mi to NFZ gwarantuje. Zapisali mnie przy prenatalnym na kolejna wizyte i juz. PreMediCare, Druzbickiego 13 vis a vis Galerii Malta. Nr tel 661 608 100. Zadzwon i najlepiej dopytaj.
Panie sa bardzo mile, kacik dla dzieciakow jeszcze prezencik - smoczek dostalam. Laboratorium maja na miejscu, wiec nie latasz.
I majq inne takie gadzety typu usg 4D z ktorego robia zblizenie twarzy dziecka i robia odlew czy wydruk na drukarce 3D z jakiegos bioplastiku. Dla osob niewidomych chyba za 1zl a dla widzacych nawet nie wiem.

Najlepiej zadzwonic, zqpytac.

Do góry