reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć dziewczyny, melduje się po USG.
Maluch zdrowy, wszystko wygląda dobrze, serduszko zdrowe, śliczne stópki, tylko się plecami odwrócił i zacisnął nogi złośliwiec więc wciąż nie wiem chłopiec czy dziewczynka. (termin z tego usg na 11.01 ale lekarz mówi żeby raczej się poprzednim sugerować)
Lekarz powiedział jednak że jemu się wydaje że dziewczynka.
Tak czy siak te plecy do przodu sprawiają że nie czuję ruchów i lekarz mówi że tkanka tłuszczowa też może wytłumiać. (No niestety nadwage to ja mam) Łożysko na tylnej ścianie i raczej wysoko więc dobrze bo przy Olci miałam nisko. Powiedział też że pomimo mojej blizny nie powinno być żadnych przeciwwskaań do porodu naturalnego. Uff.

Dziękuje za wszystkie zaciśnięte kciuki, poczekam kolejne dwa tygodnie i może się szkrab z płcią ujawni.(pewnie czeka żeby tata był obok) Jak będzie dziewczynka to trzeba będzie zmienić sposób myślenia i nastawienie. Będzie trudno. Wczoraj przeglądałam z przyjaciółką ciuszki i tak mnie do chłopięcych ciągnęło. ale znowu dziewczęce takie piękne różowe i słodkie.
Mimo wszystko tak się cieszę, że maluszek zdrowy. Kamień z serca.

reklama
@Czoperka na prawdę chylę czoła za pielgrzymkę. I dziękuję za modlitwę :happy2: jeśli chodzi o stopy to tak pisała anuula. Tylko ja bym jeszcze dała trochę soku z cytryny.
@aniay super wieści :-D cierpliwości już niedługo poznasz płeć. Ja ci nawet powiem że minęła mi ta chęć poznania płci maluszka...w sumie to fajnie byłoby mieć niespodziankę przy porodzie :p
Pisałyście o seksie i muszę powiedzieć że mi libido trochę zaczyna wzrastac. Tylko problem mamy teraz z naszą Zuzia bo coś się jej pomieszało i teraz cały czas chce z nami spać. Nawet jak uśnie i ją przeniesiemy to w nocy przychodzi.

I może narobię wam smaka ale za mną chodziły kilka dni aż w końcu zrobiłam dzisiaj na obiad... Knedle ziemniaczano twarogowe ze sliwkami z buleczka i masełkiem i słodką śmietanką... Objadłam się mniam :biggrin2:

Pisałyście o seksie. U mnie chęci są, ale bez jakichś wielkich entuzjazmów, tym bardziej, że ostatnio technicznie ciężko, bo pomieszkujemy u rodziców. Czasem po seksie mnie pobolewa lekko brzuch lub wewnętrzne strony ud.

Co do jedzenia to ja z kolei czasem mam wrażenie że mój żołądek nie ma dna...

@Danutka24 a czy po tych zabawach z m nie stawia Ci się macica? Ja od razu czuję gdzie się kończy i delikatnie boli jednak. Jest to normalne. Jak w bardziej zaawansowanej ciąży tak się stawia to dopiero - nagle brzuch kształt zmienia i twardnieje.

@kamisia1101 macica raczej żołądka nie uwiera jeszcze (przynajmniej moja poniżej pępka jeszcze), ale jelita się przesunęły i miejsca mniej. Ja też jem mniejsze porcje i szybciej czuje się syta.

@Czoperka ktoś polecał skarpety jakieś na pięty. Ale jeśli to są te z peelingiem to trzeba sprawdzić czy w ciąży można. Bo któryś z nich nie kozna było podczas karmienia, wiec pewnie tymbardziej w ciąży.

Ja połówkowe dopiero za 4 tygodnie. Gin powiedziała mi w pierwszej ciąży, ze lepiej w 22 tyg, więc tym razem czekam jeszcze. No i jeszcze wizyta u kardiologa mnie czeka na usg serduszka małej.

Asiz mniam....podrzucisz przepis?
Robiłam bardziej na oko ale mniej więcej podam : na 1kg ziemniaków ugotowanych i przecisnietych przez praske dałam 0,5kg sera białego poltlustego ( ale nie mielilam go) z 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 szkl maki pszennej ( ale jeszcze musialam podsypac trochę przy wyrabianiu ) i 3 jajka. Reszta to już wiadomo :happy2:

reklama
I jak robiłam buleczke na maselku to wsypałam do tego całeg opakowanie cukru waniliowego. Na talerzu posypuje trochę cynamonu i cukru i polewam słodką śmietanka

Do góry