reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja dzisiaj w nocy zostałam zbombardowana haha przez małą :) Powiem wam że czuje mocne kopniaki już i niekiedy mnie zdziwi ze az tak bardzo :) Następna noc w której zostałam obudzona własnie przez kopniaczki :D

reklama
Witam się i ja :)
Dziewczyny mi moja ginekolog powiedziaa, że właśnie niedobrze może być od witamin bo w niektórych jest na prawdę dużo tych składników. Jeśli ma się zbilansowanę dietę to warto brać tylko takie które zawierają dha, żelazo, kwas foliowy, jod i witaminę d. Mi pomogło :)
Ja najpóźniej będę miała połówkowe bo pewnie dopiero ok 20 września.
No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Witam się i ja :)
Dziewczyny mi moja ginekolog powiedziaa, że właśnie niedobrze może być od witamin bo w niektórych jest na prawdę dużo tych składników. Jeśli ma się zbilansowanę dietę to warto brać tylko takie które zawierają dha, żelazo, kwas foliowy, jod i witaminę d. Mi pomogło :)
Ja najpóźniej będę miała połówkowe bo pewnie dopiero ok 20 września.
No i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
Ja bede miala pozniej bo na 23 wrzesnia [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

@MartynaM nie wiem dokładnie co to ta taśma owodniowa. Ale pamiętam jeden reportaż o młodych ludziach, którym urodziło się dziecko z zanikiem rączek i nóżek, bo odczepiały się jakby pasy z pęcherza płodowego i owijały się na kończynach rozwijącego się malucha. Podobno można było to leczyć ale na kilku przeprowadzonych usg lekarz podobno nic nie zauważył!
A ja pamiętam jak u nas lekarz paluszki liczył na usg i patrzyliśmy się na synka na usg, gdzie są kończyny i jakie narządy widać itd. Dlatego uważam, ze dobry lekarz o ważna sprawa. I jak masz wątpliwości to może skonsultuj się z innym.

reklama
HappyMama, Kamisia
On chodzi do przedszkola od 3ciego roku zycia chodzil. Ale na wakacje jego oddzial jest zamkniety i musialabym go prowadzac do glownej siedziby, a on bardzo jej nie lubi. Ja zreszta tez.

Mnie synek tak kopnal podczas obiadu, ze zwrocilam w tym samym momencie i zeby raz. Ostatni miesiac bylam przepotqornie glodna bo moglam wypic maks pol szklanki picia i zjesc nieduza kanapke. Na wiecej nie bylo miejsca

Poczytalam o tym zespole tasm owodniowych. Masakra.
Czy Wy tez tak macie ze Wasze znajome uwoelbiaja opowiadac jakies straszne historie z ciaza i porodem zwiazane? Mnie to zawsze stresuje

Do góry