reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Wlasnie koleżanka mi cos mówiła o tej krwi pepowinowej, ale podobno pobranie to koszt około 10 000 zł. Nie wiem jeszcze o co chodzi, ale muszę sie doedukowac. Jeśli dziewczyny pobierslyscie lub zastanawialiście sie, to napisze cos więcej:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie koleżanka mi cos mówiła o tej krwi pepowinowej, ale podobno pobranie to koszt około 10 000 zł. Nie wiem jeszcze o co chodzi, ale muszę sie doedukowac. Jeśli dziewczyny pobierslyscie lub zastanawialiście sie, to napisze cos więcej:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
niemożliwe że tak drogo. moja znajoma pobierala dwukrotnie dwa i piec lat temu i wiem że pięć lat temu płaciłam coś koło 2tys później trzeba chyba co jakiś czas wykupywac dalsze przechowywanie

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

I ja sie witam... Milo, ze dolaczyla do nas kolejna mama... Ja dzisiaj caly dzien przy garach... Nalesniki z serem, placuszki z cukinii, zupa dyniowa, kukrydza z maselkiem iszartlotka z lodami i bita smietana, hehe... Taki misz masz, ze chyba dolacze do zwracajacych mamusiek...Ogolnie rzecz biorac to czuje sie swietnie, dobrze spie i zachwycam sie magia drugiego trymestru... Jedyne, co mi doskwiera, to mroczki przed oczami, jak sie zapomne i za szybko podniose... Ale to maly pikus...Udanej niedzieli kochane...

Dzień dobry, ja dzisiaj leniuchuję na maksa, ale zaraz biorę się za sprzątanie, a później zrobię leczo, bo ja i mój luby mamy na nie mega smaka.

@Shaer tylko pozazdrościć ;) ja też liczę na jakiś miły prezent,

Rzeczywiscie koszt przechowywania moze wyniesc do 10 tys w zaleznosci od umowy. Moj hematolog mowi, ze moze i krew pepowinowa to przyszlosc, problem w tym ze materialu jest malo, za malo jak do leczenia osoby doroslej,a dwa jesli ktos ma genetyczna predyspozycje do raka to dawanie mu takiej krwi nie ma sensu najmniejszego. Jego zdaniem to bardziej wyciaganie kasy z rodzicow, bo potem jak zna zycie firmy znikna albo zrezygnuja z przechowywania.
Ja mam stosunek nieokreslony.

Lindia
To na konto urodzin bo mam za miesiac, a nawet nie wiadomo gdzie wowczas bedziemy. Moze sie roznie stac. Ale fakt ze ja juz rok temu zabki na nie ostrzylam :D

I wiecie jaki jest plus naszego terminu?? swieta bez tesciow! Ja nie pojade bo nie chce ryzykowac porodu u nich a i oni nie przyjada bo nie dam rady zrobic sama duzej Wigilii!

Ja zrobilam karkowke pieczona z pieczarkami i cebulka, ziemniaczki w ziolach, zupke pomidorowa i marchewkowa i dwie suroweczki.

Cześć dziewczyny,
W piątek byłam na usg, wszystko ok, oprócz tego że gin podważył płeć mojej córeczki. Stwierdził że niby jest pępowina między nogami ale, że chyba coś tam jeszcze dynda:( i że na 100% powie mi na prenatalnym. Po wyjściu z gabinetu rozryczałam się strasznie- bardzo chciałam mieć drugą córeczkę. Mój m powiedział, że jeżeli tak strasznie męczy mnie niepewność i nie wytrzymam tych trzech tygodni, to pójdziemy jeszcze raz na usg do kogoś innego. Następnego dnia, lekarka tylko przyłożyła głowicę do brzucha i oznajmiła, że płeć jest juz widoczna i że to chłopiec. Zrobiła mi od razu badania prenatalne. Termin z usg pokrywa się idealnie z terminem z om. Dziecię waży 240 g, ma po 5 paluszków u każdej z kończyn i zadarty nosek.
Czuje się jak wredna matka, bo tak bardzo rozczarowałam się dyndającą końcówką:hmm:. Ostatnie 2 dni płaczę za każdym razem, kiedy mój wzrok padnie na wcześniej zakupiony różowy ciuszek. Racjonalna ja wiem, że synuś na pewno będzie kochany i że za kilka miesięcy będę szczęśliwa. Zawód jednak zostaje i to we mnie budzi okrutny dysonans, z którym tak mi trudno sobie poradzić.
Spróbuję w następnym poście przesłać Wam śliczny profil mojego dzidziusia:sorry:.

image.jpeg

Prawdopodobnie Leon ssie kciuk

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    495,9 KB · Wyświetleń: 243
reklama
Do góry