reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@nutka13 wpisz w google kojec motherhood- to taki rogal do spania. Ja kupiłam niedawno i szczerze polecam, a dziewczyny pisał, że jeakościowo tez bardzo dobry, bo nie traci fasonu po dłuższym uzytkowaniu. Nie wiem czy portem nie kupię sobie takiego małego rogala tylko do karmienia, bo niby ten duzy tez można używać, ale to musze przećwiczyć sama :)
@ shaer Twoj nick skojarzył mi się z producentem żywności bezglutenowej dr.Schär (stronkę mają pisana właśnei w taki sposób, jak Twój nick ), a ich produkty są w żółtych opakowaniach, stąd moje błędne skojarzenie :)
Dziewczyny teraz z innej beczki, czy zastanawiałyście się nad pobraniem krwi pępowinowej? Koleżanka zadała mi pytanie wczoraj, a ja w sumie w ogóle nie jestem w temacie, a jak wiadomo nasze forumowiczki źrodłęm wiedzy są, więc zarzucam temat, pewnie jesteście w tej kwestii bardziej obcyjkane niż ja. A ja chętnie się dowiem Waszych opinii:yes:

reklama
Co do krwi pępowinowej to warto porozmawiać z jakimś lekarzem. My byliśmy zdecydowani, ale po rozmowie z nim zmieniliśmy zdanie. Przede wszystkim komórki macierzyste pozyskiwane są już nie tylko z krwi pępowinowej, a o nie głównie chodzi.

Hej dziewczyny! Widzę ze na forum życie pełna parą! Choć komentarze raczej mało optymistyczne, większość chora, zmęczona, niewyspana No i jeszcze ząbkowanie!!
U mnie z chorobą lepiej, kaszel prawie przeszedł, pozostały zielonkawe smary [emoji23] No ale nie mogę narzekać, bo jest niebo a ziemia [emoji4] wciąż płuczę nos butelką sinus rinse ..

Ja mam rogala w kształcie C i jestem jego wielką, wierną fanką. W gości przyjechałam do rodziców wczoraj, oczywiście wzięłam ze sobą swojego "Adama" i moja mama tez sie w nim zakochała. Chce sobie kupić, bo idealnie kręgosłup w nim odpoczywa. A Adam dlatego bo poducha wije się jak wąż i mi się z rajem skojarzyło [emoji4]

HappyBaby ja wróciłam z gór wczoraj i ani jednej ciężarówki nie widziałam za to ja na szlaku przyciągałam spojrzenia [emoji4]

Shaer cieszę sie ze juz w domu jesteś, bo niezły dramat przeszłaś. Chyba wszystkie nienawidzimy szpitali..

Witam nową mamuśkę!

U mojej siostry dzis test niestety wyszedł negatywny.. Tak chciałabym zeby jej wyszło a tu echo. To juz 7 mc starań.. [emoji17]

Marquska super ze niedługo wolne!! [emoji322][emoji4]

Miłej niedzieli dziewczyny, trzymam kciukasy za chorowinki i życzę poprawy nastroju zdołowanym .. [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No i Kathana super że jest na forum ktoś, kto tak żywo interesuje się kp. Ja pewnie listopad/ grudzień zacznę cos czytać. Fajnie będzie podyskutować [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

yoan.m mi moja komórka padła a ta którą mam teraz to ... niby dotykowy ale nie mam nerwów do niej :)
ja nic nie wiem oczywiście o krwi pępowinowej,ogólnie czuję się taka nie do edukowana :p

HappyBabyMama dzięki za link z rogalem (teoretycznie wcześniej nazywałam to poduszką do karmienia bo myślałam że do tego tylko służy:p) to jutro poszukam jakiejś fajnej oferty bo już prawie 14 a ja na necie cały dzień wózki oglądam :p
miłego dnia ciężarówki :)

Hej dziewczynki. Wspolczuje wszystkim chorym i niewyspanym. Zeby wkoncu przestaja wychodzic....
Ja dzis znow kupilam cos dla maluszka i dla siebie a mianowicie.... monitor tetna. Bedziemy sobie sluchac serduszka. Moze wtedy jak codziennie bede mogla "zajrzec" do mojego maluszka to bede spokojniejsza [emoji6]
Milego dnia. Odezwe sie wieczorkiem [emoji11]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jakos nie postrzegam szpitala jako cos bardzo bardzo zlego. Moze dlatego, ze spedzilam kawal zycia w roznych szpitalach i jakos tak nauczylam sie, ze sie z tym nie walczy i jest latwiej.
Jak mlode mialo rotawirusa to bylo jedynym dzieckiem na oddziale, ktore mowilo ze jest fajnie. Nie podobaly mu sie wenflony czy rzyganie, ale reszta juz tak. Uwielbiam zwijac bandaze, smakowalo mu jedzenie, podobalo sie, ze mogl grac na tablecie i ogladac bajki na kompie. Do dzis wspomina to jak wakacje (ja nie) ale mimo to ciesze sie, ze nie histeryzowal. Duzo dzieci plakalo, bo plakaly matki i uwazaly ze spotkaly je zyciowy koszmar.
Ja chyba jestem typem,ktory czasem musi sobie pojeczec, pomarudzic ale ogolnie raczej szybko sie zbiera w sobie i jadzie dalej.

Moj maz mnie dzis zaskoczyl... Kupil mi kolczyki i wisiorek na lancuszku w Aparcie. Z niebieskimi kamyczkami, zeby mi do oczu pasowalo.
Biorac pod uwage, ze moj maz to typ praktyczny i nieromatyczny to mnie zatkalo. Teraz az glupio krzyczec na niego.

reklama
Ja jakos nie postrzegam szpitala jako cos bardzo bardzo zlego. Moze dlatego, ze spedzilam kawal zycia w roznych szpitalach i jakos tak nauczylam sie, ze sie z tym nie walczy i jest latwiej.
Jak mlode mialo rotawirusa to bylo jedynym dzieckiem na oddziale, ktore mowilo ze jest fajnie. Nie podobaly mu sie wenflony czy rzyganie, ale reszta juz tak. Uwielbiam zwijac bandaze, smakowalo mu jedzenie, podobalo sie, ze mogl grac na tablecie i ogladac bajki na kompie. Do dzis wspomina to jak wakacje (ja nie) ale mimo to ciesze sie, ze nie histeryzowal. Duzo dzieci plakalo, bo plakaly matki i uwazaly ze spotkaly je zyciowy koszmar.
Ja chyba jestem typem,ktory czasem musi sobie pojeczec, pomarudzic ale ogolnie raczej szybko sie zbiera w sobie i jadzie dalej.

Moj maz mnie dzis zaskoczyl... Kupil mi kolczyki i wisiorek na lancuszku w Aparcie. Z niebieskimi kamyczkami, zeby mi do oczu pasowalo.
Biorac pod uwage, ze moj maz to typ praktyczny i nieromatyczny to mnie zatkalo. Teraz az glupio krzyczec na niego.
Brawo dla męża :)

Do góry