reklama
ela2016
Zaangażowana w BB
Mam tak samo jak Ty, tez strasznie sie boję. Ja bralam utrogestan i wczoraj odstawilam(15 tydz) i tez panikuje czy wszystko bd okNo dzis juz jest ok. Wczoraj nospe sobie wzielam ale serio usnac ze strachu nie moglam.... mam straszny lęk o to ze cos bedzie nie tak.... wy tez caly czas sie boicie czy juz dalyscie na luz? Staralismy sie o to malenstwo 3 lata i po drodze ciaza pozamaciczna. Tak strasznie wyczekany jest ten dzidzius ze drgawek dostaje na sama mysl ze cos moze pojsc nie tak. W pl bym pewnie byla na luteinie a tu musze liczyc tylko na siebie....
Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
ela2016
Zaangażowana w BB
Aniay ja tez wlasnie mysle pracowac do konca listopada. Chcialabym jeszcze przez grudzien ale pracuję w retail i mysle ze w grudniu to juz bedzie masakra...Kochana Współczuje i rozumiem bo niedawno też to przechodziłam. Moja córa pierwszy raz w życiu złapała wszy i spanikowałam. Dla kogoś wychowanego w Polsce gdzie wszy są ewenementem jest to straszny cios.
Poczytałam na ten temat jednak i niestety jest to coś na co nie mamy wpływu jeśli się tego nie spodziewamy. Nie jesteś złą Matką. A teraz jesteś mądrzejsza i będziesz zwracać uwagę.
@katem86 @julia0903
Z doświadczenia mogę polecić kilka rzeczy które u mnie się sprawdzają.
Przede wszystkim szampon z olejkiem z drzewa herbacianego albo z olejkiem kokosowym. (Wszy nienawidzą kokosa i olejku z drzewa herbacianego)
U nas sprawdza się też odżywka Hedrin zapobiegająca.
A najlepiej sprawdził się taki grzebyczek Link do: Nitty Gritty NitFree Comb - Boots
Jeden raz zastosowałam specyfik odwszający i wyczesałam młodej włosy i wystarczyło. Jak dostaję czerwone karteczki z informacją o wszach w szkole albo jak Oliwkę swędzi głowa to jej zawsze na mokro wyczesuję i sprawdzam czy jest czysto.
Mnie też pobolewa podbrzusze po zabawach z moim ale dopuki nie krwawie to się nie martwie. Wogóle mam ciągnięcie w pachwinach czasem, po długim siedzeniu albo chodzeniu albo poprostu bez powodu ale podobno to normalne.
Moja rada, poleż trochę daj brzuszkowi odsapnąć. Nie wydaje mi się żeby to było coś poważnego ale jakbyś zaczęla krwawić to pewnie powinnaś jechać do lekarza.
@ela2016 W planach mam pracę do końca listopada ale zobaczymy jak się wszystko potoczy. (Wymyśliłam sobie że wtedy będe miała pełną wypłatę za listopad, wyższe maternity na koniec grudnia i w styczniu jeszcze coś wpadnie.)
katem86
Fanka BB :)
Tez jestem w 15 tyg. Ty jestes z uk? Dali ci leki na podtrzymanie?Mam tak samo jak Ty, tez strasznie sie boję. Ja bralam utrogestan i wczoraj odstawilam(15 tydz) i tez panikuje czy wszystko bd ok
ela2016
Zaangażowana w BB
Tak jestem z UK. Mialam brac progesteron do konca 12 tyg z powodu wczesniejszego poronienia ale dał mi go polski ginekologTez jestem w 15 tyg. Ty jestes z uk? Dali ci leki na podtrzymanie?
Czoperka
Hej dziewczyny,
Zdecydowaliśmy dziś z mężem że idziemy na pielgrzymkę na Jasną Górę ze znajomymi. Pielgrzymka rusza jutro więc oczywiście pakujemy się w ostatniej chwili. Nie wiem jak to się spodoba Adasiowi, ale zakładamy że jak coś to po prostu w każdej chwili możemy zrezygnować i wrócić
@Julia wszy to nic nadzwyczajnego można je złapać w przedszkolu / szkole a potem raz dwa wszyscy domownicy mają. Na szczęście można je dość łatwo wytępić.
Olejek herbaciany o którym pisze @aniay to bardzo uniwersalna rzecz którą polecam każdemu. Działa bakteriobójczo, można rozcieńczyć z wodą i spryskiwać różne rzeczy z którymi dzieci mają kontakt. Świetnie sprawdza się na opryszczkę. Kilka kropel do wody i można płukać gardło przy zakażeniach. Można dodawać kilka kropel do prania np ręczników, bo działa odkażająco.
Zdecydowaliśmy dziś z mężem że idziemy na pielgrzymkę na Jasną Górę ze znajomymi. Pielgrzymka rusza jutro więc oczywiście pakujemy się w ostatniej chwili. Nie wiem jak to się spodoba Adasiowi, ale zakładamy że jak coś to po prostu w każdej chwili możemy zrezygnować i wrócić
@Julia wszy to nic nadzwyczajnego można je złapać w przedszkolu / szkole a potem raz dwa wszyscy domownicy mają. Na szczęście można je dość łatwo wytępić.
Olejek herbaciany o którym pisze @aniay to bardzo uniwersalna rzecz którą polecam każdemu. Działa bakteriobójczo, można rozcieńczyć z wodą i spryskiwać różne rzeczy z którymi dzieci mają kontakt. Świetnie sprawdza się na opryszczkę. Kilka kropel do wody i można płukać gardło przy zakażeniach. Można dodawać kilka kropel do prania np ręczników, bo działa odkażająco.
Hej dziewczyny,
Super mi sie też marzy ale bardziej na rowerach niż na nogach a ile kilometrów macie?
reklama
kolorowaMama
Witam sie [emoji8]
@katem86 ja tez mam od kilku dni takie wlasnie kłucie jakby w szyjce :/ boli jak diabli.
@julia0903 moja córka ma włosy za pas i zeby nie złapała bo w Uk to jakas epidemia jest stosuje płyn tak profilaktycznie po kazdym myciu i odpukać przez te 3 lata szkoły nie złapała nic
@Czoperka podziwiam ! Ja sie ledwie na spacery nadaje tak mnie bola plecy
Ja dzis z rana zaliczyłam fryzjera z mamy psem bo czekają na paszport zeby ja zabrać do pl wiec mamy pod opieka super słodziaka i powiem wam ze babka miała co robic psinka na charakterek zeszło sie 2 h ale zobaczcie jakie cuuuudo ! [emoji173]️
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@katem86 ja tez mam od kilku dni takie wlasnie kłucie jakby w szyjce :/ boli jak diabli.
@julia0903 moja córka ma włosy za pas i zeby nie złapała bo w Uk to jakas epidemia jest stosuje płyn tak profilaktycznie po kazdym myciu i odpukać przez te 3 lata szkoły nie złapała nic
@Czoperka podziwiam ! Ja sie ledwie na spacery nadaje tak mnie bola plecy
Ja dzis z rana zaliczyłam fryzjera z mamy psem bo czekają na paszport zeby ja zabrać do pl wiec mamy pod opieka super słodziaka i powiem wam ze babka miała co robic psinka na charakterek zeszło sie 2 h ale zobaczcie jakie cuuuudo ! [emoji173]️
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom