reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Troche boli mnie to co piszesz o swoim synku.
Mam wrażenie ze nie mial okazji nauczyc sie szacunku do drugiego czlowieka i z tego samego powodu nie ma szacunku również do Ciebie.
Nie znam sytuacji i moje przemyślenia sa tylko na podstawie tego Co piszesz.
Gdy moja oliwia nasmiewala sie z innych dzieci bo np nie sa tak dobre z matematyki jak ona, albo z dziadka ze zrobił blad w czyms co ona policzyla dobrze, to prosto z mostu jej mowilam ze tak nie wolno. Kazdy robi bledy, Jedni wiedza wiecej a drudzy mniej, Jedni sa lepsi w tym a inni w tamtym. I to nie jest tak że czyni ich to gorszymi ludzmi. Twoj syn jest wyraznie bardzo inteligentny, spróbuj mu to wytlumaczyc, bo mi sie ptzykro robi jak Ty piszesz ze ten czy inny to polglowek.
Nie biore tego osobiscie, tak zeby nie bylo.
Co do manipulowania rodzicami to robia to i mniej inteligentne dzieci, I to w taki sposób ze potrafi zabolec (moja córka jest na etapie "ty mnie chyba już nie chcesz, nie kochasz mnie") jak nie może postawic na swoim.

Ja nadrabiam powoli i sama napisałam post podobny do Twojego ( usunęłam i znów pisze), mam podobne odczucia,
Moze warto powiedzieć Synowi, ze kazdy ma swoją jedna dziedzinę w której jest lepszy??? Trochę takie traktowanie ludzi z góry, zakładanie, ze i tak sa głupsi ode mnie

Oczywiście prosze bez urazy tylko moje zdanie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jej a ja juz sam nie wiem jaka mam datę [emoji33][emoji33][emoji33] ale tez celuje w wodnika

Tzn kazdy kalkulator pokazuje mi inaczej
Na jednym z usg powiedzieli mi 29 stycznia, ja @ miałam 20 kwietnia, kochaliśmy sie 6 kwietnia
Zaś z Julka wyliczyła 2 grudnia i sie tego trzymałam jak uparta osa , urodziłam Ja 3 grudnia, (a @ miałam 19.03.2012), ciekawe czy teraz przeniosę do lutego???

No i nienaiwny czy bede miec cc, cholera nie wiem naczyń stoję, ale juz jakos tak przyzwyczaiłam sie do mysli, ze rodzę w styczniu

Ostatnia edycja:
To ja chyba wagowo wygrywamy Antek 4.050 kg ale za to 52 cm
Chyba nie wygrywasz :D Moje córki 3900 i 60cm, 4250 i 59cm ( przy młodszej podczas cesarki lekarz mnie zapytal jak chce corce dac na imie, to mu mowie ze Sandra. A on na to że nie, mam jej dac Kachna,Kachna grubachna hahahaa.
Kur ...a czuje sie podle z mysla ze doprowadzilam do takiego stanu corki!!! Bo glowa fatalnie wyglada ...ale nigdy bym nie przypuscila ze mamy wszy!!!
Znam ten ból, moja mlodsza chodzila do klasy z bardzo zaniedbana dziewczynka i niestety notorycznie się od niej zarazala. Ja ja kiedyś zaprosiłam i sama odwszawiałam tak miałam dosyć. Sprawa wylądowala u dyrekcji sponsorowaliśmy tej mamie preparaty na wszy, nic to nie dalo. Problem dopiero się skonczyl jak mlodsza przeniosłam do innej szkoły. Do tej pory wspominam to z ciarkami, ja i corki mamy długie wlosy probowalam tysiąc metod aby znaleźć ta skuteczna i nie uciążliwą. Sora Forte to jest szampon z apteki 1 wystarczal na nas trzy. Myje się wlosy jak zwykłym szamponem, nie pozostawia na glowie tłuszczu i jest skuteczny.

Hej mamuśki , ale miałam zryty sen. Stałam z moim W i jego szesnastoletnią córką pod przybydkiem rozkoszy. Przez uchylone drzwi widzieliśmy, jak jakiś mężczyzna w błęktinej koszuli zamawia sobie panią do towarzystwa. W pewnym momencie zauważyłam , że ma pod szyją koloratkę. Nagle mężczyzna nas zauważył, wybiegł na zewnątrz z karabinem maszynowym i zaczął do nas z niego strzelać, a my uciekać xD Niedługo nie będę musiała oglądać telewizji , bo będę miała kino w snach :D

Dziewczyny a powiedzcie mi... nie moge usnac bo caly czas o tym mysle.... caly dzien dzis mam takie klucie jakby w szyjce albo tak bardziej w macicy, ogolnie brzuch mnie pobolewa. Nic innego sie nie dzieje. Wczoraj kochalismy sie z mezem i sie boje ze moze za szybko wrocilismy do tego po tych moich plamieniach.... no miesiac czekalismy odkad wszystko ustalo. Doradzicie cos? Bo troche sie martwie....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom
Tez miałam takie bóle kilka razy i byłam z tego powodu w szpitalu(jestem z UK) i stwierdzili ze to normalne bo dzidzius rosnie choc tez mnie ten ból i kłucia zawsze martwi ...
Dziewczyny a do ktorego miesiaca ciązy macie zamiar pracowac?

Hej dziewczyny [emoji4]
Katem to nie powinno być nic groźnego. Tez tak miałam po nocnych igraszkach, dwa dni mnie trzymało. Pamietam, ze na forum tez ktoś tak miał.. Lekarki ostatnio o to pytałam i mówiła zeby sie tym nie przejmować. Ja właśnie dokładnie tak samo, bóle w pochwie, kłucia jakby szyjki macicy itepe. Chyba ze dojdą inne objawy, typu plamienia czy gorączka. W przeciwnym przypadku mamy przejmować sie tylko bólami przypominającymi miesiączkowe .

Julia współczuje wszy.. ale to problem, z którym szybko mozna się rozprawić.

Malina sen z Hitlerem rządzi [emoji23]

Witam wieczorowo...

Ja mam dola...
Jestem taka zla na Siebie:(
Dzis z moja mama znalazlysmy wszy u mojej corki...zeby bylo lepiej okazalo sie ja tez je mam!!!
Kur ...a czuje sie podle z mysla ze doprowadzilam do takiego stanu corki!!! Bo glowa fatalnie wyglada ...ale nigdy bym nie przypuscila ze mamy wszy!!!
Glowa ja swedziala i zganialam na to ze M pare razy umyl jej moim szamponem...
Widzialam niby lupiez to tez stwierdzilam ze to przez szampon...
Choc od jakiegos czasu ja ciagle sie drapalam...i dzis w trakcie rozmowy z moja mama i objawach ona mi sie pyta czy glowy sprawdzalam...
Szybko apteki szukalam...wszystko wrzucone do prania, po pierwszej kuracji jestesmy... do dupy...

Milych snow

Musialam sie wyzalic

Kochana Współczuje i rozumiem bo niedawno też to przechodziłam. Moja córa pierwszy raz w życiu złapała wszy i spanikowałam. Dla kogoś wychowanego w Polsce gdzie wszy są ewenementem jest to straszny cios.

Poczytałam na ten temat jednak i niestety jest to coś na co nie mamy wpływu jeśli się tego nie spodziewamy. Nie jesteś złą Matką. A teraz jesteś mądrzejsza i będziesz zwracać uwagę.

@katem86 @julia0903
Z doświadczenia mogę polecić kilka rzeczy które u mnie się sprawdzają.
Przede wszystkim szampon z olejkiem z drzewa herbacianego albo z olejkiem kokosowym. (Wszy nienawidzą kokosa i olejku z drzewa herbacianego)
U nas sprawdza się też odżywka Hedrin zapobiegająca.

A najlepiej sprawdził się taki grzebyczek Link do: Nitty Gritty NitFree Comb - Boots

Jeden raz zastosowałam specyfik odwszający i wyczesałam młodej włosy i wystarczyło. Jak dostaję czerwone karteczki z informacją o wszach w szkole albo jak Oliwkę swędzi głowa to jej zawsze na mokro wyczesuję i sprawdzam czy jest czysto.

Dziewczyny a powiedzcie mi... nie moge usnac bo caly czas o tym mysle.... caly dzien dzis mam takie klucie jakby w szyjce albo tak bardziej w macicy, ogolnie brzuch mnie pobolewa. Nic innego sie nie dzieje. Wczoraj kochalismy sie z mezem i sie boje ze moze za szybko wrocilismy do tego po tych moich plamieniach.... no miesiac czekalismy odkad wszystko ustalo. Doradzicie cos? Bo troche sie martwie....

Mnie też pobolewa podbrzusze po zabawach z moim ale dopuki nie krwawie to się nie martwie. Wogóle mam ciągnięcie w pachwinach czasem, po długim siedzeniu albo chodzeniu albo poprostu bez powodu ale podobno to normalne.
Moja rada, poleż trochę daj brzuszkowi odsapnąć. Nie wydaje mi się żeby to było coś poważnego ale jakbyś zaczęla krwawić to pewnie powinnaś jechać do lekarza.

@ela2016 W planach mam pracę do końca listopada ale zobaczymy jak się wszystko potoczy. (Wymyśliłam sobie że wtedy będe miała pełną wypłatę za listopad, wyższe maternity na koniec grudnia i w styczniu jeszcze coś wpadnie.)

reklama
Tez miałam takie bóle kilka razy i byłam z tego powodu w szpitalu(jestem z UK) i stwierdzili ze to normalne bo dzidzius rosnie choc tez mnie ten ból i kłucia zawsze martwi ...
Dziewczyny a do ktorego miesiaca ciązy macie zamiar pracowac?
No dzis juz jest ok. Wczoraj nospe sobie wzielam ale serio usnac ze strachu nie moglam.... mam straszny lęk o to ze cos bedzie nie tak.... wy tez caly czas sie boicie czy juz dalyscie na luz? Staralismy sie o to malenstwo 3 lata i po drodze ciaza pozamaciczna. Tak strasznie wyczekany jest ten dzidzius ze drgawek dostaje na sama mysl ze cos moze pojsc nie tak. W pl bym pewnie byla na luteinie a tu musze liczyc tylko na siebie....

Do góry