maryqska
Fanka BB :)
Troche boli mnie to co piszesz o swoim synku.
Mam wrażenie ze nie mial okazji nauczyc sie szacunku do drugiego czlowieka i z tego samego powodu nie ma szacunku również do Ciebie.
Nie znam sytuacji i moje przemyślenia sa tylko na podstawie tego Co piszesz.
Gdy moja oliwia nasmiewala sie z innych dzieci bo np nie sa tak dobre z matematyki jak ona, albo z dziadka ze zrobił blad w czyms co ona policzyla dobrze, to prosto z mostu jej mowilam ze tak nie wolno. Kazdy robi bledy, Jedni wiedza wiecej a drudzy mniej, Jedni sa lepsi w tym a inni w tamtym. I to nie jest tak że czyni ich to gorszymi ludzmi. Twoj syn jest wyraznie bardzo inteligentny, spróbuj mu to wytlumaczyc, bo mi sie ptzykro robi jak Ty piszesz ze ten czy inny to polglowek.
Nie biore tego osobiscie, tak zeby nie bylo.
Co do manipulowania rodzicami to robia to i mniej inteligentne dzieci, I to w taki sposób ze potrafi zabolec (moja córka jest na etapie "ty mnie chyba już nie chcesz, nie kochasz mnie") jak nie może postawic na swoim.
Ja nadrabiam powoli i sama napisałam post podobny do Twojego ( usunęłam i znów pisze), mam podobne odczucia,
Moze warto powiedzieć Synowi, ze kazdy ma swoją jedna dziedzinę w której jest lepszy??? Trochę takie traktowanie ludzi z góry, zakładanie, ze i tak sa głupsi ode mnie
Oczywiście prosze bez urazy tylko moje zdanie
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom