reklama
Witam ale u nas upał padam nie mam siły.Fajne te rogale xaraz sobie zamówię,jutro na urodzinki idziemy do męża chrzesniaczki Lenki już 3 latka ma ale ten czas zasuwa.My dziś zrobiliśmy zapasy miału na zime tyle kasy z konta uciekło ,mam nadzieje ze zima będzie lekka żeby mi starczyło.
Kiedyś któraś pisała o przepisie na ogórki ja mam fajny przepis po KANADYJSKU jak by ktoś chciał to napiszę.
Kiedyś któraś pisała o przepisie na ogórki ja mam fajny przepis po KANADYJSKU jak by ktoś chciał to napiszę.
maryqska
Fanka BB :)
Witam ale u nas upał padam nie mam siły.Fajne te rogale xaraz sobie zamówię,jutro na urodzinki idziemy do męża chrzesniaczki Lenki już 3 latka ma ale ten czas zasuwa.My dziś zrobiliśmy zapasy miału na zime tyle kasy z konta uciekło ,mam nadzieje ze zima będzie lekka żeby mi starczyło.
Jak po kanadyjsku to ja poproszę ))
My bedziemy robic w następnym tygodniu
Ile przerabianie ogórków ile Wam wychodzi słoików???
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
maryqska
Koleżanka wysłała mi przepis na taka sałatkę
Chce zrobic w tym roku
Tzn Teścia wykorzystać bo ja ogórków nigdy nie robiła
Chce zrobic w tym roku
Tzn Teścia wykorzystać bo ja ogórków nigdy nie robiła
Marcje
Ja ogórki kiszone na weekend planuje robić wlasnie. Chce zapasy na zimę, bo obecnie pożeram ogórki kiszone [emoji7]
Zaczne od nocnikowania
U nas wolal siku kupa ale... jak juz siku i kupa szly. Zalapal predko,ze ma wolac, ale my pieluchowalismy wielorazowkami, ktore nie sa tak szczelne jak pampersy i w okolicach roczku celowo wkladalam wklady ktore dawaly uczucie "mokro mi w dupcie".
Mialam ustawiony dzwonek w komorce co 20 minut. Jak leciala muzyczka, mlode siadalo na siusiu,jak zrobilo cudnie,jak nie to ponowna proba.
Zalapal po tygodniu, choc zdarzalo sie ze mowik ze nie moze siadac na nocnik bo nie bylo "lalala"
Ja dzis po wizycie. Wszystko w idealnym porzadku,moj syn z panem doktorem liczyli paluszki dzidziusia i p doktor b. mily bo wyczerpujaco odpowiedzial na wszystkie pytania synka i moje zreszta tez.Plec poznalam na 80%.
U nas wolal siku kupa ale... jak juz siku i kupa szly. Zalapal predko,ze ma wolac, ale my pieluchowalismy wielorazowkami, ktore nie sa tak szczelne jak pampersy i w okolicach roczku celowo wkladalam wklady ktore dawaly uczucie "mokro mi w dupcie".
Mialam ustawiony dzwonek w komorce co 20 minut. Jak leciala muzyczka, mlode siadalo na siusiu,jak zrobilo cudnie,jak nie to ponowna proba.
Zalapal po tygodniu, choc zdarzalo sie ze mowik ze nie moze siadac na nocnik bo nie bylo "lalala"
Ja dzis po wizycie. Wszystko w idealnym porzadku,moj syn z panem doktorem liczyli paluszki dzidziusia i p doktor b. mily bo wyczerpujaco odpowiedzial na wszystkie pytania synka i moje zreszta tez.Plec poznalam na 80%.
olivka85
U nas jak juz nic nie skutkowalo. Podzielilam kartke na 3 tygodnie na oko i za kazde siku do nocnika byl stempelek a za kupke dwa jak skonczyl sie kalendarz miala byc nagroda za stempelki - wybral lego. Ja sie przestalam denerwowac a on sie zaczal bardziej starac i udalo sie.[
No to też przerabialiśmy ;( on narobi, powie i nic z tego nie robi sobie ...
Wiem, że nie wolno karać i krzyczeć, ale jak mi 5 raz z rzędu robi siku czy obkaka pół mieszkania kiedy go setkę razy pytałam czy chce siku/kupę to za którymś razem to poniosło mnie kilka razy i mówiłam, że będzie taki chodził cały dzień, że go nie umyję, na takiej zasadzie, wiem, że źle ale u nas trwa to odkąd skończył 2 lata, więc już 5 mcy ... czasem brak mi cierpliwości
maryqska
U nas jakos przebiegło bezbolesnie
Nie spieszyłam sie nie naciskałem
Mam koleżankę jej corka jest statsza o 6 mcy i ona juz sikała na ubikacje
I moja Julka za nia zaczęła papugowac, wyszło naprawde super
A co do pieluch na noc to dalej ma, narazie budzi sie z pełna mojra Pielucha rano
Wiec cóż bedzie czas zaczniemy
Nie spieszyłam sie nie naciskałem
Mam koleżankę jej corka jest statsza o 6 mcy i ona juz sikała na ubikacje
I moja Julka za nia zaczęła papugowac, wyszło naprawde super
A co do pieluch na noc to dalej ma, narazie budzi sie z pełna mojra Pielucha rano
Wiec cóż bedzie czas zaczniemy
reklama
OGÓRKI PO KANADYJSKU
4KG ogórków 4 szt papryki czerwonej 0,5 kg cebuli 1 seler korzeń
Ogórki pokroić w plasterki seler zetrzeć na grubych oczkach paprykę w kostkę lub w cienki paseczki cebulę też w paseczki lub kostkę.
To zalewamy zalewą solną (1 szkl soli 6 szklanek wody)zostawiamy na 3 godziny
Potem odcedzamy wode solną z ogórków układamy w słoikach i zalewamy zimną zalewą .Gotujemy w słoikch z 15 minut.
Zalewa octowa
6 szk wody ,3 szk cukru, 3 szkl octu 2 łyżki gorczycy
4KG ogórków 4 szt papryki czerwonej 0,5 kg cebuli 1 seler korzeń
Ogórki pokroić w plasterki seler zetrzeć na grubych oczkach paprykę w kostkę lub w cienki paseczki cebulę też w paseczki lub kostkę.
To zalewamy zalewą solną (1 szkl soli 6 szklanek wody)zostawiamy na 3 godziny
Potem odcedzamy wode solną z ogórków układamy w słoikach i zalewamy zimną zalewą .Gotujemy w słoikch z 15 minut.
Zalewa octowa
6 szk wody ,3 szk cukru, 3 szkl octu 2 łyżki gorczycy