reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej kochane! Ale produkujecie od rana ;)

Tez sie zastanawiam nad rogalem, od kiedy je najlepiej używać i macie jakieś firmy godne polecenia ?

Ja tez przed ciąża zdrowe dieta tylko, same szpinaki, marchewki twarożki, glony, chia, orzechy i wszystko co zdrowe. W ogóle dieta bardziej l vege. W ciazy nadal jem wszystkie zdrowy produkty, ale ciągnie mnie bardziej na mięsko i wlasnie na chipsy...[emoji52] silniejsze to ode mnie... Póki co 2kg na plus.

Co do tematu łóżeczek, to jaki materacyk najlepiej do łóżeczka sie nadaje, co polecacie ?

Powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a taki rogal do spania może być? : Link do: Poduszka dla kobiet w ciaży ciążowa !! PROMOCJA !!
nie wiem czym się kierować przy wyborze
mi było by w takim nie wygodnie bo musisz do niego wleżć ja mam taki kształt i jest super Link do: rogal do spania - Szukaj w Google
a śpię z nim tak Link do: rogal do spania - Szukaj w Google

ale nie wiem z jakiej firmy i co ma w środku bo dostalam od siostry ale mecze go juz którys tydzień i wyglada calkiem dobrze :)
edit: juz wiem firma cottonmoose, skład powłoczka : bawelna 100%, wypełnienie: antyalergiczne, bezwonne, 100% poliester

Ostatnia edycja:
[
Wspolczuje. Nie pamietam kiedy moja nauczyla sie kozystac z nocnika ale późno.
Pomoglo puszczenie jej z golym tylkiem po domu kilka dni. Latalam za nia z nocnikiem na poczatku I miałam duzo sprzatania ale potem sama biegla. Może jak nie bedzie mial w co robić to cos da.
No to też przerabialiśmy ;( on narobi, powie i nic z tego nie robi sobie ...
@idealka @aniay I dobrze, niech Wasi faceci zdaja sobie sprawe jakie maja laski w domu : )
@Bridget Jones tylko jak bedziesz wybierac rogala to kup dobrego bo kazdy jest inaczej troche zrobiony, wazne co ma w srodku zeby nie 'oklapl' po miesiacu od lezenia na nim
a co do Twojego synka, to moze mial wlasnie jakis stress ostatnio ze nagle mu sie odwidzialo z sikaniem w nocy? slyszlam ze czasami dzieci tak reaguja na duze zmiany
@ankamaz tylko plizzz nie strasz I nie karaj dziecka dlatego ze nie moze zaskoczyc z nocnikowaniem, to nie jego wina I nie robi tego specjalnie, a w taki sposob tylko go zniechecisz I bedzie mial uraz
Wiem, że nie wolno karać i krzyczeć, ale jak mi 5 raz z rzędu robi siku czy obkaka pół mieszkania kiedy go setkę razy pytałam czy chce siku/kupę to za którymś razem to poniosło mnie kilka razy i mówiłam, że będzie taki chodził cały dzień, że go nie umyję, na takiej zasadzie, wiem, że źle ale u nas trwa to odkąd skończył 2 lata, więc już 5 mcy ... czasem brak mi cierpliwości

@ankamaz jak u nas byłam juz bezsilna to robiłam przerwę w nauce nocnikowania np na miesiąc i po miesiącu znowu podejscie. W końcu za którymś razem po przerwie zaskoczył. On nie był zestresowany i wszystko odbyło sie dosyć łagodnie a ja tez nie byłam poirytowana. Daliśmy siebie czas i to była najlepsza decyzja. Polecam [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@nessii ja mam akurat taki w kształcie C i bardzo sobie go chwalę :) przetrwał pierwszą ciąże i nic z nim się nie działo, także posłuży mi i teraz :) i wg mnie jest bardzo wygodny i nie mam problemu żeby w nim położyć :p

My jesteśmy po pierwszej próbie nocnikowania ale Dawid nie załapał i właśnie robimy przerwę. Chcialabym żeby udało się go odpieluchować do narodzin malucha ale zobaczymy jak to będzie

@Marcje ja mam lateksowo piankowy a jaki jest najlepszy to nie wiem ; )
@ankamaz moze to jeszcze nie jego czas? moze warto dac sobie chwile spokoju I sprobowac 'od nowa' bez emocji? niestety nawet jak Ci ubrudzi podloge 5 razy to naprawde nie jego wina, a jak jeszcze zobaczy ze cala sprawa opiera sie na emocjach, ze dla Ciebie to wazne, ze sie gniewasz, zawodzisz, zloscisz, to tylko moze miec z tym niepotrzebny stres. On I Ty : )

reklama
@ankamaz no niestety u nas było tak samo 2,5 roku to było za mało,syn poprostu nie był gotowy.później pewnego poprostu siadł na kibelek i tak już zostało.Poza aktualnymi incydentami w nocy.może macie racje ze to stres.w sumie to na wakacjach mówił ze chce juz do domu i chyba dużo stresu go to kosztowało.mam nadzieje ze przejdzie.

Do góry