reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej kochane! Ale produkujecie od rana ;)

Tez sie zastanawiam nad rogalem, od kiedy je najlepiej używać i macie jakieś firmy godne polecenia ?

Ja tez przed ciąża zdrowe dieta tylko, same szpinaki, marchewki twarożki, glony, chia, orzechy i wszystko co zdrowe. W ogóle dieta bardziej l vege. W ciazy nadal jem wszystkie zdrowy produkty, ale ciągnie mnie bardziej na mięsko i wlasnie na chipsy...[emoji52] silniejsze to ode mnie... Póki co 2kg na plus.

Co do tematu łóżeczek, to jaki materacyk najlepiej do łóżeczka sie nadaje, co polecacie ?

Powodzenia na dzisiejszych wizytach [emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a taki rogal do spania może być? : Link do: Poduszka dla kobiet w ciaży ciążowa !! PROMOCJA !!
nie wiem czym się kierować przy wyborze
mi było by w takim nie wygodnie bo musisz do niego wleżć ja mam taki kształt i jest super Link do: rogal do spania - Szukaj w Google
a śpię z nim tak Link do: rogal do spania - Szukaj w Google

ale nie wiem z jakiej firmy i co ma w środku bo dostalam od siostry ale mecze go juz którys tydzień i wyglada calkiem dobrze :)
edit: juz wiem firma cottonmoose, skład powłoczka : bawelna 100%, wypełnienie: antyalergiczne, bezwonne, 100% poliester

Ostatnia edycja:
[
Wspolczuje. Nie pamietam kiedy moja nauczyla sie kozystac z nocnika ale późno.
Pomoglo puszczenie jej z golym tylkiem po domu kilka dni. Latalam za nia z nocnikiem na poczatku I miałam duzo sprzatania ale potem sama biegla. Może jak nie bedzie mial w co robić to cos da.
No to też przerabialiśmy ;( on narobi, powie i nic z tego nie robi sobie ...
@idealka @aniay I dobrze, niech Wasi faceci zdaja sobie sprawe jakie maja laski w domu : )
@Bridget Jones tylko jak bedziesz wybierac rogala to kup dobrego bo kazdy jest inaczej troche zrobiony, wazne co ma w srodku zeby nie 'oklapl' po miesiacu od lezenia na nim
a co do Twojego synka, to moze mial wlasnie jakis stress ostatnio ze nagle mu sie odwidzialo z sikaniem w nocy? slyszlam ze czasami dzieci tak reaguja na duze zmiany
@ankamaz tylko plizzz nie strasz I nie karaj dziecka dlatego ze nie moze zaskoczyc z nocnikowaniem, to nie jego wina I nie robi tego specjalnie, a w taki sposob tylko go zniechecisz I bedzie mial uraz
Wiem, że nie wolno karać i krzyczeć, ale jak mi 5 raz z rzędu robi siku czy obkaka pół mieszkania kiedy go setkę razy pytałam czy chce siku/kupę to za którymś razem to poniosło mnie kilka razy i mówiłam, że będzie taki chodził cały dzień, że go nie umyję, na takiej zasadzie, wiem, że źle ale u nas trwa to odkąd skończył 2 lata, więc już 5 mcy ... czasem brak mi cierpliwości

@ankamaz jak u nas byłam juz bezsilna to robiłam przerwę w nauce nocnikowania np na miesiąc i po miesiącu znowu podejscie. W końcu za którymś razem po przerwie zaskoczył. On nie był zestresowany i wszystko odbyło sie dosyć łagodnie a ja tez nie byłam poirytowana. Daliśmy siebie czas i to była najlepsza decyzja. Polecam [emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@nessii ja mam akurat taki w kształcie C i bardzo sobie go chwalę :) przetrwał pierwszą ciąże i nic z nim się nie działo, także posłuży mi i teraz :) i wg mnie jest bardzo wygodny i nie mam problemu żeby w nim położyć :p

My jesteśmy po pierwszej próbie nocnikowania ale Dawid nie załapał i właśnie robimy przerwę. Chcialabym żeby udało się go odpieluchować do narodzin malucha ale zobaczymy jak to będzie

@Marcje ja mam lateksowo piankowy a jaki jest najlepszy to nie wiem ; )
@ankamaz moze to jeszcze nie jego czas? moze warto dac sobie chwile spokoju I sprobowac 'od nowa' bez emocji? niestety nawet jak Ci ubrudzi podloge 5 razy to naprawde nie jego wina, a jak jeszcze zobaczy ze cala sprawa opiera sie na emocjach, ze dla Ciebie to wazne, ze sie gniewasz, zawodzisz, zloscisz, to tylko moze miec z tym niepotrzebny stres. On I Ty : )

reklama
@ankamaz no niestety u nas było tak samo 2,5 roku to było za mało,syn poprostu nie był gotowy.później pewnego poprostu siadł na kibelek i tak już zostało.Poza aktualnymi incydentami w nocy.może macie racje ze to stres.w sumie to na wakacjach mówił ze chce juz do domu i chyba dużo stresu go to kosztowało.mam nadzieje ze przejdzie.

Do góry