reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
U nas tez upały, nie daje rady
Włączyłam u siemię klime bo padam na maxa
A dzis na 4 h do pracy, co raz mnie sił mam na nia

Wiecie, co ja nie pamietam kiedy poczułam pierwsze ruchu w pierwszej ciazy,
Ale pamietam taka sytuacje, jak leżę w nocy (juz była zaawansowana ciąza) a tu dzieciak sie rusza, wiecie takie wybrzuszenia, agrafkami od razu, było to cudowne

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czuję takie delikatne dotknięcia jakby, smyranie. W pierwszej czułam ok. 14 tygodnia,wcześnie. Teraz jestem w 16 i czuje delikatniej ruchy.

Co do piłki to została mi, korzystałam z niej namiętnie, ale nic mi z tego nie przyszło... I tak cc :(
Tyle,że synka w brzuchu pobujalam ;-)

Miała któraś z Was laktator z Canpolu? Nie wiem,czy wydawać tyle na medele, bo jak się okaże, że z karmieniem dlugodystansowym będę mieć problem jak w pierwszej ciąży... Chodzi mi o elektryczny laktator, ręczny mam,ale ręka może dopaść...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Duzo dziewczyn napewno powie ze sa dwie firmy w ktore warto zainwestowac. Medela i avent. A jak nie hcesz inwestowac w nowy to poszukaj na allegro uzywanego za pol ceny. Ja mialam przechodni po rodzinie medeli i byl meega super i wogole....

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Yoan gratulacje, świetne wieści!

Co do laktatorów, używałam elektrycznego aventu i super się sprawdził. Niestety jak większość rzeczy sprzedałam. Chyba kupię taki sam.

Ruchy dziecka czuję od końca 13 tygodnia. W poprzednich ciążach 16 i 14. U mnie to głównie uczucie jakby mały walec się w środku obracał, ocierał ale też taki delikatny punktowy dotyk.

Aniay juz wcześniej miałam o tym napisać. Jesteś jak encyklopedia medyczna i to jest niesamowite:)

Marlenka byłaś u lekarza, ból przeszedł?

Na chomikuj nie znalazłam książek które polecacie. Bylam w bibliotece a tam same poradniki chyba sprzed 20 lat :( Pozostaje udac mi się do księgarni. Chyba ze na fb jeszcze sprobuje.
Bonito.pl maja tam duzo taniej ksiazki.
Ja czytam Ksiega wymagajacego dziecka Sears.
Katem, może rzeczywiście tak przejawiła się depresja poporodowa u Ciebie. Ja miałam tylko tzw baby blues. I to na punkcie przebytej cesarki.

Ja poprosiłam m o zakup szczęśliwego dziecka. Moja lektura na wakacje ;-) Mój półtoraroczniak ma swoje anse i muszę trochę zgłębić temat. Zanim bunt dwulatka nabierze rozpędu. Bo z pewnością się zaczął.
Moj bunt dwulatka trwa do dzis...

reklama
Yoan gratuluje wyniki i synka
Betina gratuluje wizyty udanej i nowych wieści .
Ja nie czuje żadnych ruchów a jak rano mam taki mały brzuch to mam schize ze nic w nim nie ma:((
Dzisiaj za.powazne tematy poruszacie wiec sie nie włączam :) zreszta ja juz raz walczyłam w rozmowie o kp :) hi hi aż dostałam upomnienie :)
Aniay ty sie rodziny zdaniem nie przejmuj. Miłość jest najważniejsza i czasem tak bywa ze małżeństwa sie nie udają i trudno trzeba isc dalej. Ważne żebyś ty była szczęśliwa a z tego co czytam to jestes. Nikt ci nie moze mowić z kim masz byc a z kim nie. A slub kościelny hmmm no szkoda bo to ważne ale skoro nie wyszło ci z tamtych facetem to widocznie Bog tak chciał :)
Maryqska ale mi zrobiłaś smaka na nutelle:) a juz nie mam gdzie kupic bo zaraz wyjeżdżamy do teściów. Ale wiecie co moze zatrzymamy sie na małe co nieco w kfc ;)
Wiecie ze mnie tez dzisiaj bola plecy na dole, a w sumie to już bardziej pupa po prawej i lewej i chwilami rwie. Trochę tak jakby kości, trochę jak mięsień nie mam pojęcia co to. Wiecie jak zbadać poziom wapnia w kościach? Moze synuś wyjada z matki co najlepsze :)

Do góry