reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej Wam,
Kiedyś pisałyśmy o EMOLIENTACH, proszę - krótki i dobitny artykuł, co to takiego emolienty i jak producenci nabijają mamy w butelki Link do: Sroka o....: Magia emolientów - czyli każdy producent produkuje emolienty

Marcje, na gardło polecam Ci płukanie ziółkami rumianek + szałwia (ważne żeby płukać często, ale krótko, nie za zimnym i nie za ciepłym, żeby nie podrażnić gardła). Jak czujesz sucho w gardle i jak drapie to pomaga inhalacja (np z olejkiem sosnowym lub rumiankiem). A jak chcesz złagodzić ból to rozgryź w zębach goździka :) działa :) Aha i czasem płukałam wodą z miodem - u mnie miód ładnie nawilża a nie podrażnia. Słyszałam nawet, że dobrze jest po prostu zjeść łyżeczkę miodu :)
HappyBabyMama, ja miałam kilka razy w życiu, bardzo nieprzyjemne uczucie. Od dawna na szczęście mnie to nie spotkało, w ciąży też nie miałam.
Madziulka, to taki stan kiedy tak jakby mózg budzi się szybciej niż ciało. I chcesz się poruszyć lub krzyknąć ale nie możesz. Zazwyczaj wtedy człowiek wpada w panikę i kiedy po kilku, kilkunastu sekundach wszystko się normuje budzi się z sercem walącym jak młot, cały spocony :)

reklama
marlena:) pisze:
Dziewczyny jestem po wizycie .. I nie za bardzo mnie ciesza wiesci jakie uslyszalam ...
Po pierwsze moje lekarka chciała mnie wyslac na szpital w trybie natychmiastowym poniewaz jestem odwodniona..
Po drugie mam dwodrozna macicie pierwszy raz słysze i dzisdzius rozwija sie po jednej stronie bo mam jakas przegrode na srodku..
Po trzecie mam 13 tydz z usg dzisiaj alee moja lekarz zuwazyła niepokojace cos nazywajac przepuklina pępowinową i niestety ale Marlena w ryk i placze do teraz podobno to jest bardzo grozne dla dziecka...
Nie mialam robic badan prenatalnych bo nei byly potrzebne teraz musze dostalam skierowania na mus i juz wiec bede miala w poniedziales i sie wszystko okaze ale caly czas chce mi sie plakac ze dzidzia nie jest w porzadku i to moja wina ...

Witaj marlena:)
Mam dokładnie taki sam przypadek; dwurożna plus potwierdzona przepuklina pępowinowa z wątrobą:( już wiemy, że operacja odbędzie się w Wojewódzkim w Gdańsku. Czekam na kontakt.
Dziewczyny!
Może ktoś z Gdańska, i tam odbyła się operacja maluszka po porodzie??? Potrzebuje kilku informacji?
Pozdrawiam:)

Co macie na mysli piszac o paralizu przysennym? :-) skurcz np lydki podczas snu?:> jesli tak to mnie ostatnio obudzil skurcz w stopie :/ gdzie jest lato ja sie pytam???? U Was tez tak pochmurni ze.I humor.u mnie kiepski prrzez to.
Niestety jest to coś o wiele gorszego. Okropne uczucie. Budzi Ci się mózg a ciało jest sparaliżowane. Jesli jestes ciekawa co to takiego poczytaj sobie na necie. Jest to uczucie przerażajace za każdym razem. Nie polecam :)

hej, ja kiedyś oglądałam program na temat paraliżu we snie i był przerażający. Współczuje osobą które muszą tego doświadczać.
Ogólnie dziś czuje straszne zaniepokojenie, cała zestresowana jestem. Jutro czeka mnie wizyta u gin i do tej pory się z tego cieszyłam tym bardziej ze jest duza szansa na usg i poznanie plci dzidziusia. No ale teraz to jakas masakra mam straszne przeczucia tak jak wcześniej przed prenatalnymi. Boze straszna się ze mnie dziwaczka robi :( chodze i przezywam.

Niestety jest to coś o wiele gorszego. Okropne uczucie. Budzi Ci się mózg a ciało jest sparaliżowane. Jesli jestes ciekawa co to takiego poczytaj sobie na necie. Jest to uczucie przerażajace za każdym razem. Nie polecam :)

Raz mi sie zdażyło, wiele lat temu.
Uczucie faktycznie koszmarne i chyba też właśnie w ciazy ale pewna nie jestem.

Snilo mi sie ze stoje przed lustrem, nie moge sie ruszuc i oddychac a z ust wyplywa mi woda I sie topie.
Obudzilam sie sparalizowana I duszaca sie.

Nie sadziłam ze to sie może u kogos powtarzac. Bardzo wspolczuje.

hej, ja kiedyś oglądałam program na temat paraliżu we snie i był przerażający. Współczuje osobą które muszą tego doświadczać.
Ogólnie dziś czuje straszne zaniepokojenie, cała zestresowana jestem. Jutro czeka mnie wizyta u gin i do tej pory się z tego cieszyłam tym bardziej ze jest duza szansa na usg i poznanie plci dzidziusia. No ale teraz to jakas masakra mam straszne przeczucia tak jak wcześniej przed prenatalnymi. Boze straszna się ze mnie dziwaczka robi :( chodze i przezywam.
Ja tak mam niestety. Ale widze ze nie jestem sama.
Nie przejmuj się wszystko bedzie dobrze. To normalne że sie boisz i świrujesz ja miałam to samo przed tamtym wtorkiem miałam okropne przeczucia a wszystko w jaknajlepszym porzadku :) u ciebie tez bedzie dobrze i moze poznasz płeć :) uszy do gory.

hej dziewczyny
ja juz po urlopie
chetnie bym sobie jeszcze powypoczywala ale plus taki ze teraz bedzie mi Was latwiej nadrobic ; )
wizyte kolejna z usg mam za tyd, ale po ostatnim prenatalnym juz sie chyba bardziej uspokoilam.
kciuki za dzisiaj wizytujace mamusie!

O kurcze...to naprawde straszne przezycie. Wydaje mi soe ze dawno temu mi tez sie przytrafilo , ale skojarzylam to z kosznarem sennym, bo po obejrzeniu egzorcyzmow emilly rose obudzilam sie w.srodku nocy I nie moglam sie ruszyc, mialam wrazenie ze ktos na mnie siedzi a.ja nie bylam w stanie zawolac swojego rycerza- czyli taty :-) jesli to fizjologiczny stan yo chyba jakos.mi.lzej , bo juz sie balam ze jestem jakas opetana I od tamtej pory zadnych horrorow nie ogladam :-) tak troche zartem.napisalam, maam naadzieje ze sie nie.obrazicie bo wyobrazam sobie jakie przerazajace jak czesciej sie zdarza:/ a da sie to wyleczyc? Pewnie magnez itp to nie naa.to

Wyluzuj, bo zwariujesz. Idz sie przejdz na dwor albo napij meliski albo zjez kawale dobrej czekolady. Glowa do gory, nie martw sie na zapas.

reklama
Dziewczyny, odebralam pappa, jestem przerazona.... Ryzyko trisomii 21 po skorygowaniu mam 1:92. Jestem zalamana, trisomii 18 1:8212, a trisomii 13 ponizej 1:20000. Jestem zalamana, a potwornie boje sie amniopunkcji:-( :(

Do góry