reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam. Dziewczyny ktore miały prenatalne powiedzcie mi ile trwało to badanie? Czy dziecko sie nie denerwowało przy badaniu? W sensie wzmożone ruchy itp? Czy dostaliście zdjęcie 3d i jakiś dokładny opis pomiary itp?

Ja siedziałam u lekarza 4h, wchodziłam i wychodziłam bo dzidzia śpioszek o nie chciała sie ustawić odpowiednio, wiec tak wchodziliśmy i wychodziliśmy aż sie ustawi... Zjadłam 2 snikersy i wypiłam 2 puszki coli na pobudzenie dziecka, ale cieżko było. W końcu po 4 godzinach dał sie maluszek zbadać. Jeśli dziecko jest ustawione prawidłowo to 20-30 kin i po badaniu:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej :)

Gratulacje udanych wizyt :) Dobrze że wszystko okey :)
Co do badań moje trwało jakieś 30 min bo dzidzia nie chciał się odwrócić bądź za bardzo sie wiercił.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :*
Za mnie też trzymajcie kciuki ja mam dzisiaj na 19:00

patrzcie a ja wszedzie czytalam ze przed badaniem prenatalnym trzeba miec pusty pecherz ;)

co do badania u mnie trwalo z 15min dzidzia sie wiercila i lekarz nie mogl zmierzyc przeplywów ale lekarz mowil ze dzieci czesto sie pobudzaja w czasie badania przez wlasnie uciskanie brzucha czuja to i sa bardziej ruchliwe
u mnie pani doktor wygoniła na siku pacjentkę przede mną, bo miała pełen pęcherz.....

Dziękuje za odpowiedzi dziewczyny. Chciałabym tez dostać zdjęcie w końcu tego mojego malucha:) myślałam ze wszystkie dostaliście. A lekarz określa na podstawie tych pomiarów dokładny wiek ciazy?
To ja juz nie wiem pic przed badaniem czy nie pic :) w poniedziałek mam prenatalne i juz zaczynam o tam myślec.
Marlena powodzenia na wizycie. I poopowiadaj doktorowi o tych wszystkich swoich bólach itp. Ustal coci na migrenę poleca w ciazy. Trzymam kciuki.

Dziękuje za odpowiedzi dziewczyny. Chciałabym tez dostać zdjęcie w końcu tego mojego malucha:) myślałam ze wszystkie dostaliście. A lekarz określa na podstawie tych pomiarów dokładny wiek ciazy?
To ja juz nie wiem pic przed badaniem czy nie pic :) w poniedziałek mam prenatalne i juz zaczynam o tam myślec.
Marlena powodzenia na wizycie. I poopowiadaj doktorowi o tych wszystkich swoich bólach itp. Ustal coci na migrenę poleca w ciazy. Trzymam kciuki.
Mi na wcześniejszej wizycie powiedział, żebym zawsze z pełnym pęcherzem przychodzila. Zdjęcie dostałam,ale takie zwykłe,na każdej wizycie dostaje

Wypij, jak cos to wysikasz:)
Witam porannie, z lekkim bolem glowy, trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj.
Po nocy brzuch odpuscil ale czuje tak jakby sie rozciagal na dole i po bokach.
Dziekuje za dobre słowa wczoraj sprawily ze poczulam sie duzo lepiej.

Hej powiedzcie czy wasi faceci tez dostali chopla na punkcie jedzenia. Bo mój mąz to robi takie zakupy ze nie ma gdzie tego chowac. I do tego ma zachcianki, wczoraj np. robiłam mu gołąbki bo tak za nim chodzily ze dzień wcześniej kupił w słoiku (za co dostał opierdziel, zona kucharka a on ochydstwa kupuje :) ) A najlepsze jest to ze on kupuje to wszystko dla mnie. W moich poprzednich ciążach bardzo utył i cos czuje ze i tym razem go to dopadło :D
Poprzednio moj maz tyl szybciej niz ja a na koniec mial wiekszy brzuch ode mnie. Teraz ciagle tylko gada ze nie ma co zjesc. Ostatnio krzyczal na mnie, ze mu zadnego ciasta nie kupilam :D
Witam. Dziewczyny ktore miały prenatalne powiedzcie mi ile trwało to badanie? Czy dziecko sie nie denerwowało przy badaniu? W sensie wzmożone ruchy itp? Czy dostaliście zdjęcie 3d i jakiś dokładny opis pomiary itp?
Pierwsze prywatnie trwalo 40min dzieciak wiercil sie i podskakiwal obracal plecami ciezko bylo, drugie na nfz bobas leza plecami albo podskakiwal, przez co raz mialam dopochwowo raz przez brzuch. Trwalo jakies 20min. Tez byla "trząchana" tym aparatem od usg. Ale nie bylo to bolesne ani nic takiego . Zdjecia dostalam zwykle nie 3d
u mnie pani doktor wygoniła na siku pacjentkę przede mną, bo miała pełen pęcherz.....

Co do picia to jest tak ze: usg dopochwowo trzeba miec pusty pecherz ( nawet u mnie w przychodni jest kartka na drzwiach, ze przed usg pacjentka ma isc do toalety ) a przez brzuch mozna pic, z pelnym pecherzem macica troche sie podnosi i lepiej widac bobasa.

Wiek ciazy zawsze podaja na podstawie wzrostu bobasa i ostatniej miesiaczki. Z reguly sie rozni kilka dni, ale nie zawsze.

reklama
A ja juz swiruje i nerwowo co chwila spogladam na zegarek. Nie moge doczekac sie 13 stej, zeby dowiedziec sie czy moi chlopcy dostali sie do swojego wymarzonego gimnazjum....

Do góry