reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Na zaparcia i ogolnie po porodzie tez ,zeby latwiej bylo to czopki glicerynowe. Wkladasz, rozluznia co trzeba i gotowe :)
Cena od 3 do 5 zl. Ratowaly mi dupe (doslownie i w przenosni) po porodzie bardzo.
ja odnalazłam mój cudowny sposób na wypróżnianie kiszona kapusta!!! Na mnie działa rewelacyjnie !!! Wystarczy nieduża ilość i po chwili po problemie :) Jest nawet lepsza niż suszone śliwki, którymi zajadałam się z owsianką. Gazy miałam po nich potworne- szło zdechnąć !

reklama
Moje ciśnienie tez ostatnio jest mega niskie.
Dzis przespałam dobre 3h w ciagu dnia a teraz szykuje sie na gale dla wyróżnionych uczniów u córci i problem jest taki, ze nie moge sie wcisnąć w nic normalnego :/ tylko jakies lekko dreseowate albo getrowate wdzianka [emoji15]
Ja witaminy biorę i mimo to mam lekka anemię wiec chyba zostanę na nich poki nie bede miała dobrych wyników. Poza tym mimo apetytu nie tykam prawie w ogóle warzyw no nie smakują mi i tyle [emoji58]
Magnez pomaga na zaparcia ?
Ja pije codziennie activie troche lepiej sie po niej załatwiam ale jak juz naprawdę nie moge to pije pol szklanki kawy rozpuszczalnej z mlekiem i biegnę tak ze oby nic mi na drodze nie stanęło [emoji16] wstręt do kawy mi pozostał ale w sytuacji kryzysowej zmuszam sie i działa cuda [emoji12][emoji108]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kolorowa mama... Na mnie dzialaja suszone morele

Mika...chyba wiem co czujesz, bo tez stracilam dziecko we wczesnej ciazy, dlatego teraz jak cos sie dzieje to tak bardzo sie boje. Bardzo mi przykro, trzymaj sie i dbaj o siebie. Jak odpoczniesz i poczujesz sie na silach to zrobicie sobie nowe bobo

Martyna, mnie w pierwszej ciąży lekarka zleciła posiew jak mi bakterie w moczu wyszły. I pomimo braku objawów dostałam antybiotyk po posiewie.

Ja brałam witaminy. Dziecko duże się urodziło. Ale moja mama, babcia, ciotka rodziły duże dzieci. Więc to chyba nie witaminy a "skłonności". Chociaż wszyscy zrzucają to na witaminy. Przecież i tak o e nie wchłaniają się w 100 %.

Czoperka, rogi mnie nie przekonują w parasolkach bo mam wrażenie, ze to niewygodnie trzymać dłonie w jednej pozycji. I to obie naraz.

Moje ciśnienie tez ostatnio jest mega niskie.
Dzis przespałam dobre 3h w ciagu dnia a teraz szykuje sie na gale dla wyróżnionych uczniów u córci i problem jest taki, ze nie moge sie wcisnąć w nic normalnego :/ tylko jakies lekko dreseowate albo getrowate wdzianka [emoji15]
Ja witaminy biorę i mimo to mam lekka anemię wiec chyba zostanę na nich poki nie bede miała dobrych wyników. Poza tym mimo apetytu nie tykam prawie w ogóle warzyw no nie smakują mi i tyle [emoji58]
Magnez pomaga na zaparcia ?
Ja pije codziennie activie troche lepiej sie po niej załatwiam ale jak juz naprawdę nie moge to pije pol szklanki kawy rozpuszczalnej z mlekiem i biegnę tak ze oby nic mi na drodze nie stanęło [emoji16] wstręt do kawy mi pozostał ale w sytuacji kryzysowej zmuszam sie i działa cuda [emoji12][emoji108]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez mam niskie ostatnio chyba taki biometr ostatnio niekorzystny.z kawa to racja pomaga na zaparcia:)

reklama
Hej kochane stycznióweczki! Strasznie was ostatnio zaniedbuję :zawstydzona/y: ale mimo urlopu od poniedziałku brak wolnego czasu...Zuzia nie da posiedzieć i ciągle absorbuje spacerami, zabawami itp. ;)
Witam wszystkie nowo przybyłe mamusie! :happy2:
Jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam ale kilka ostatnich stron przeczytałam ...
ja od początku ciąży nie biorę żadnych witamin, wyłącznie kwas foliowy...moja gin stwierdziła, że wyniki mam w porządku i nie ma takiej potrzeby...
rada na zaparcia-kiszona kapusta ...ja odpukać w tej ciąży nie mam, ale gotując wczoraj obiad podjadłam, żeby nie skłamać obżarłam się jej :-D i po pół godziny toaleta i totalne czyszczenie ...
ja teraz na urlopie, ale już nie wracam do pracy i idę już na l4...chociaż wam powiem, że zastanawiam się czy nie dostanę kota w tym domu....od kilku lat jestem przyzwyczajona do życia zawodowego na wysokich obrotach...na razie kilka dni wolnego to odpoczynek i mam co robić...ale tak dłuższy czas? hmmm...:oo2:
za tydzień w środę wyjeżdżamy nad morze i mam nadzieję, że pogoda choć trochę się poprawi...nie mówię o upałach bo w cale za nimi nie tęsknie...ale chociaż mogłoby nie padać...

Do góry