reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

O to mamy dziś nawet 4 wizytujące! Wszystkim powodzonka.

Askl to jakiś rzeźnik był, a nie lekarz :( Przykra sprawa, że musiałaś na takiego trafić.

Ja dziewczyny mam 11 tydzień, a miałam wczoraj już robione usg przez brzuch i wszystko pięknie było widać i życzę Wam tego samego :*

reklama
Witam,

Kciuki za wizyty dzisiejsze

Aniay, Kolorowamama, gratuluję zdolnych córek.

Kolorowa, tak sobie przypomniałam. Powtórny posiew moczu robi się min 2 tyg po skończonym antybiotyku. Tak mi przynajmniej lekarze mówili.

Ja wróciłam kilka miesięcy temu do pracy po rocznym macierzyńskim. Zdrowotnie jest ok, nie miałam mdłości, więc nie rozważałam l4. Choć fizycznie słabo się czułam - praca, ciąża plus małe dziecko. Jeszcze l4 nie planuję, ale jak mi siły nie wrócą to po wakacjach przemyślę tą sprawę. W domu fajnie siedzieć, ale jednak mi brakowało kontaktu z ludźmi.

Co do wózków. My jak kupowaliśmy za pierwszym razem wózek, trafiliśmy na sprzedawcę, który powiedział tak. Nie patrzeć się na gondolę, bo po pół roku i tak przesiądziecie się na spacerówkę. A w zasadzie poźniej szybko wrócicie do sklepu po lekką spacerowkę/parasolkę. I sprawdzać jak wózek się podbija (czyli wjazd na krawężniki - ile siły trzeba w to włożyć).
Mieliśmy rozszerzony budżet, więc kupiliśmy Joolza. I byliśmy super zadowoleni (lekko się prowadzi, dobrze podbija, zawraca w miejscu, no i minimalistyczny dizajn). Ale dziecko jeszcze 1,5 roku nie ma a my się za lżejszą spacerówką rozglądamy na wakacje (i tak długo wyczekaliśmy, bo nie musimy targać wózka po schodach). Także sprzedawca miał rację!.

Wózki Jedo bardzo polecane, duża budka. Ale spacerówka u mnie zdyskwalifikowała potencjalny wybór tego wózka. Spacerówka Babydesign bardziej mi się podobała. Nie będę Was namawiała na spacerówki kubełkowe (mamy i byliśmy zadowoleni a i rehabilitantka syna powiedziała, że mamy dobrą spacerowkę). Dalej słyszę od babć i rodziny, że przecież dziecku niewygodnie tak spać i nie moc się przewrócić na bok. Ale jednak nie zsuwał się jak był mniejszy (w tradycyjnych to częsta przypadłość) . No, ale trzeba mieć przekonanie do kubełkowych, więc jak wspomniałam, nikogo nie namawiam.

Czytałam trochę forum wózkomaniaczek i tam generalnie polecają gondolę a poźniej dobrą, lekką spacerowkę. Jak ma się ograniczony budżet to szukać używanych. Jest dużo recencenzji w Internecie co warto kupić.

Znam dziewczynę z mojego pierwszego forum. Jak dziecko miało jakoś 7 m-cy lecieli na wakacje samolotem. Dlatego musiała kupić jakąś spacerówkę do samolotu. Po powrocie nie wróciła już do spacerówki z zestawu 2w1. Wózek sprzedała.
Nie wiem czy Wam się ten wpis przyda i czy przekonuje, ale macie jeszcze trochę czasu na szukanie wózka :-)

Miłego dnia

Współczuję gburowatych lekarzy. Ja zrezygnowałam z darmowego usg na NFZ, bo wolałam iść do sprawdzonego lekarza, u którego byłam już wcześniej. No i miałam do niego zaufanie.

Cześć dziewczyny!

wczoraj koleżanka dała mi namiary na forum, więc postanowiłam dołączyć do grupy :) Jestem właśnie w połowie 13 tygodnia ciąży - pierwszej ciąży :) Wczoraj odbyłam badanie genetyczne, po 6 próbach i 4 godzinach spędzonych u lekarza udało się zbadać mojego Kubusia, wszystko dobrze, więc bardzo się cieszę, że mogę dzielić się z całym światem tą wesołą nowiną!:)
Chętnie dołączam do grupy, by dzielić się wrażeniami i przeżyciami wspólnie z Wami oraz czytać doświadczenia wszystkich styczniówek.

Pozdrawiam Was ciepło!:)

Cześć dziewczyny!

wczoraj koleżanka dała mi namiary na forum, więc postanowiłam dołączyć do grupy :) Jestem właśnie w połowie 13 tygodnia ciąży - pierwszej ciąży :) Wczoraj odbyłam badanie genetyczne, po 6 próbach i 4 godzinach spędzonych u lekarza udało się zbadać mojego Kubusia, wszystko dobrze, więc bardzo się cieszę, że mogę dzielić się z całym światem tą wesołą nowiną!:)
Chętnie dołączam do grupy, by dzielić się wrażeniami i przeżyciami wspólnie z Wami oraz czytać doświadczenia wszystkich styczniówek.

Pozdrawiam Was ciepło!:)
Witamy nowa mamuske Gratuluje zdrowej dzidzi, ja juz za dwie godziny sie dowiem jak sie miewa moj 12 i pol tygodniowy szkrabik...

reklama
Do góry