reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Nie wydaje mi się żeby to było genetyczne. Myśle że to poprostu loteria. Ewentualnie moment zapłodnienia może mieć jakieś znaczenie. Wiecie mój wujek całe życie opowiadał że syna żeby zrobić trzeba się kochać od tylu. Od małego pamietam te jego tekstu, a że on ma dwóch synów myślałam że coś w tym jest. Dopiero w dorosłym życiu mój tata powiedział przy mnie że tak samo robił to z mamą:). Przypomnę że mój tata jest posiadaczem czterech córek:)

reklama
też nie sadze żeby było to genetycznie uwarunkowane. podobno jest 50 do 50 zawsze wyjątkiem są chyba jakieś choroby faceta. zresztą jak tak patrzę po rodzinie czy znajomych to nie widzę jakieś genetycznej zależności ale tych teorii to już tyle słyszałam każda przeczy każdej także kto wie ;)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Babcia mojego meza miala 6synow,10 wnukow i ma 9 prawnukow. Ani jednego dziurawca przez 3 pokolenia. Wiec sadzicie ze ma jakakolwiek szanse na corcie? Pierwsze jest chlopaczydlo interaz chyba tez bedzie.

Witam wieczorowo ja cale popoludnie na zakupach, ale kupilam sobie wymarzone trampki[emoji4]

BabyWow powiem tobie ze ja dzis chyba slyszalam tetno ale tak na 10-15sekund...

Gratuluje wizyt! I ma tak zostac do konca ;)

Co do ruchow to ja poczulam w kolejnej ciazy w 15tc;) i tez jestem pewna ze to bylo to!

Martyna troszke przykro ze Maz niepotrafi zrozumiec twojego stanu:/

Czyli sądzicie, że kiedy jest tak jak u Shaer (same chłopaki z pokolenia na pokolenie) to jest to czysty przypadek?

[edycja]

Poniekąd macie rację! Czytam i czytam i znalazłam, że zdrowy mężczyzna posiada w jednym ml nasienia taką samą ilość plemników żeńskich i męskich. Choć jest pewna grupa mężczyzn (cytuję)

"Muszę tutaj powiedzieć, że bardzo rzadko pewna część mężczyzn, głównie z powodów genetycznych posiada jeden z rodzajów plemników w większej części obumarły a pozostałe żywe są niedorozwinięte i słabe, co prowadzi poprzez system selekcji w organizmie kobiety do całkowitego ich wyeliminowania. Chcąc wtedy potomstwo tej płci, mężczyzna powinien maksymalnie zwiększyć żywotność swego nasienia (punkt 1-4). Jak również kobieta powinna poprzez odpowiednią dietę i inne czynności, stwarzać lepsze szanse dla tej grupy plemników. Wtedy, jeżeli małżeństwo posiada same dziewczynki jest szansa (mała) na zaplanowanie chłopca, odwrotnie raczej niemożliwe."

Czyli jednak genetycznie może być mniejsze prawdopodobieństwo na pewną płeć, ale zdarza się to rzadko.

Ostatnia edycja:
To jest nic! Moja koleżanka kiedyś mówiła ze jak facet jest męski to będzie miał syna. A jak jest mało męski to córkę... Taka miała teorie :szok: po czym urodziła córke i juz jej teoria oczywiście została obalona :-D

To podobno sztuka dziurę w dziurze zrobić.
Mój kuzyn twierdzi że tylko zuchy robią dziewuchy (ma 4 córki).
Pary u których występuje konflikt serologiczny mają dzieci tylko jednej płci.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

To podobno sztuka dziurę w dziurze zrobić.
Mój kuzyn twierdzi że tylko zuchy robią dziewuchy (ma 4 córki).
Pary u których występuje konflikt serologiczny mają dzieci tylko jednej płci.

Napisane na GT-I9300 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym konfliktem moze cos na rzeczy bo u mojej mamy był konflikt z tata i jestem ja i siostra :) U jej partnera imamy tez był konflikt i maja 2 synów :)

reklama
Oj Kobitki czytam Was ale sił nie mam
Dzis 8h w pracy i padam na pysk, jak dla mnie za duzo
Kurczę chciałabym chłopaka i cały czas wierzyłam w teorie o ovulacji i płci, ech ta tez powoli obalona
U mojego Męża wiecej dziewczynek po stronie
No nic aby było zdrowe !!!
A imię dla dziewczynki juz mam
Jak w pierwszej ciazy miałam dla chlopca, była dziewczynka, tak teraz nie wiem jakie imię dla chłopaka [emoji23][emoji23]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry